Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
STUDIOPÄIVÄKIRJA (17.9.-13.12.2001)
POSTI, TUO KANSAKUNTAMME TUKIPILARI. ALKO, TUO SORRETTUJEN PELASTAJA. POHJIEN SOITTOA JA KAATUILUA EDUSKUNTATALON PORTAILLA.

MAANANTAI 17.9.2001
Aikainen aamu. Auto pakataan ja aloitetaan matka kohti Keravaa. Tai Tuusulaa oikeastaan, jos ollaan tarkkoja. Sessio alkaa sympaattisissa merkeissä. Karmila ilmoittaa, että rumpumikkien standit ovat vielä saapumatta. Postin pojat, saatana! Tänään ei siis soiteta vielä rumpuja. Keskitymme siis siihen minkä parhaiten osaamme. Avaamme pullot ja alamme uppoutua alkoholin fantastiseen maailmaan.

Jotain järkevääkin tehdään. Rakennamme puusta eräänlaisen kehikon rumpupatteriston ympärille. Kehikkoon viritellään mattoja ja peitteitä, jotta ääni ei ikävästi kimpoilisi betonikatosta ja -seinistä. Lopputulos näyttää huvittavalta, joltain erämaateltalta, tai jotain. Aimo annos itämaista tunnelmaa ja mystiikkaa.

Muistelemme klassista Tarzan suurkaupungissa- elokuvaa, jossa Johnny Weismüller heittää legendaarisen kommentin istuessaan taksissa ja kuunnellessaan autoradiota:
- Tarzan kuulee rummut. Missä alkuasukkaat?
Hynynen joutuu nousuhumalassa työn ääreen. Mies soittaa nauhalle (tai tietokoneelle oikeastaan) demokitarat ja laulaa (lausutaan: rääkyy) kaikki session biisit. Eli Sinkkonen joutuu soittamaan rumpunsa sitten näiden sympaattisten esitysten päälle. Sitten joskus kun ne mikkistandit saapuvat. Tänään emme vielä tiedä, ettei niitä tule huomennakaan.

TIISTAI 18.9.2001
Postin pojilla on paketit hukassa. Standeja ei tule tänäänkään. Karmila soittaa tulenkatkuisia puheluita, ja viimein selviää, että paketti on kyllä Suomessa, mutta noudettavissa se on vasta huomenissa. Pullot avautuvat jälleen. Suuntaamme Halosenniemeen Tuusulanjärven rannalle nauttimaan tuotteita. Hongisto haluaa imeä itseensä kulttuuria ja käy jopa sisällä tutustumassa taiteilija Halosen valtavaan hirsihuvilaan. Teeskentelee olevansa kiinnostunut ja kultturelli. Me muut mietimme ulkopuolella, että miten kyseisen tönön saisi helpoiten tuikattua liekkeihin.

Oikeasti rakennus on varsin vaikuttava. Mutta liekkimerenä se olisi tietysti vielä vaikuttavampi.

Thumbnail imageLähdemme Keravan keskustaan syömään. Ja jälkiruuaksi konjakkikahvit, tottakai. Ja vitun pitkät sikarit. Suunnitellaan niin perkeleesti ja laaditaan jotain vitun aikatauluja. Ihan vain sen takia, ettemme tuntisi ajan valuvan aivan hukkaan.

Se kuitenkin valuu.

KESKIVIIKKO 19.9.2001
Farssi jatkuu. Paketti saapuu, mutta mikkistandeja ei näy missään. Helvetisti muuta musiikkiromua kylläkin. Karmilaa vituttaa. Mies soittaa lieväsi vittuuntuneen puhelun firmaan, josta tavarat on tilattu. "Missä vitussa ne mikkitelineet on, saatana? Ai, tulee myöhemmin? Se on aivan vitun liian myöhään se!"

Miehet eivät kuitenkaan panikoi, päinvastoin. Avaamme viinapullot ja poraudumme alkoholin käytön ytimeen: ihanan pehmeään olotilaan, jossa "maailma näyttää paljon paremmalta ja asiat tuntuvat luistavan" (Kaurismäki).

Thumbnail imageThumbnail image

Hynynen ja Karmila rakentavat mikkitelineet puusta ja rumpujen peltitelineistä. Homma saadaan käyntiin, viimein. Siitä innostuneena Sinkkonen soittaakin 15 biisiin rummut yhden illan aikana. Se on hyvin se!

Ja sitähän pitää juhlia.

Hynynen, Hongisto ja Sinkkonen kuulevat rummut. Ja käyttäytyvät kuten alkuasukkaiden kuuluukin. Litran pullo lantrattua pirtua juodaan tyhjäksi matkalla Tuusulasta Helsinkiin. Siinä on taksikuskilla ihmettelemistä. Ja sitten komppaillaan eduskuntatalon edessä.

