Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
VIILTÄVÄÄ RAPORTTIA LEVYN VALMISTUMISEN VIIME HETKISTÄ

- K18
- K kukkamekot

Teksti: Hirn
Sensuuri: Hynynen

"Swamp thing" Hynynen, tuo suosta noussut ihmishirviö, on asunut viimeiset viikot Helsingissä. Taiteilijan asuttama, raaalta masturboinnin ja alkoholin huurujen sekoitukselta tuoksuva "koti" on sijainnut Kallion ja Vallilan välimaastossa, huumeiden ja huorien pesässä. Siellä Hynynen on tuntenut olonsa kotoisaksi. Syynä on tietenkin se, että joka toinen vastaantulija on kännissä, ja ne loputkin jonkun huumemömmön vaikutuksen alaisena. Vaikutus paikallisiin on kuitenkin tehty, sillä Hynyselle moikkavat Kallion kaduilla sekä huorat että poliisit. Mutta ehkä se johtuu vain siitä, että nämä luulevat häntä Freukkarien Pekka Myllykoskeksi.

Thumbnail imagePääkaupunkiseudulla Hynysen ystäväpiiri koostuu elämässään epäonnistuneista ihmishylkiöistä - juopoista näyttelijöistä, elämänsä missanneista muusikoista, musiikista mitään tiettämättömistä toimittajaretkuista, hevifalsettia humalapäissään kirkuvista soittajarentuista ym. paskaporukasta. Sekä niistä sankareista, jotka tuulettavat pikkuveitikkaansa vapautuneesti ulkoilmassa keskellä Kolmatta linjaa.

Thumbnail imageSunnuntai-iltana juuri näistä aineksista muodostuva puliremmi suunnistaa kuuntelemaan Kotiteollisuuden tulevan levyn biisejä. Vauhtia otetaan toimittaja Hirnin, tuon rockjournalismin Matti Nykäsen omakotitalosta Länsi-Vantaalta. Saunareissulle osallistuivat Hynynen, Hongisto sekä YUP -yhtyeen Janne Mannonen. Mannonen tekee itsestään porukan naisen, ihmispillun, ja niin sormettaminen ja perseseksi illan aikana ovat tosiasia. Saunominen ilman mehua ja piparia on nimittäin teeskentelyä. Löylyjen päälle seurue juo pullon srilankalaista giniä ja kaksi mäyräkoiraa. Sitten suunnaksi otetaan Finnvox -studiot Pitäjänmäessä.

Thumbnail imageStudion pihassa seisoo Zen Cafen keikkabussi. Sisällä ovat Samuli Putro sekä Kotiteollisuudenkin monitorimiehenä toiminut Viltsu, tuo saatanan petturinarttu. Bussissa korkataan uusi pullo giniä ja suunnitellaan tulevaa NO SORI! -lehteä. Putro järkyttyy, kun kuulee, että hänestä leivotaan tuoretta kansikuvapoikaa. Se toteutuisi liimaamalla Samulin pää Ratto-lehden kuvan päälle. Samuli sanoo stop, mutta se ei vaikuta päätökseen. Hän on vain poika joka käyttää laseja.

Tunnin tissuttelun jälkeen juoppolauma tunkeutuu studioon tuottaja Mikko Karmilan iloksi. Karmilaa vituttaa - jostain syystä mies ei haluaisi haisevaa paskasakkia työpaikalleen. Mutta onneksi siitä maksetaan. Tosin huonosti.

Thumbnail imageAlbumin biisijärjestys ei ole selvillä, mutta biisejä kuunnellaan hartaasti ja lujaa. Tarkkaamohuoneessa Hynynen kokee alemmuuskompleksin. Hän riisuu itsensä alasti ja pakottaa Samuli Putron kertomaan mielipiteensä levystä. Nahkapilli suussaan Putro tapailee levyn kitarariffejä ja estää näin Hynysen hirttäytymisen.

Studiossa käydään mm. seuraavanlainen keskustelu:
- Mie oon kännissä, mie olin eilennii kännissä. Mie en oo ikinää ollu näin kännissä.
- Haista sie vittu!
- Kellä on avaaja?
- Anna huikka, sinä kirottu ihmispimpero.
- Siulla on ihana perse. Saanko mie koittaa sitä?
- En mie tiijä.

Thumbnail imageKuuntelusession jälkeen porukka ottaa tilataksin ja suuntaa "Hesan" (näin puhumme me maalaiset, sensuroijan huom.) keskustaan. Perillä porukka hajoaa. Osa jää Manalaan, Hynynen ja Hirn suunnistavat Lostariin. He istuvat pöytään jossa ovat HIM-yhtyeen Kaasu ja Agnes Pihlava. Keskustelu käy kuumana. Hynynen puhuu norjaa ja Agnes puolaa. Yhteisymmärrystä ei löydy. Lopulta Kaasu tilaa pöytään raakaa viinaa, ja paljon. Yhteinen kieli löytyy välittömästi. Se on mongerrusta, joka muistuttaa tanskan, englannin ja islannin kielen sekoitusta.

Seuraavana iltapäivänä Hynynen suunnistaa housut kusessa ja oksennuksessa takaisin Karjalaan. Paikallinen AA -kerho tulee saamaan uuden jäsenen.

Niin. Ne uuden levyn biisit kuulostivat muistaakseni ihan saatanan hyviltä. (eiku, ihanilta, iiik! terv. humalainen sensuroija 12.10.2006)