Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
"EN MIE TIIJÄ"
KOTITEOLLISUUDEN STUDIOPÄIVÄKIRJA 2006 JATKUU + MUISTIKUVIA TUULIAJOLLA 2006 -KARNEVAALISTA

SUNNUNTAI 13.8.2006
Aamu alkaa vahvalla krapulatilalla. Heräämme Hongiston kotoa Tikkalasta. Menee pitkälle iltapäivään ennen kuin Hynynen uskaltaa lähteä ajelemaan kohti Lappeenrantaa. Kyydissä ovat luonnollisesti herrat Sinkkonen ja Karmila.

Kesken kotimatkan Hongisto soittaa ja ilmoittaa, että Kotiteollisuus soittaa sitten Jukka Keskisalon mitalibileissä Joensuun torilla ensi tiistaina. No mikä ettei, huutaa Hynynen. Sinkkonen ei sano mitään, kiroaa vain hiljaa. Karmila nukkuu.

Se siitä vapaapäivästä ennen Tuuliajolla -rundia.

MAANANTAI 14.8.2006
Soittotreenit. Pakko vähän treenata vanhoja biisejä kasaan, jotta saadaan setti rakennettua. Hynynen käy sitä ennen Image -lehden valokuvauksissa Lappeenrannan Linnoituksessa. Paikalla on jotain Lappeenrannan kulttuuriväkeä. Kipon Anssi on siellä myös, Hynynen luovuttaa hänelle viskipullon palkaksi äänityksiin lainatuista mikeistä. Palkaksi sovittu, veltolla kalulla suoritettu peppuseksi jää siis kuitenkin väliin.

Treenit menee aika hyvin. Jätkät ovat virittäneet tikkataulun kämpille, ja Hynynen rykäisee tauolla tauluun tuloksen 45. Korpiselkätalolla Sinkkonen heitti saman tuloksen.

TIISTAI 15.8.2006
Saavumme Joensuun torille joskus alkuillasta. Kasaamme kamat (ihan itse, mahtavaa!), teemme äänentarkastuksen, juttelemme illan kulusta Aki Parviaisen kanssa (sillä on muuten ihan vitun hyvän näköinen lyyli) ja siirrymme terassille juomaan kaljaa ja viskiä. Soitamme viisi biisiä (hyvin kulkee), kättelemme Keskisalon ja siirrymme Koodien kitaristin Juten mökille. Vedämme pleksit. Normi-ilta.

TUULIAJOLLA 16.8.-20.8.2006

KESKIVIIKKO 16.8.2006
Tuuliajolla on dokumentoitu niin monessa paikassa, että tyydyn vain laittelemaan joitain huomioita tähän. Eikä allekirjoittanut siitä paljoa enää muistakaan.

- Hynynen herää hotelli Kimmelistä Joensuusta. Vieressä kuorsaa Hongisto, toisella puolella torkkuu Jute nojatuolissa. Ei muuta kuin aamiaiselle.

- Pojat laittelevat viestejä johonkin TV-chattiin, kun Hynynen palaa ("vittu, on niin kaunis lyyli, että pakkohan sille on jotain kirjoittaa"). Suihkun jälkeen terassille kuuntelemaan, kun joku hullu saarnaa Jumalasta puistikossa ei kenellekään. Lopuksi mies veisaa virren, josta jää slogani elämään koko risteilyn ajaksi: "Kaaikkiii nääkeevät tiiieeen".

- Hynynen matkaa Savonlinnaan Koodien kyydissä. Matkalla soittaa Karmila, joka ehdottaa, että lauluäänityksiä jatkettaisiinkin Helsingissä kiertueen jälkeen. Sehän passaa Hynyselle. Korpiselän syvän joen maisemat ovat siis historiaa. Enää ei jalkajousi laula, enää ei banjo soi.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

- Tapaamme CMX:n Savonlinnassa. Käymme Alkossa. Teemme äänentarkastukset. Pohdimme illan soittojärjestystä. Tekniikka säätää omiaan, samoin paitamyynti. Annamme parit haastattelut, kuvia otetaan. Käymme laivalla. Kaikkea säätöä. Toinen risteilyn kantava teema syntyy: "En mie tiijä". Sopii muuten vastaukseksi ihan kaikkiin kysymyksiin. Toimii varsinkin popparin suusta kuultuna.

