Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

9.5.2012

------------

KYSYMYS: No niin.. eli tänä pänä on ihan vitun vaikee preikata tässä hommassa mitä olen hakemassa.. siis ilman mitään koulutusta.. eli päätin pistää tämmöisen vapaa muotoisen hakemuksen teille kesäregiks/rouuuudariks koska vituttaa vaan niin sankasti tää jurotus ja sen tiedän ettei oo rahaa millekkään festareille kuitenkaan... että jos kuva olis kiva niin se varmaan olis kiva..!!

VASTAUS: Luuletsie, että sie meidän kanssa mihinkään festareille pääsisit?

------------

KOMMENTTI: Olen kuunnellut paljon teidän musiikkianne ja itsekseni ajatellut, että Jouni sinun äänesi hymyilee. Ajattelin, että ehkä vain luulen niin. Kerran eräänä aamuna viedessäni tytärtäni (16 v.)kouluun, tuli radio Rockista teidän kappaleenne Pappi puhuu, ja tytär sanoi minulle: "Äiti, Hynynen laulaa ihan kuin hän hymyilisi samalla". Sanoit Kouvolan kirjaston auditoriossa, että "Ilman musiikkia en voisi elää." Kuulen laulustasi, että rakastat musiikkia. Mietin mitä laitan syyksi, että kirjoitin tämän, mutta olkoon syy vaikka se, että ihanaa kun saat tehdä työtä, jota rakastat.

VASTAUS: No, sitähän mie olen toitottanut jo vuodesta 2000, kun jätin "oikeat" työt. Olet oikeassa.

------------

KYSYMYS: Hei HIPIT..Koska tulee No Sori paitoja myyntiin teidän kauppaan? Koska hongisto laihduttaa,sen aika läski.

VASTAUS: Olenko minä veljeni painonvartija?

------------

KOMMENTTI: Iso kiitos Skifestin keikasta Katinkullassa Vuokatissa. Erinomainen biisilista uutta ja vanhaa, mie tykkäsin niin paljon, että olen otettu vieläkin,,,varsinkin Tuomittu sai kyyneliin asti. Siinä biisissä on sitä jotain...Kiitos, teidän musiikilla jaksaa synkätkin päivät eteenpäin! 

VASTAUS: Ja valoisatkin muuttuvat synkiksi.

------------

KOMMENTTI: Dingon jokaiinen aamu löysi voittajansa. Pappi puhuu.

VASTAUS: En ole ihan varma, onko toi nyt kohteliaisuus vai vittuilua.

------------

KOMMENTTI: Tervehdys, Huomasin, että nyt on tullut Kotiteollisuus -treenipaitoja myyntiin. Hieno homma! Päätin tukea toimintaanne ja tilasin yhden paidan. Ehkäpä saatte sillä rahalla pari pulloa tankkaus-/palautusjuomaa! Kiittäen ja kannustaen

VASTAUS: Paitaroyalteilla saa melkein aamukahvin. Jihuu!

------------

KYSYMYS: Terve! Mua on aina kiinnostanut tietää, että miten vittu ihmeessä teillä voi mennä monta kuukautta studiossa kun menette uutta levyä tekemään? Noin simppelit biisit on rummuilla soitettu tunnissa läpi. Jos nyt oikein huonosti menee, niin päivä menee rumpuäänityksiin. Bassoihin ja kitaroihin menee ehkä yhteensä kaksi päivää ja lauluihin päivä. Eikö studioaika ole aika kallista? Ootteko jotain miljonäärejä kun voitte mennä huippustudioon kuukausiksi pelleilemään ja korkeintaan sen neljä päivää äänittelette? Vai miksataanko jotain kymmentä biisiä se kaksi kuukautta?

