Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

24.1.2012
------------

KYSYMYS: Mitä levyi ostit anttilast?

VASTAUS: Reijo Kallion kokoelman Yksinäinen, singlet 1905-2005.

------------

KYSYMYS: Mikä viime vuonna hankkimista levyistä oli pahin pettymys (ei siis tarvitse olla viime vuonna julkaistu levy, kuhan on vain levy hankittu vuonna 2011) ja miksi se oli paha pettymys?

VASTAUS: Sanotaanko vaikka näin, että Lou Reedin ja Metallican yhteislevy ei ainakaan sieltä parhaasta päästä ollut.

------------

KYSYMYS: Moro. Perhanan kaupat on poistaneet teidän makkaran myynnistä. Juuri kun ajattelin löytäneeni syömäkelpoisen makkaran niin eikös se pidä vetää pois myynnistä. Miksi näin?

VASTAUS: Se on talvitauolla. Käsittääkseni tulee myyntiin taas keväällä. Tumppiiii ja Janneeeee, täällä huutaa Jouni. Onko näin?

------------

KOMMENTTI: Moikka. Laitoin äidin kirjoittamaan puolestani, kun enhän mie itse vielä osaa. Täällä on siis 1 v 9 kk:n ikäinen Niilo poika joka siuta haluaa muistaa :) Ja samalla äitikin vähän kiittää :) Eli asiaan; Pappi Puhuu videonne on kuvattu Konnunsuon Vankilassa, jossa miun äiti ja isä oli töissä, äiti 10 vuotta ja isä 5 vuotta. Kun videon kuvauspaikka varmistui, oli äiti ja isä kiinnostuneita, se voi olla aikas magee :) Kun video sitte valmistui laittoi Sievolan Antti äidille ja isälle heti viestiä et sen vois nyt kattoo... no mehän katottiin se sitte. Samoihin aikoihin miun mielestä ruokailu alko olla aika tylsää puuhaa, ymmärrän kyl että syödä täytyis, MUTTA.... Kuka ihme nyt jaksais olla paikoillaan kun olis niin paljon muutakin puuhaa... Mut siis se kiitos; Eli Pappi Puhuu video oli iskän ja äidin mielestä hyvä ja niin muuten miustakin!!! Joten siitä saakka kun video on youtubeen ladattu, on meillä sitä soiteltu aina syönnin aikaan ja samalla katselen Konnun maisemia (joille muuten video tekee oikeuksia, kiitos siitä). Ja nyt ruoka maistuu oikein hyvin. Osaan jo laulaakin mukana; HILJAAAA.... ;) Joten mie kiitän hyvästä videosta, mieki asuin Konnunsuolla ensimmäisen vuoteni, kun äiti ja isä etsi meille uutta kotia... Se on ihan kiva paikka ja olishan se ollu kiva jos äiti ja isä olis saanu olla siellä töissä :( Mutta nyt se sitte menee kuulemma ihan toisiin tarkoituksiin koko mesta :/ Me jatketaa sen videon katselua, hetken päästä osaan varmaan laulaa koko biisin mukana. Äiskä lupas viedä minut tein keikalle sitte joskus ku miulla on tarpeeks ikää... Saa nähä jaksatteks te viel sillon hillua lavoilla ja soitella, toivottavasti :)

VASTAUS: Mehän ollaan jo nyt pelkkiä balsamoituja muumioita, jotka käy verkkovirralla. Eli "elämme" ikuisesti.

------------

KOMMENTTI: Tyttöystävä sanoi että Pappi Puhuu-biisin kertsistä tuli mieleen Leipuri Hiiva. Sehän ei ole mikään huono asia!

VASTAUS: Tyttöystäväsi kertoi myös rakastelumme päätteeksi, että sinä olet vitun ruma. Sehän ei ole mikään huono asia.