- KT vetää erittäin hyväntuulisen keikan. Soitto ja laulu kulkee, vaikkakin pohjalla on pari drinkkiä. Hynynen käy myös katsomassa CMX:n. Toimii. Työt ja päivät ja Pedot ovat yhtä juhlaa. Vielä kun olisi saanut Sametinpehmeän siihen kaupan päälle.

- Yöllä laivalle. Se on täynnä outoa mediaporukkaa. Hirveät naamat, ns. suojakännit. Matka kohti Lappeenrantaa alkaa.

TORSTAI 17.8.2006
- Hynynen heräilee joskus iltapäivällä infotilaisuuteen. Rasio iskee heti ensimmäisenä kaljatölkin miehen käteen, ja uhkaa lyödä ellei se tyhjene. Teemme Yrjänän ja Hannun kanssa jonkun haastattelun Neloselle. Nelosen tytön nimi on Vilja, ja Yrjänä ja Hynynen rakastuvat. Yrjänä lupaa selvittää tytön puhelinnumeron, Hynynen puolestaan lupaa soittaa. Kumpikin tietää jo asiasta sovittaessa, että mitään ei kuitenkaan tapahdu. Vitun nössöt.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

- Jotain Lappeenrannan kulttuuripamppuja on satamassa vastassa (mm. Hanna Pakarisen isä!). Saamme hienot Lappeenranta -vyöt ja -paidat. Hynynen häkeltyy saamastaan huomiosta. Yrjänä tulee takavasemmalta ja pelastaa tilanteen toteamalla: - Kaikkella tällä hiljaisuudella Hynynen varmaan tahtoo sanoa, että kiitos. Lappeenranta -paidat Hynynen antaa muuten CMX:n miehille. Halmkrona pitää paitaa yllänsä koko loppuristeilyn ajan.

Thumbnail image- Keikkahan menee perseelleen, kuten kaikki jo tietävät. Hynynen nollaa tilanteen jatkoklubilla NightLifessä. Mies näyttäytyy viskin voimin ja Stam1nan Hyrden kanssa Monsteriserin keikalla munasillaan. Kaikki kuvataan NO SORI! -TV:tä varten. Muutakin kuvataan, mutta siitä myöhemmin, sitten kun on sen aika.

- Aamuyö menee viiniä juodessa ja oksennellessa laivalla. Satamastakin lähdetään aamuyöstä, mutta siitä Hynynen ei muista enää mitn.

PERJANTAI 18.8.2006 -
Vuosikymmenen krapula on tosiasia. Aluksi Hynynen käy pyytämässä anteeksi laivan henkilökunnalta sitä, että oli yrittänyt yöllä raahata Mokoman ja Stam1nan jätkiä laivalle juomaan, vaikka siihen ei ollut lupaa. Mies saa anteeksi.

- Krapulaa parannellaan lonkerolla Savonlinnan satamassa ennen kuin lähdemme bussilla kohti Juvaa. Teemme Yrjänän kanssa jonkun YleX:n haastattelun. Siitä tulee levoton. On muuten täysin Hynysen tapojen vastaista aloitella päivä krapulajuomilla. Nyt se näyttää muodostuvan ihan tavaksi. Olemme vaarallisella tiellä.