VASTAUS: Vitun urpo. Jos sie olisit vähänkin lukenut noita studiopäiväkirjoja, joita meidän sivuilla on jo vuodesta 2000, niin tietäisit ensinnäkin sen, että me ei käytetä nykyisin "huippu"studioita (vittu, mikä ääliötermi) muuhun kuin miksauksiin (no, Sotakoira on poikkeus, koska niin lyhyttä projektia varten ei kannata kasata äänityskamoja). Äänitykset on tehty aina jonkun himassa. Ensin Hongiston ja viimeisimmän kahden levyn osalta Holopaisen Tuomaksella. Tämä mahdollistaa lähes rajattoman ajan käytön, paitsi Karmila nostaa tietysti "huippu"liksaa, koska hän on "huippu"tuottaja. Toiseksi biisit treenataan ja sovitetaan lopulliseen muotoonsa vasta studiossa (varsinkin rummut), koska meillä on "huippu"tuottaja, joka puuttuu meidän treeneissä tehtyihin sovituksiin. Näin oikeat bändit toimii, taneli. Makuuhuonemuusikot, joka siekin ilmeisesti olet, on sitten erikseen. Ne puhuu ja puhuu, mutta ei koskaan saa edes bändiä aikaiseksi, puhumattakaan siitä, että tietäisivät miten sellaiset toimii, mutta silti ollaan aina ensimmäisenä neuvomassa, koska ei eroteta kyynärpäätä perseestä, saatana. Kolmanneksi jokaisessa biisissä on vähintään kahdeksan kitararaitaa, meidän soundi perustuu niihin. Lauluäänityksiin käytetään päivä yhtä biisiä kohti, sillä lauluraitoja saattaa tulla yhteen biisiin kymmenenkin. Älä rupee isääs, vitun näpertelijä, neuvomaan. Ja lopuksi: suksi, homo, vittuun!

------------

KYSYMYS: Moro, Onko totta, ettei saada Kotiteollisuutta esiintymään Lappeenrannan uusimpaan ja hienoimpaan yökerhoon koko vuonna ( 2012) ? Siis koko vuosi jo buukattu ?

VASTAUS: Jos keikkamyyjämme niin sanoo, asia on niin. Usein vuoden keikkarunko on hallussa jo alkuvuodesta. Eli jos haluat meidät ensi vuonna, niin ala järjestellä asiaa viimeistään syksyllä. Kuinkahan kauan noilla taidoilla pyöritellään yökerhoa? Pelottavaa. Jo se, että kyselet asiaa minulta etkä keikkamyyjältä on "vähän" arveluttavaa.

------------

KOMMENTTI: Terve! Kiitos Oulun keikasta. Myönnän, että herne lensi hetkeksi syvälle nenään, kun aloitte vitsailla lestadiolaisista, joihin puolet suvustani kuuluu. Ihania tyyppejä ovat enimmäkseen. Minuakin pitävät ihmisenä, vaikka olen viinaa juova pakana. Mutta teidän taiteilijoiden ei pidäkään olla poliittisesti korrekteja, ja hyvä niin. Vittuilkaa vaan. Aiheita riittää. ps. Eino Leinon Elegia, joka on tunnettu Vesku Loirin esittämänä, olisi todella makea kuulla joskus KT-versiona. Ehkä Sotakoira X -levyllä vuonna 2025?

VASTAUS: Tietenkin pidät niitä ihanina. Sukusi miehet rakastivat sinua kovasti silloin kun olit lapsi ja puolustuskyvytön.

------------

KOMMENTTI: Mur rur, tämän kirjoitettani päädyn sänkyyn Hynysen kanssa. Valitettavasti Rakkaudella Hynysen, tällä kertaa. Valitettavasti? Uups, pyhäinhäväistys! Totta puhuen, seuraavana jonossa sänkyyni ovat jo Rillipää ja Läskikin. Itse asiassa olen sekoittanut kaikki nämä urhot ihanaksi sekamelskaksi lakanoihini, pitää saada kaikkea suunnilleen samaan aikaan. Vähän niin kuin kulli pepussa ja sauva pillussa, yhtä aikaa. Niin hekumallinen sekoitus että tajuhan siinä lähtee. Nami nami. Naimisesta puheen ollen; olen ollut 34-vuotias neitsyt. Kotiteollisuusneitsyt. Paikallinen kirjastosetä kuitenkin laittoi sormensa peliin ja auttoi neitokaista, kuten jokaisen arvonsa tuntevan sedän tuleekin tehdä. (Nii, että mites se kuuma peppuseksi, setähynynen?) Kalvoni on puhkottu! Kovaa, kivuliaasti ja huutaen. Taisimme huutaa molemmat. Korvat vuoti verta, oli arka olo mutta lopuksi nautin täysin sydämin. Kiitos Hynynen, kiitos Sinkkonen, kiitos Hongisto. Nyt vielä viimeinen neitsyys: keikkakokemus. Ottaako se hurjasti kipeää? Osaatko sä olla hellä?