------------

KYSYMYS: Mitä mieltä olette Kivipää productionsin elokuvista? Varsinkin The Beastistä? Löytyy youtubesta. Mulla olis paljon sanottavaa uusista biiseistä, mutten oo pahemmin niitä kuunnellu, mutta... Mun mielestä ne on floppi. Varsinkin verrattuna Kuolleen kukan nimeen tai vanhempiin. Mikä on kuolleen kukan nimi? Koita keksiä. No älä nyt, mitä vittua. Onko Mikko Alatalo kova jätkä? Meikästä on. Mulla tullee kohta..kohta tulee. älä sitä sinne kirjoita. oikeesti. ootappa. asiasta toiseen. minkä vitun takia oot menny vaihtamaan tai niinkö muuttamaan sisältöä uusiin biiseihin? Kumpi on mielusempaa 13 wee fanit vai täysikäset joilla on jotai yhteistä jotenki omaksua biisejä? Tä?

VASTAUS: Vittu, mikä nero. Jätkä ei ole kuunnellut uutta levyä, mutta pitää sitä floppina. Siun täytyy kuulua noihin "13 wee faneihin".

------------

KOMMENTTI: Parhaimmat Kotiteollisuus orkesterin jäsenet. Lähestyn teitä nyt toista kertaa. Kiitos luvastanne käyttää orkesterinne logolla varustettua päähinettä sauvakävelyn yhteydessä. Sain lopultakin haalittua kasaan varat päähineen hankkimista varten (käsittääkseni sitä ei voi ostaa osamaksulla) ja nyt törmäsin uuteen ongelmaan. Pipojanne ei ole tällä hetkellä saatavana. Milloin arvoisat orkesterin jäsenet ehtisivät kutoa niitä lisää? Edellisestä vastauksesta ilmeni, että Hynynenkin on kokeillut maailman ykköslajia eli sauvakävelyä, ja jopa oikein raskaimman mukaan. Tiesin kyllä herran harrastaneen sivakointia joskus oikein tosissaankin, mutta minut yllätti positiivisesti käytettyjen harjoitusmetodien edistyneisyys. Hynynen uteli, että olenko harrastanut tanssia Kotiteollisuuden pipo päässä. Olen tanssinut kerran jopa yleisölle. Se tapahtui lukion joulujuhlassa. Isot tytöt pakottivat minut ja ystäväni esittämään tonttuleikin poikapareina sen aikaisen muotimusiikin Lambadan tahtiin. Asuumme kuului tonttulakin lisäksi punaiset sukkahousut (ne piti laittaa jalkaan, vaikka olisin mieluummin vetänyt ne päähän). Ei ollut kivaa, mutta milloinpa se koulunkäynti on. Koko juhlasali nauraa räkätti hysteerisena ja kaksi opettajaa oksensi. Tapahtuneen jälkeen olen vältellyt tanssimista. Oli minulla muka asiaakin. Milloin orkesterinne laadukkaiden oheistuotteiden tarjontaan liitetään logollanne varustetut pitkätkalsarit? Niistä tulisi varma hitti. Ainakin yhdet saisitte myytyä heti. Nykyiset sauvakävelyssä käyttämäni alushousut eli pitsiset tangat hiertävät persvakoa nimittäin aika ikävästi. Kalsari myynnistä saamillanne valtavilla rojalteilla voisitte sitten ostaa kaikkea tarpeellista esim. vanupuikkoja, jalkatalkkia ja ohuita punaisia kuminauhoja.

VASTAUS: En jaksanut lukea. Jotenkin niin tympeä aihe tuo sauvakävely. Kertokaa mieluummin vaikka persesauvailusta.

------------

KYSYMYS: Heil! Tallennat muistaakseni biisi aihioita puhelimeesi, sitä mukaa kun niitä tulee mieleen. Miten tuollaisessa tapauksessa jos puhelin katoaa, jääkö aihiot unholaan, vai onko ne jossain takaraivossa?

VASTAUS: Parhaimmat jää, huonoimmat joutavatkin kadota. Riippuu tietysti siitä, miten ahkerasti olen jaksanut niitä äänitettyjä aihioita työstää. Jos ne lojuu vaikka puoli vuotta puhelimessa, enkä ole kerennyt työstää niitä kotona eteenpäin, saataa muutama hyväkin juttu unohtua.