- Hynynen ja Sinkkonen päättävät lopettaa päiväkännäyksen kuin seinään. Hynynen ja Halmkrona nauravat itsensä kipeiksi Sinkkosen jutustellessa bussimatkalla kohti Juvaa. Mies tekee runkkaamisesta taidetta. Jälleen kerran.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

- Äänentarkastuksen jälkeen nokoset Hotelli Juvassa. KT:n keikka on vasta 01:30. Vielä puolen yön aikaan Hynysellä ei pysy kahvikuppi kädessä, eikä ruoka maistu. Nyt näyttää todella pahalle. Mies siirtyy Neuvostoliiton yläkertaan, istuu yksin pimeässä ja pakottaa itsensä juomaan Jägermeisteria. Olo paranee. Keikka menee helvetin hyvin. Eturivissä joku pimu riisuu farkkunsa, ja näyttää pikkuhousujaan. Aika hyvät pöksyt. Sisältö jää arvoitukseksi. Ehkä parempi niin, siellä olisi kuitenkin ollut vain pari ruokalusikallista ripulipaskaa.

- Aamuyö laivalla on herkkä. Kauniita maisemia. Ja vahvoja metsäpalon savuja Venäjän puolelta. Niiden takaa heräilee aurinko paljon ennen sitä, kun Hynynen päättää mennä nukkumaan.

LAUANTAI 19.8.2006
- Päivä alkaa uinnilla jossain aika lähellä Joensuuta. Myös kuvia otetaan. Hynynen poseeraa kossun kanssa laivan kannella, taustalla liehuu Suomen lippu. Aika isänmaallinen meininki.

Thumbnail image- Treenaamme laivalla Vapaus johtaa kansaa -kappaletta akustisen kitaran voimin. Haaveilemme sen esittämisestä. Turha haave, sillä myöhemmin selviää, ettei halukkaita pelimanneja löydy tarpeeksi. Laiskoja jätkiä.

- Joensuussa joskus neljän-viiden aikoihin. Hotellille saunomaan. Olo alkaa normalisoitumaan.

- CMX:n keikka on täysin ylivoimainen. Jätkät saavat kunnon valoshownkin, kun taivaalle ilmestyy revontulet. Lapin miehet, perkele! Rasio tulee juuri ennen CMX:n keikkaa Hynysen eteen, katsoo häntä syvälle silmiin, ja toteaa: - Peppi, sie oot ihan vitun hyvä jätkä. Mie rakastan siuta. Ja räkäinen nauru päälle.

- KT:n keikka on ok, mutta ei paras. Vähän väsymystä ilmassa. Hynysen ääni repeilee. Biisien välit ovat liian pitkät, eikä Hynysellä tunnu olevan mitään sanottavaa. Viina ei tunnu käyvän kulmaan, ehkä siinä on syy.

- Siirrymme Kimmelin yökerhoon. Yrjänä laskee, että pöytäseurueemme juo yön aikana 83 drinkkiä. Tähän vielä lonkerot ja kaljat päälle. Näin toimivat alkoholin ammattilaiset!

SUNNUNTAI 20.8.2006
- ...ja aamulla on olo sen mukainen. Ei muuta kuin bussiin, ja kohti Kuopiota. Emme kerkeäisi laivalla ajoissa perille, joten tämä väli liikutaan busseilla. Huijausta siis.

- Hynynen herää vasta perillä. Juice vetää jo omaa settiään. Meitä pyydetään Juicen kanssa samaan kuvaan, mutta Yrjänä tajuaa kysyä, että onko maestrolta itseltään kysytty asiaa. Ei kuulemma ole. Jätämme siis väliin.

- Olo on heikko. Yrjänä pitää esitelmän jostain vitun tableteista ja tunkee niitä väkisin Hynysen suuhun. Olo alkaa parantua, kumma kyllä. Ei kai se mitään myrkkyjä syöttänytkään, vaikka Hynynen luuli jo viimeisten hetkiensä koittaneen.

- Muutama tunti terassilla karpalolonkeroiden parissa (taas krapularyyppäystä, paska meininki!), ja kunnon pyttipannu ravinnoksi takaavat sen, että olo muuttuu mahtavaksi. Sitä ei häiritse edes se, että järjestäjä on unohtanut järkätä bändeille raideriviinat. No, onneksi on omiakin eväitä jäljellä.