VASTAUS:
Kysy äidiltäsi.

------------

KYSYMYS: Huomenta/päivää/iltaa/yötä, tarpeeton yliviivataan. Kysymys siis kattilasta, nimittäin "Hornankattila"-biisistä, mielestäni ko.kappale kuuluu ehdottomasti tuotantonne ylevimpiin saavutuksiin ja olenkin elätellyt toivetta kuulla sen joskus keikalla..onko harkittu tai kenties kokeiltu joskus? Toisaalta faktahan on sekin etteivät kaikki hyvät biisit live-vetoina toimi niin hyvin kuin ehkä levyllä toimivat...no, joka tapauksessa ko.biisi säilynee joka tapauksessa Kultani ja minun yhteisenä fiilistelybiisinä jatkossakin...ollessamme erityisen herkistyneessä ja liikuttuneessa tilassa sammutamme valot, sytytämme pari ihanan tuoksuista kynttilää(metsämarja tai vanilja..tässä muuten tuote-idea; KT-tuoksukynttilä... voin jo lähes aistia sieraimissani "sen" tuoksun..) lepäilemme punaisella divaanillamme nauttien halpaa(mutta laadukasta) punaviiniä, yllämme vain arafat huivit(rennosti löysättyinä..) ja turkoosit baskerit(liikutuksesta somasti kallellaan)..sitten laitamme "Hornankattilan" soimaan..kuin huomaamatta käsi hakeutuu käteen..sormet sormien lomaan ja...oi, kuinka joskus elämä onkaan ihanaa...kiitos!

VASTAUS: Tää oli melkein hauska.

------------

KOMMENTTI: Kiitos eilisestä Alavuden keikasta! Ilmeisesti pidit mun ja kaverini "tanssista" ja sydämistä. (: Onpa meikäläisellä ihanaa, kun on nyt jotain mitä vanhana kiikkustuolissa muistella.

VASTAUS: No, enemmin pidin niistä suihinoton imitoinneista.

------------

KOMMENTTI: Eipä turhia höpisty eikä muutenkaa löysäilty eilen - hämmästyttävää sinänsä, studioperiodin jälkeen... ja Eurassa. Mie vaan tuota introo. Että virittää iha väärään suuntaan - mie olin kyynelissä jo ensimmäisen Nälkämaan laulun värssyn jäliltä, ja sit ko se soi kolmen värssyn ajan... Ei nuo nuorisolaiset tietenkää sitä tiijä, mut miulle se on melkein yhtä kamala paikka ko virsi 301. Geneettine rasitus "Jos sanon" ei koskaa lakkaa toimimast. Routa, Graniitti ja Kivipää pitäs olla joka setis (ja sie nuorena joskus lupasitkii, et Graniitti olis aina!), et terveisii vaa Jarille. Miulle pitäs taas eriksee soittaa käärmeiden päistä. Oikee nauratti (ko kuvittelin et sie muistat et mie oon tääl Euras ja muistaisit viel senkii et joskus sata vuotta sitte sanoin etten yhtää tykkää biisistä) ku Helvetistä itään oli sit varsinaisen setin viimene. Nyt ko mie selvänä katselin ympärillein mie aloin ymmärtää sitä hiuka toisel taval. E-HU-NA oli taustanauha ekalle encorelle! Ja kylhä meil kaikil jäi oikee hyvä mieli siit leirinuotiopäätöksest. Kiitos muute eriksee useammast esiintulost - minuu kävi jo välil hävettämää ko ei nämä sitä encorekutsua sit iha (heti) tajuu. Korvat on nii matalal et tarvii erikoisvalmisteiset Peltorit - mitä se mahtaa genetiikast kertoo? En mie sit pääse lähtemää ens viikoloppun kiertueelle - se on varmaa hyvä. Mie katon jos tuo täkäläinen "soittakaa polaroid"-tyttö lähtis Turkuun ens lauantaina, mut muute näyttää huonolt. Ja kohta on festarit: positiivisten ihmisten juhlat, niihikää ei voi vanhapiikanihilistitäti lähtee. Vois olla vahingos hauskaa. Mie oikeesti kyl voin aika hyvin. Varsinki tänää oon voinu. Toivon et siekii. Näytit hyvältä. Janneki oli huomattavan vähäs läskis. Jarii mie en nähnykää. Rakastan