TORSTAI 20.9.2001
Hynynen herää klo 17.00! Karmila editoi rumpuja tietokoneellaan, joten mitään tekemistä ei ole. Kuulemme vain rummut. Ihmettelemme, missä alkuasukkaat mahtavat olla. Istumme hölmöinä ja podemme helvetillistä krapulaa. Hiljaisia poikia. Hynynen ajaa krapulapäissään Karmiloiden nurmikon hokien itselleen: "Minä olen hyvä ihminen. Olen, olen!" Hän ei kuitenkaan ole. Jätkät vittuilee. Kaverihenkeä parhaimmillaan.

PERJANTAI 21.9.2001
Aamu alkaa nämä sessiot kiteyttävällä, joka tilanteeseen sopivalla kysymyksellä: "Mikäs vittu nyt vaivaa, kun ei oo pullo jo hanskassa?" Se on lappeenrantaa ja tarkoittaa "hyvää huomenta". Elämä maistuu kuitenkin niin voimakkaana ainakin Hynysen suussa, että pullon avausta täytyy hieman siirtää. Ehkä sitten joskus puolenpäivän jälkeen?

Bassotaiteilija Hongisto aloittaa osuutensa. Mies soittaa 14 biisiin bassot suhteellisen nopeassa tahdissa. Muutamaa biisiä muutetaan hieman ihan sen takia, että Hongiston bassolinjan huomataan olevan erilainen kuin Hynysen kitaran. Parempi? Kuka tietää?

Biisit valmistuvat siis. Siitähän pojat innostuvat! Pullot avautuvat. Tilaamme taksin ja suuntaamme Manalaan syömään. Ja jälkiruuaksi konjakkikahvit. Sinkkonen ja Hynynen polttelevat samaa sikaria, se on niin saatanan iso. Yöllä pohdimme erästä erittäin vaikeaa dilemmaa. Avataanko jaloviinapullo vai ei? Emme avaa. Ja se on hyvä se. Järki voittaa, kerrankin.

LAUANTAI 22.9.2001
Hongisto soittaa viimeisen bassonsa ja Hynynen pääsee viimein aloittamaan kitaroinnin. Kaksi raitaa peruskitaroita tulee soitettua 15 biisiin muutamassa tunnissa. Jaloviinapullo lojuu jalan juuressa mutta ei kuitenkaan avaudu. Työtahti on kova ja illan hämärtyessä väsymys iskee nopeasti. Hetken aikaa tulee jopa pohdittua mahdollisuutta, ettei tänään lähtisikään baariin. Mielenhäiriö menee kuitenkin pian ohi, sillä Sinkkonen ajaa asiaa suhteellisen voimakkain äänenpainoin:

- Ootsie joku vitun tyttö, vai?
Ja myöhemmin hieman ponnekaammin:
- Nyt pullo käteen tai tulee turpaan, saatana!

Löydämme itsemme Keravan keskustasta. Törmäämme Road Crew:n Akiin, joka tarjoaa meille tervetuliaispaukut. Muutamat sellaiset. Tequila maistuu pahemmalta kuin Hynynen muistaakaan.

ENSIMMÄISEN VIIKON SALDO

Viikon suosituimmat tuotteet (pullomäärien perusteella):
1. olut (Karhu)
2. lonkero
3. siideri
4. Jaloviina
5. punaviini (eri merkkejä)
6. erilaiset kerma- ja kahviliköörit, "pullo tyhjäksi yhdellä kierroksella"- periaatteella
7. pirtu (greippilimpparin kanssa), "pullo tyhjäksi taksimatkalla Keravalta Helsinkiin"-periaatteella
8. Campari (appelsiinimehulla)
9. Gin (greippilimpparin kanssa)

Viikon lausahdukset:
1. "Mikä on, ku ei oo pullo jo hanskassa? Ootsie joku vitun akka, vai?"
2. "Pullo käteen, saatana! Ei nää mitkään balettitreenit oo!"
3. "Luuletsie olevas jossain vitun Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla? Olut auki ja sassiin!"
4. "Mennäänkö pankkiautomaatille katsomaan, että onko Megamania jo maksanut päivärahat?" (Päälle hysteeristä naurua).
5. "Turpa kiinni ja juo sitä viinaa!"

Soitetuimmat levyt (DJ:nä toimivat useimmiten herrat Sinkkonen ja Karmila):
1. Entombed: Morning star
2. System of a Down: Toxicity
3. Iron Maiden: Powerslave
4. Peter Gabrielin eka
5. Sex Pistols: Kiss this
6. Peer Gynt: Golden greats
7. Slayer: God hates us all

...kuuntelimme myös ainakin Killing Joken Pandemoniumia (sitähän kuunnellaan aina), Stonea, King Crimsonia...

OSA 3