- KT vetää paremmin kuin eilen, ehkä kiertueen parhaan keikkansa. Vaikkakin Hynynen yrittää välispiikeillään pilata sitä parhaansa mukaan. Ja vaikkakin meille on sanottu, että volume ei saa ylittää 90 db:iä. Naurettavaa. Miksaajamme Virtanen on kuolla nauruun.

- Hyvästit, halaukset ja kohti kotia. Kotimatkasta Hynynen ei muista muuta kuin sen, että aamuyöstä soi Billy Idol. Se kuulostaa parhaalta koskaan.

TIISTAI 22.8.2006
Uusi elämä on tosiasia. Hynynen saapuu ihmisrauniona, mutta vakaan päätöksen tehneenä Finnvoxiin Helsinkiin joskus puolen päivän aikaan. Mies on päättänyt, että nyt ei juopotella.

Koko päivä vierähtää laulaessa. Homojen hommaa.

Illalla Hynynen siirtyy kämpilleen, joka on Yrjänän ja hänen vaimonsa järjestämä. Kyseessä on Lilithin toimistotila jossain Vallila/Kallio -akselilla. Ei telkkaria, ei nettiä. Ei muuta kuin sänky, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin, vessa ja suihku. Näin Hynynen yrittää varmistella sen, että keskeneräiset sanoitukset tulisi tehtyä joskus valmiiksikin.

Hynynen tekee alkuyöstä juoksulenkin ja eksyy Kallioon. Neroutta.

KESKIVIIKKO 23.8.
Lisää laulusuorituksia. Hieman sanoitushommia illalla sekä juoksulenkki. Ja eksyminen Kallioon.

TORSTAI 24.8.
Lisää laulusuorituksia. Hynynen kuulee kesken studiopäivän, että tänään olisi mahdollisuus nähdä Kotiteollisuuden tulevia kansi- ja promokuvia Scharinin Akilla. Se on siis se hullu, joka on tehnyt kantemme Kuolleen kukan nimestä lähtien. Tai oikeastaan Yksinpuhelu -ep:stä lähtien jos ollaan tarkkoja. Hynynen nappaa syötin ja alkaa hermostuneesti vilkuilla Finnvoxin pakastelokerossa olevaa kossupulloa.

Tilanne räjähtää käsiin. Älö ajaa Finnvoxin pihaan Hongiston pakulla, ja tuo Karmilan äänityskamat Syvältä joelta eli Korpiselältä. Hynynen tarjoaa kuskille kaljan. Hynynen tarjoaa kuskille toisen kaljan. Kolmannen kaljan kohdalla hän avaa tölkin itsekin. Laulusuoritukset paranevat välittömästi.

Illalla katselemme kuvia ja hörpimme punaviiniä ja kaljaa. Hyvältä näyttävät, kuvaaja Vuoto on näköjään osannut tehdä työnsä kännissäkin. Aika hyväntuulista meininkiä, ei mitään typerää hevi-irvistelyä. Meidän ei tarvitse yrmyillä enää, aikuisten miesten. Kuvista paras on se, jossa Hongisto ja Sinkkonen nussivat Hynystä naamaan.

Illalla katsomaan PMMP:tä Virgin Oiliin. Ihme eliittibileet, siellä on kaikki. Mm. CMX:n Janne, ja lähes koko Mokoma. Kännäämiseksihän se menee. Vaikkakin kesken ilonpidon Hongistolta tulee tekstiviesti: - Gabi Hakanen käski, että Tuuliajolla -DVD:lle tulevat livebiisit pitää valita maanantaihin mennessä. Hynysen vastaus on selvä: - Mie en valitse nyt mitään. Mie juon. Kassellaan syssymmällä.

Mahdotontahan se valitseminen olisi muutenkin, sillä keikoista tehdyt kopiot ovat Hynysen kotona Karjalassa.

Enkä malta olla kertomatta. Illan paras välispiikki tulee Paulalta: - Hynysen Jouni on muuten PARAS!

PERJANTAI 25.8.
Hirveä krapula. Tänään tehdään parit matalat laulut ja muutamat huudot. Yöllä kotiin Karjalaan.