VASTAUS: Kivipää treenattiin kyllä soundcheckissä, mut jostain syystä Jari ei laittanut sitä settiin.

------------

KOMMENTTI: Hei! Suurkiitokset mukanaolostasi Vaasan Kirjamessuilla! Olit mielenkiintoinen vieras. :) Toivottavasti pääsit perille Euraan onnistuneesti ja keikka oli sitäkin onnistuneempi. Hyviä keikkoja ja hauskaa kevättä ja kesää!

VASTAUS: "Mielenkiintoinen vieras" on kohtelias ilmaus erilaiselle.

------------

KOMMENTTI: Huomenta! Nyt on vieroitusoireita ja pahoja. Ainoastaan yksi teidän keikka tänä keväänä. Kuinka tässä näin pääsi käymään? En ymmärrä. Täytyy yrittää kesän aikana korjata tilanne, ja suunnitella menot uudelleen. Ihan jo melkein heikottaa. Toivottavasti Sotakoira tuo hieman helpotusta. Hyvää kevättä kuitenkin ja hauskaa vappua!

VASTAUS: Meni jo. Oli hauska.

------------

KOMMENTTI: en perkele kysy mitää mutta näin eilen tissit ! ja kyllä koko tää päivä on käsi käynny

VASTAUS: Miulle tulee rinnoista lähinnä mieleen se, että nyt jos koskaan voisin kallistaa pääni niiden väliin ja nukkua.

------------

KYSYMYS: Hei, Kumpi on parempi yölintu vai lauri tähkä? D:A:D on muuten hyvä, ellei jopa vielä parempi.

VASTAUS: Ei jaksa nyt tollasta teinipaskaa.

------------

KOMMENTTI: Olet sellainen ihminen, että iskit kuin salama meikäläiseen silloin pari vuotta sitte. Olin ihan muissa sfääreissä, kun oot läsnä, tulee seesteinen, rauhallinen ja ihanan lämmin olo. Aika harvinaista meikälle. Harvemmin tuntuu siltä kaikessa hässäkässä. Tuot miulle mielenrauhaa läsnäolollas ja on se hienoo. Leijailla ja lennellä.

VASTAUS:
Jollain on kevättä rinnoissa. Miten voi tuntea noin, vaikka ei edes tunne miuta? Naiset käy vähän liian herkillä. Järki käteen, hei!

------------

KOMMENTTI: Moi! Palaute. Olipa hieno keikka kertakaikkiaan klubilla! Monta kärpästä yhdellä iskulla. Monsteriser oli loistava ennen teitä. Niiden aloitusbiisi taisi olla "warriors of love"?. Hymy tuli. Sinun veljen pitäs kyllä kasvattaa pidempi tukka. Erottuu liikaa nyt muusta bändistä, mutta niinhän se taitaa Sinkkonenkin teillä. Hongisto kaljuuntuu tasaiseen tahtiin mukana. Sinulla, Jouni, se karva kasvaa. Pointti. Kiitos ja kumarrus, että jaksatte. Se, että maksaa lipusta vajaa kaksikymppiä on pieni hinta siitä mitä saa. Hyvän mielen. Kiitos.