------------

KOMMENTTI: Isot tyylipisteet sinulle, joka vielä nelikymppisenä jaksat vetää herneen nenään "pojittelusta", ja vieläpä kuolleen miehen puolesta. :)

VASTAUS: Etkö sie suuttuis, jos siun kuollutta kaveria pojitellaan? Pojittelu on hyväksyttävää ainoastaan raksalla tai satamahommissa, jossa se on yleinen kutsumanimi parikymppisille apupojille tai hitsarinaluille. Muuten se on vittuilua. Ainakin täällä Karjalassa. En tiedä miten teidän homojen keskuudessa lienee.

------------

KOMMENTTI: Kiitokset tuhannesti! Teidän vetämästänne setistä... Onko taiteilija hynystä nyt nähty vetämässä makkaraa, jossain jonkun kojun kulmilla. Eipä tässä niinkään muuta. Vituttaa vaan tää nykyajan poliittisuus. Kaikki Uuniin. Niinistö vois nousta kovaan hurmioon. JA nyt ne pari loistavaa sanaa, mistä halusinkin puhua. Yksi: 1. Helvetin kova veto ja vire oli mitä parhain. :) 2. Viinaa oli kiva maistella ja haistella. PS: Löytyykö sitä makkaraa " KT-makkaraa, vielä jostain" :) nimimerk: Onnellinen Suomalainen

VASTAUS: Onnellisuus ja tyhmyys kulkevat usein käsi kädessä.

------------

KYSYMYS: kukapa sitä kultaa tallentaisi pankkiin??? Onko James Perse tuttu kaveri? Harrastatteko kuorolaulua? Mylviikö kiimaansa onnellinen alfa-uros? :)

VASTAUS: Mitä mie äsken sanoin?

------------

KYSYMYS: Mitä tekisit, jos olisit työtön???????

VASTAUS: Etsisin käsiini tuon edellisen viestin laittajan ja tunkisin sen siihen samaan rukkaseen mistä se on syntynytkin.

------------

KOMMENTTI: Terve. Ostin tuossa sen Kalevan miekka painoksen uudesta levystä myös ja yllätys oli melkoinen kun Kalevan miekka biisin lopussa rupes soimaan Hey Jude. Ainakin aika lähellä mennään siinä lallattelussa. Aina rupeaa itsellä soimaan Hey Jude päässä siinä kohdassa. Oliko tuo tietoinen teko, ehkä kunnianosoitus, vaiko ihan vaan sattumaa? Ainakin se niin läheltä menee, että minusta tuntuu, että pakko kai jonkun on tuo samankaltaisuus täytynyt huomata äänitysvaiheessa.

VASTAUS: Miksi kukaan ei lue näiltä sivuilta niitä biisiesittelyjä? Siellä puhutaan kyllä, kuten muistaakseni myös päiväkirjassa, että kyseinen kohta on Beatlesilta varastettu. Ja sen köörin alla oleva riffi on pöllitty Bowien The Width of a Circlestä. Ensimmäinen tarkoituksella, toinen vahingossa.

------------

KOMMENTTI: Olin saunassa ja rupesin laulelemaan huvikseni raskaat veet, nooh tästä sitten rupesin laulamaa vaan omaa kappaletta. aattelin että se voisi teille sopia eli Kolme Vuotta - Kuljin aamuun asti metsässä En kaivannut menneisyyttä enkä läheisyyttä
Halusin olla vain hiljainen Metsässä minä älysin sen - Kolme Vuotta, kolme vuotta kannon päällä istuskelin Kolme Vuotta, kolme vuotta marjoilla minä pärjäsin Kolme Vuotta, kolme vuotta Laulelin omia lauluja - En kaivannut kaupunkiin kuuntelemaan lapsien tai narkkarien huutoja vaimokin jätti ja auton vei talo myytiin vaimo rahat vei - Omissa oloissa kerkesin olemaan kukaan tunnistanut mua laisinkaan tästä noustaan ja lauletaan kuinka tehdään minusta voittajaa - Kolme Vuotta, kolme vuotta kannon päällä istuskelin Kolme Vuotta, kolme vuotta marjoilla minä pärjäsin Kolme Vuotta, kolme vuotta Laulelin omia lauluja
Jotakin sellasta säveltelin en tiedä miten täsmää tai mitään, muokkailkaa rauhassa jos innostutte! ja jatkakaa samalla tavalla kappaleiden tekemistä.