SUNNUNTAI 27.8. - TUULIAJOLLA KORVAUSKEIKKA LAPPEENRANNASSA
Lauantai menee kotona parin pakinan kirjoittamisen, Tuuliajolla keikkojen läpikuuntelemisen, raisun rakastelun ja nukkumisen parissa. Sunnuntaina Hynynen suuntaa hyvissä ajoin Vanhalle kentälle Lappeenrannan keskustaan, jossa on tarkoitus korvata Tuuliajolla katastrofi. Äänentarkastuksen aikana alkaa sataa kaatamalla. Hetken näyttää siltä, ettei tänäänkään päästä soittamaan. Sade kuitenkin lakkaa, ja homma vedetään kunnialla läpi. Itse asiassa meininki on ainakin meillä ihan vitun hyvä, vaikkei KT mikään varsinainen retkeilybändi olekaan. Yleisö on ihan vitun asiallista, ja sitä on paljon. Kerrankin. Hymiö.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Jätkät purkavat lavan ja muut hässäkät, Hynynen juo kaljaa. Hyppäämme taksiin ja suuntaamme saunomaan.

Hynynen poistuu saunatiloista kahden aikaan yöllä absurdin tunnelman vallitessa. Huotarin Mika konttaa munasiltaan lattialla kohti pöydällä olevaa drinkkiä, taustalla alaston Hongisto heittelee kiukaalla tuliseksi kuumentunutta pitsaa kykenemättä pitelemään sitä käsissään. Missä vitussa se kamera on silloin, kun sille todella olisi käyttöä?

MAANANTAI 28.8.2006
Maanantaina takaisin Helsinkiin. Hynynen kuuntelee matkalla Tuuliajolla keikkoja toistamiseen läpi, ja yrittää valita sieltä kappaleita, joita ilkeäisi laittaa DVD:lle. Yllättäviä havaintoja. Joensuun keikka on laulettu ja soitettu ihan siedettävästi, vaikka se tuntui hieman vaisulle. Juva taas on aikamoista kohkausta, vaikka se tuntui parhaalle. Kuopio on vitun hyvä, mutta eihän päivänvalossa tehdystä keikasta kehtaa kaikkia biisejä ottaa, koska me olemme niin vitun rumia. Pitää tehdä vähän kompromisseja. Hynynen soittaa Karmilalle ja pyytää häntä ilmoittamaan valitut viisi biisiä Risto Hemmille, joka miksaa DVD:lle tulevat livebiisit.

Hynynen ajaa suoraan baariin. Kuudennelle linjalle siis, jossa KT:llä on tänään keikka. Kyseessä on levy-yhtiömme järjestämä ns. showcase (vittu, nykyajan vouhotuksia!), jossa firman bändit esittelevät uusia biisejään ja nykykuntoaan toimittajille, alan ammattilaisille ja muutamille faneille, jotka ainakin KT:n tapauksessa on valittu ilmoittautumisten perusteella, nopeimmat pääsevät mukaan -periaatteella. Mikäs siinä.

Äänentarkastuksessa huomaamme, että kamat ovat meille aivan liian pienet. Yritämme saada paketin edes jotenkin kasaan. Mahdottomalta tuntuu.

Hynynen käy Finnvoxilla laulamassa parit kertosäkeet. Menee jonnekin ilta kahdeksaan. Sen jälkeen Viihdeuutisten haastatteluun äsken mainittuun keikkapaikkaan. Haastattelusta ei tule hevon vittuakaan, Hynynen vetää ihan pelleilyksi koko jutun. Kesken studiosessioiden on lähes mahdoton muuttua pr-mieheksi. Jatkuvasti naurattaa, eikä yhteenkään kysymykseen jaksa suhtautua vakavasti.

Vedämme ihan lonkalta muutamat biisit, ja kai ne ihan hyvin menevät. Vaikkakin vedämme "nyt ei oikein kiinnosta, jouduimme tänne suoraan studiosta" -asenteella. Mutta kivaa on silti.