VASTAUS: "Erottuu liikaa bändistä"? Mitä vittua? Ulkonäölläkö se mitataan? Jätkä taitaa olla joku vitun stylisti.

------------

KOMMENTTI: Moi! Kiitokset aivan loistavasta Virgin Oilin keikasta! Ennakkofiilikset eivät olleet niin hyvät. Flunssa ja joku vitun maanantai-ilta. Mutta sehän oli täyttä rautaa alusta loppuun. Ja huikea lisä Aaltosen kitarointi, joka "paikkasi" Tuomaksen puuttumista. Satu peikoista ja perään Kuolemanjärvi. Ihan mahtavaa. Taas kerran huomasi, että kannattaa tulla keikoillenne samallakin rundilla. Aika monen bändin kohdalla asia ei ole näin. Ei tullut fiilistä, että "tää on nähty jo". Vanajassa ja Myötätuulirockissa palataan asiaan.

VASTAUS: Ollaanko me niissä muka?

------------

KYSYMYS: Hei! Kiitos nimmareistanne, jotka tulivat äkkiä! Olisiko mitenkään mahdollista, että lähettäisitte nimmarinne vielä tyttöystävälleni? Hän asuu Saksassa eikä osaa puhua suomea joten hänen on hankalaa saada niitä. Jos viitsitte kirjoittaa jotkut terveiset, niin ne voivat olla ihan suomeksi ja hänen nimensä on .... Kiitos vaivannäöstä ja postitustiedot ovat samat eli...

VASTAUS: Ime meisseliis. Mie oon lomilla.

------------

KOMMENTTI: Haista vittu Hynynen! Vittu sä oot paska ukko!

VASTAUS: Kiitos, äiti.

------------

KYSYMYS: Mitä mieltä Hynynen on Metallican To Live Is To Die musikaalisesta esityksestä ?

VASTAUS: Mikä se o?

------------

KOMMENTTI: Halipatsuipat, Herra Hynynen.Olen tässä kuunnellut veisua Itken seinään päin ja tunnistan siit ittein. Luulin olevani nainen, synnytettyäni kaksi lastakin. (Vaikka kirurgithan ne oikeasti synnytti, kun ei se miulta kovasta yrittämisestä huolimatta onnistunut. Perkele.) Tunnistettuain ittein tuost laulust jouduin toteamaan olevain ilmeisesti tyypillinen suomalainen mies. No kai sitä sattuu kummempaakin.Lieneeköhän teillä jo valittuna kaikki kappaleet Sotakoiran seuraajalle, kun Suojelusenkeli saattais kuullostaa aivan helvetillisen hyvältä teidän versioimananne. Myös Päivänsäde ja Menninkäinen varmasti toimis KT tyylillä. Vielkii uskon et mein lauluäänet soisivat korvia hivelevästi yhteen, vaan eipä siitä nyt enää tämän enempää. Ei äänten soimisesta eikä hivelemisestä. Hyviä jatkoja (jos ei oma riitä, sanottiin Pulkkisessa). ps. Olen jo saanut... 15 minuuttiseni nimittäin.

VASTAUS: Akka on "vähän" myöhässä. Suojelusenkelin "lauloin" Viikatteen joululevylle joskus sata vuotta sitten ja Päivänsäde ja Menninkäinen -biisin teki Yö joskus 1884 tai jotain.

------------

KOMMENTTI: Hei! Halusin vain tulla kertomaan kiitokseni mahtavasta vappuaaton keikasta Virgin Oilissa.Oli parhautta, kiitos!

VASTAUS: Niin oli. Kiitos.

------------

KOMMENTTI: Kiitokset tanssi- ja paini- orkesteri kotiteollisuudelle monivuotisesta taonnasta.

VASTAUS: Pillu- ja painiorkesteri Kotiteollisuus haluaa antaa pusuja ja haleja kaikille!