VASTAUS: No, sanotaanko vaikka näin: tee ite.

------------

KYSYMYS: Tuolla longplay musicissa on näköjään myynnissä tommonen "Kotiteollisuus - Vittu ihan Norjasta" -paita. Mitä tuo mahtaa tarkoittaa? Onko teiän tuleva levy vai? Jos on niin nimi on aivan helvetin hyvä. Ja pitää vielä kiittää syyskiertueesta, oli kovat keikat!

VASTAUS: Joo, se on meidän tulevan levyn nimi.

------------

KOMMENTTI: Moi! Olipahan melkein koomista, kun näki teidän lavan Espoon Amarillossa. Aika monta kymmentä teidän keikkaa nähnyt, eikä aiemmin lähelläkään noin pientä. Mutta se oli tosiaan hauskaa! Harvoin näkee isompaa bändiä noin läheltä. Ja ainutlaatuisen intiimi tunnelma. Ihan kuin keikka olisi ollut jonkun olohuoneessa. Ja oli mielenkiintoista seurata soundcheckiä, kun pisteli tortillaa naamaan. Me emme siis tulleet siihen lavan eteen seisoskelemaan, vaan seurasimme kiltisti pöydästä. Tosi kunnioitettavaa, että soitatte missä vaan, vaikka mainetta on ja kilometrejä takana. Ettekä alentuneet voivoittelemaan lavan pienuutta yleisölle. Eihän se meidän vika ollut. Hieno kokemus! Ammattilaisia olette. Kiitos. Miten paljon meinaatte festarikeikkaa kesällä tehdä?

VASTAUS: Riittävästi.

------------

KOMMENTTI: Moi, En yleensä viitsi alkaa nipottamaan jos johonkin tekstiin on lipsahtanut pikkuvirheitä mutta tällä kertaa ajattelin ihan vittuillessani antaa palautetta :) 
Päiväkirjassanne 7.12 kirjoitatte että "Aamu Kajaanissa ei ala aivan parhaissa mahdollisissa merkeissä." Käsittääkseni olitte kuitenkin tuolloin Kemissä. Enhän mä tuota olisi hoksannutkaan ilman tätä: "Kajaanissa on muuten tämän rundin paras hotellihuone. Tai paras hotellihuone koskaan. Hotelli Merihovi, suosittelemme." Kajaanista kotoisin olevana tiedän että siellä ei tuollaista hotellia ole...merellekin on matkaa pari sataa kilsaa :)

VASTAUS: Voi hellan lettas sentään. Ihan sama onko kyseessä Kajaani tai Kemi, mitä vitun väliä sillä on siun kannalta. Ja miten voit olettaa, että mie tällä vauhdilla voisin muistaa joka kaupungin nimen ja paikan, varsinkin kun kirjoitin tuonkin päiväkirjaosuuden viikon myöhemmin. Meinaatko, että mie teen joka kaupungissa vihko kädessä merkintöjä ihan kuin joku vitun baskeri-runopoika-taiteilija? Kiertueilla ryypäätään, ei siellä heilutella sulkakynää.

------------

KOMMENTTI: Tänään vitutti kun lähdin töistä. Ruuhka. Laitoin soimaan 7-levyn. Hulluutta ja humalaa, vieraan sanomaa, murheen mailla ja loppuun raskas kantaa. Ei vituttanut enää. Kiitos!