Keikan jälkeen on tietysti mentävä baariin. Ja sen jälkeen taksilla hotellille. Taksissa on myös herra Ylppö tarkoituksenaan tulla meidän huoneeseemme jatkoille. Kun nousemme autosta, taksi lähtee kuitenkin eteenpäin Ylppö kyydissään. Aamulla mieheltä tulee tekstiviesti: - Mihin vittuun työ hävisitte?

Näin toimii tämän hetken Suomen virallisen listan ykkönen.

TIISTAI 29.9.-PERJANTAI 1.9.2006
Hynynen herää puolilta päivin. Ei muuta kuin taksi alle. Hongisto ja mukana hengaillut Riekin Matti suuntaavat rautatieasemalle, Hynynen puolestaan kämpän ja aamiaisen kautta autolle, joka on Kuudennen linjan takana parkissa. Se on täynnä kitara- ja bassokamoja, ja Hynynen ajaa ne Finnvoxille. Niitä tarvitaan vielä myöhemmin session aikana.

Hynynen tulee studiolle ja käy studio F:ssä kuuntelemassa kuinka DVD -biisien miksaus etenee. Hyvin etenee. Homma on hallinnassa. Hynynen miettii hetken, että pitäisiköhän Kaiholan lauluosuutta parannella jälkikäteen, mutta sitten mies tulee järkiinsä. Tehty mikä tehty. Kyseessä on dokumentti, ei mikään vitun golfklubi.

Loppuviikosta ei juuri kerrottavaa ole. Se on täynnä laulamista, sanoittamista ja makailua. Ihan kuin olisi oikeissa töissä. Paitsi keskiviikkona Hynynen käy katsomassa Poisonblackia Tavastialla, ja tapaa Suomen Beyoncén. Beyoncé antaa Hynyselle pari kaljalippua. Hynynen käyttää ne. Bändistä Hynynen ei tajua mitn. Laulaja/kitaristi toimii, mutta basisti on ihan liian Nikki Sixx. Ja ärsyttää se, että aikuiset äijät esilaulattaa ja tapututtaa yleisöä.

Torstaina Hynynen herää Hissu Hietalahden soittoon. Käydään seuraavanlainen keskustelu: - Hynynen - Hissu tässä, moi. Mitäs puuhaat? - Oon just lähdössä studiolle. - Mie voin viedä, oon puolen tunnin päästä siellä. Hynynen käy hakemassa kioskilta kahvin. Hissu saapuu Jeepillään paikalle. Hynynen hyppää kyytiin, ja havahtuu myöhemmin jostain baarista Punavuoresta. Tekstiviesti Karmilalle on tosiasia: - Kassellaan syssymmällä, ratkesin ryyppäämään.

Illan aikana tehdään pari videon käsikirjoitusta, Hynynen käy ärähtämässä Bluesstationin tulevalle levylle (Hissu ärähtää myös) ja myöhemmin yöllä Hissu esittelee Hynyselle Hanna Pakarisen. Jostain syystä tyttären tapaaminen jännittää enemmän kuin isän tapaaminen muutama viikko sitten.

Perjantai-iltana takaisin Karjalaan. Huomenna alkaa taustalaulusessiot Imatralla.

PÄTEVÄÄ RAPORTTIA - TAUSTALAULUSESSIOT LAUANTAI JA SUNNUNTAI 2.9.-3.9.2006
Hynynen saapuu Imatralle lauantai-aamuna joskus kymmenen jälkeen. Kyyti on ollut niin kylmää, että mies on ottanut matkalla vajaan 900 euron sakot. Aaltonen kurvaa paikalle. Vaihdamme kuulumisia. Nuorempi Hynynen soittaa ja ilmoittaa, ettei tiedä mistä hän on herännyt. Ulos katsoessaan hän näkee Imatran Prisman. Hynynen ajaa siis sinne, ja hakee pikkuveljensä pois. Samalla käydään Alkossa.

Mikäs siinä, ei muuta kuin louhimaan. Etenemme rutiininomaisesti biisi kerrallaan, aivan kuten olemme tehneet Tomusta ja tuhkasta -levystä lähtien. Kehittelemme stemmoja akustisen kitaran kanssa, ja sen jälkeen Aaltonen ja nuorempi Hynynen laulavat ne. Helppoa kun sen osaa. Hynynenkin laulaa jotain, vaikkei osaa. Aaltonen lanseeraa termin "pätevää raporttia". Mies toteaa näin aina, kun lauluotto on mennyt kohdilleen tai jos sanoitus tuntuu edes vähän hyvältä. - Aika pätevää raporttia oot Hynynen tehny.

Aika ison maailman meininki muuten. Levyä tehdään tällä hetkellä kahdessa studiossa samaan aikaan. Karmila soittelee synabassoja Finnvoxilla, kun me availemme ääniämme ja pulloja Imatralla.

Illalla Hynyset suuntaavat baariin. Siinä nyt ei paljon kertomista ole. Tapaamme Riialin Samin, entisen paitamyyjämme. Vedämme kännit. Sunnuntaina on aika rapsakka krapula. Aaltonen tekee ensimmäisen biisin yksin, Hynyset eivät pääse sängystä ylös. No, saunan kautta uusiin haasteisiin, ja iltaan mennessä taustat on laulettu yhdeksään kappaleeseen. Loppuihin niitä ei näillä näkymin tarvitse.

Yöksi kotiin...

MAANANTAI 4.9.2006
...jotta aamulla varhain voisi lähteä ajelemaan kohti Helsinkiä. Hynynen on Deuchvoxilla ilmoittautumassa Göbbels Karmilalle joskus puolen päivän jälkeen. Tukka on sekaisin, parta on ajamatta. Paikalla on myös Holopaisen Tuomas, joka soittelee kosketinsoitinosuuksiaan. Niitä tuleekin lähes joka biisiin. Ja hyviä tuleekin. Hynynen kuuntelee vieressä ihmeissään ja litkii punaviiniä.

Viemme alkuillasta Holopaisen soittokamat varastoon ja aloitamme alkoholikimaran. Otamme taksin ja suuntaamme keskustaan. Näemme Laihon Aleksin, jolla on erittäin kova krapula. Hän parantelee sitä valkovenäläisillä ja oksentelemalla. Menemme Corneriin, sillä tiedämme, ettei siellä ole ketään tänä iltana. Saavat tähdet olla rauhassa. Ja nyt kirjoittaja ei tarkoita itseään.

Laiho ja Holopainen alkavat puhua kieliä jo puolen yön hujakoilla. Miehet lähtevät kotiin. Hynynen vaihtaa baaria ja myrkyttää itsensä alkoholilla. Nerous voi ilmetä näinkin.

TIISTAI 5.9.-TORSTAI 7.9.2006
Lauleskelua tiistai ja keskiviikko. Keskiviikkona Karmila antaa "Veisun" lauluja tehtäessä Hynyselle luvan korkata kossu jo heti puolilta päivin. Tämän biisin luonne vaatii sitä. Näin tapahtuu. Keskiviikkona Hynynen soittaa samaan biisiin myös akustiset kitarat(!), sekä basson. Hynynen soittaa basson myös Unilauluun. Alun perin ajattelimme, etteivät kyseiset biisit bassoja tarvitse, mutta mieli on nyt muuttunut. Hongisto on Karjalassa, joten Hynynen soittaa ne. Kerralla sisään tietysti. Keskiviikkona Hynynen tekee myös parit tekemättä jääneet kitaramelodiat sekä aloittaa kitarakiertojen tekemisen. Niitä tulee 2-4 raitaa/biisi, joten hommaa on siinäkin. Ja sitä ei jaksa selvinpäin tehdä. Kokeilkaapa itse joskus olla tuntikausia kiertävän kitarakaapin kanssa samassa huoneessa. Olen muistaakseni marissut tästä asiasta aikaisemmissakin studiopäiväkirjoissa. Niitä on kuitenkin pakko tehdä, ne kuuluvat Kotiteollisuuden soundiin olennaisena osana.