VASTAUS: Röistä? Töystä? ..ei helvetti, liian vaikea sana. Mitä se tarkoittaa?

------------

COMMENT: Hello! I'm totally shocked. Ever since I saw the last picture with the "wishes" at the latest päiväkirja, it's not out of my head. Have I lost my heart to a band with such kind of thoughts? I hear your music every day and I learn Finnish to understand about your lyrics, but I'm not very good yet. Perhaps the photo explains itself in the text and I do not understand. Please explain. It is very important to me! I hope it's a big misunderstanding.

VASTAUS: No it´s not. We are fucking nazis and we hate you and your family.

------------

KOMMENTTI: Huomenta! Kuinkas on vuosi lähtenyt käyntiin? Ilokseni huomasin, että olette maaliskuussa Nosturissa. Sillä viikolla onkin luvassa makiaa mahan täydeltä, kun ensin saa nauttia D.A.D:n menosta ja heti perään sitten teidän keikalle. Oikein hyvää alkanutta vuotta

VASTAUS: Miullakin on liput sinne. Saa nähdä mitä omasta keikasta tulee.

------------

KYSYMYS: Morjesta mieheen! Onko teillä ollut tapana päästää "vanhoja ja harmittomia" tuttavuuksia takahuonevisiitille? Kevään rundilla näyttää olevan yksi keikka Sotkamossa ja arvelin kaverini kanssa viritellä teille pienoisen lahjuksen ja se olisi kiva päästä antamaan ihan livenä. Ja taas olis tarvis saada myös parit nimmarit uuteen opukseenne. Ja mitä tulee vanhoihin tuttavuuksiin, muistin virkistämiseksi : Kajaanin Ballsissa istuskelit kiltisti sylissä takahuoneessa

VASTAUS: Minkä takia sie kuvittelet olevasi harmiton tuttavuus?

------------

KOMMENTTI: Onnewa kaikesta, varmuudeksi. Eli biisistä, kirjasta, varmaankin Femmasta ja muista prenikoista ja sitten vielä saatte varmasti ääniä myös persdentin vaaleissa. Kylä näin o. Eläkää tehkö mittään typerää, tai mie annan teille selekään. Ai niin- enpäs annakaan, vaikka miten pyytäsitte.

VASTAUS: Antasit nyt.

------------

KOMMENTTI: Hei kottaraiset! Minulla on unelma, että kuulisin joskus Leinon Elegian teidän esittämänä. Mukavaa alkanutta vuotta ja tervetuloa Ouluun pääsiäisenä.

VASTAUS: Kuka se Leino on?

------------

KOMMENTTI: Jouni on kaunis. Jouni on komea.Musiikki on parasta. Mutta Joskus Jouni on kylmä. Voisitko sanoa minulle jotain?Vain "Hei" on OK!

VASTAUS: Hei.

------------

KOMMENTTI: Moro Näin teidät Emma gaalassa enkä voinut olla näkemättä kuinka Hongisto vatkasi persettään kuin tehosekoitin Chisun Kohtalon oma -biisin tahtiin. Onko miehestä tullut hiljattain julkihomo vai onko tämä pitkäaikaista piilohomoutta, joka nyt uhkaa paljastua vai oletteko kenties suunnittelemassa vetävänne kyseisen biisin coverina? Nim. Häh

VASTAUS: Suurempaa homoutta on se, että tietää tuollaisen biisin nimen. Sitä paitsi Janne oli tullut kirkolle TANSSIMAAN!

------------

KOMMENTTI: Onnea vaa tosta soitetuin radiobiisi palkinnosta! Olitteha työ ansainnut sen! Hienoa. Täällä jo odotellaan uutta kirjaa ja kesän keikkoja! Ja uutta levyä kuha joskus tulis, ei kiirettä tai paineita. Hienoa pojjaat!

VASTAUS: Ansaittu radiopalkinto? Kaupallisilta radioilta? Kyllä mie otin sen enemmänkin vittuiluna.