Thumbnail imageKeskiviikko-yönä Karmila lipsauttaa baarissa pienessä soseessa: - Eiköhän tehdä, Jouni, tästä kaikkien aikojen levy? Miehet lyövät kättä päälle. Näin tapahtukoon.

Torstaina Hynynen tekee viimeiset kitarakierrot ja poistuu iltapäivällä rakennuksesta. Miehen osuudet on nyt tehty. Karmila jää soittamaan kitarasooloa Pullon henkeen, mutta sitä Hynynen ei jää kuuntelemaan. Luotto pelaa. Hynynen tietää, että siellä on nyt ammattimies puikoissa. Tämän lisäksi Hynysellä on kiire ryyppäämään. Tilanne täytyy nollata, kuuden viikon piina on ohi.

PERJANTAI 8.9.2006
Mitä vittua on tapahtunut, kysyy Hynynen. Hynynen kysyy sitä Hissu Hietalahdelta, joka häärää ahtaassa kopissa ja virittelee iPodistaan soimaan Nine Inch Nailsia. Pian ilmenee, että ahdas koppi sijaitsee Silja Europalla. Iso pyörä on pyörähtänyt ja miehet sen mukana. Lisäksi ilmenee, että viereisessä hytissä metelöivät Hanna Pakarinen ja Ellen Jokikunnas. Toiselta puolelta kuuluu leveää, reteetä pohjanmaan murretta. Siellä on Duudsoneiden Jukka kavereineen. Nyt on Hynynen väärässä seurassa.

Laiva tulee satamaan, ja Hynynen suunnittelee pakoa. Pian kuitenkin räjähtää pommi. Mies tajuaa olevansa Turun satamassa, ei Helsingin. Pakomahdollisuutta ei ole.

Hynynen ja Hietalahti matkaavat Turusta Helsinkiin roilaillen liaaneiden varassa puusta puuhun. Miehet kerkeävät illaksi Finnvoxille, jossa tapahtuu kummia. YUP:n Mannonen vetää taustalauluja Pullon henkeen ja Ukko Perkele -biisiin. Mahtava meininki!

Kun Mannonen on hommansa tehnyt kuuntelemme lopputuloksen. Hynynen purskahtaa Pullon hengen aikana itkemään. Nyt kosketellaan miehen syvimpiä tuntoja. Mahtavat stemmat, ja Karmilan vetämä soolo kuulostaa aivan Gilmourilta. Kotiteollisuus on Karjalan Pink Floyd!

Otamme taksin, haemme Rikalan Samin ja suuntaamme Hirnin Jounille saunomaan. Kesken saunomisen Sinkkonen soittaa lentokentältä. Mies on lähdössä Thaimaahan kolmeksi viikoksi.

Mikäs siinä. Hynynen tarttuu tiukemmin kiinni kossuun, ja päättää lähteä tänä iltana Norjaan. Mies kinuaa Hirnin laittamaan Alice in Chainsin soimaan stereoista. Hynynen käy makaamaan olohuoneen divaanille. Hietalahti makaa sammuneena lattialla, Rikala juttelee sekavia vastapäätä Hynystä ja Hirn järsii hampaillaan omaa kyrpäänsä poikki.

Kotiteollisuuden kahdeksannen levyn äänitykset ovat ohi. Nyt alkaa miksaus.

hynynen syyskuussa 2006

HYNYSEN AUTOSSA SOINEET CD:T
MAJ KARMA: Ukkonen
ROCKABILLY PSYCHOSIS and the GARAGE DISEASE (kokoelma)
NE LUUMÄET: Verta ja luita
NE LUUMÄET: Pahat ja rumat
EPPU NORMAALI: Cocktail Bar
EPPU NORMAALI: Hatullinen paskaa
BILLY IDOL: Songs (11 of the Best)
SLUMGUDGEON: Factoraped
CMX: Pedot
KOTITEOLLISUUDEN Tuuliajolla -keikat (Juva-Joensuu-Kuopio)

OSA 3