Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!

KT:n LEVYSESSION VIIMEINEN PÄIVÄKIRJA

UUSI USKONTO: KRAPULISMI
- Palvomme suurta pulloa. Tulkoon sen henki meihin!

HÄN OLI MIES. LAULUMIES

ÄÄNITYSSESSIO JATKUU JA JATKUU. KUNNES KUOLEMA MEIDÄT EROTTAA

ESINAHKA TAKANA, ELÄMÄ EDESSÄ

KESKIVIIKKO 10.4.2013
Pitelee pientä krapulismia. Olen kuitenkin tottunut tunteeseen ja parin yökkäyksen jälkeen olo on jo lähes normaali.

Sormenpäihin koskee. Olen edellisenä iltana hinkannut Maailmanlopun kitarariffiä ohuilla kielillä sen verran, että nyt on helvetti irti. En ole tottunut tyttöjen kieliin (0.11 setti), ja en varsinkaan venyttelemään. Riffiäkin piti muuttaa, se meni kuulemma väärin. Perkele, ja minä kun luulin säveltäneeni sen! Eihän se silloin voi väärin mennä. Mutta Karmilan mukaan menee. En kuitenkaan katkeroidu, ihmettelen vain musiikin sääntöjä.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Rostin Kaitsu, mies joka työskentelee Teoston leivissä, tulee paikalle vakoilemaan miten niitä hittejä oikein tehdään. Karmila selittää kärsivällisesti, että Hynynen säveltää, minä ja bändi sovittaa, minä vähän parantelen ja äänitän, ja se on sitten siinä. Mutta tätä luentoa ennen vedän Kaitsun kanssa verkkarit ylle ja juoksemme 46 minuutin lenkin. Kulkee aika tahmeasti, mutta hiki irtoaa. Siinä määrin, että kun käymme lenkin jälkeen saunassa, sitä ei enää riitäkään sinne asti. Saunaolut puolestaan tulee suoraan ihohuokosten läpi sitä mukaan kun sitä juo.

On alkuilta. Otan kitaran esiin ja leivon melodiakitaroita kertosäkeisiin, jotta niitä olisi helpompi laulaa. Menee jonnekin puoli kahteen asti. Kertosäkeet puretaan ja "anaalisoidaan" nimittäin aika tarkasti. Joidenkin biisien melodiat muuttuvat, sillä olen alunperin laulanut ne väärin sointukiertoihin katsottuna. Minähän en itse sitä(kään) ymmärrä. Jälleen kerran musiikilla leipänsä tienaava joutuu kohtaamaan yllättäviä musiikin sääntöjä.

TORSTAI 11.4.2013
Herään iltapäivällä. Rosti on poistunut, jäljellä on vain sperman ja hien tuoksu. Poljen kuntopyörää 35 minuuttia, käyn saunassa ja tämän jälkeen soitan vielä muutamia melodioita ja Karmila alkaa purkaa tarkkaamoa. Se siirretään yläkertaan. Sieltä käsin on rauhallisempaa äänittää, kuunnella ja editoida lauluja, varsinkin jos talo on täynnä muuta väkeä. Ja meidän tapauksessahan näin aina on.

PERJANTAI 12.4.2013
Olo on hyvä, sillä eilen join vain pullon Aperitaa. Mehua siis. Teen aamulla kasin jälkeen kevyen kuntopiirin, käyn saunassa, pesen hampaat, siistin luolamiestyyliin rehottavan partani ja ajan Kiteen asemalle hakemaan naistani. Matkalla saan Universalin toimitusjohtajalta viestin, että he olisivat halukkaita uusimaan levytyssopimuksemme toukokuun aikana. Vastaan: "Nomikäettei, saammeko samalla nuolla perseitänne!" Kuulemma saamme. Minulla alkaa seisoa.

Käymme Alkossa hakemassa täydennyksiä. Vedämme piuhoja laulukammiooni. Viritämme mikrofonit ja vahvistimet paikalleen ja availemme ääntä. Siihen auttaa myös kuuma vesi-mynthon-kossu -yhdistelmä. Vedän ensimmäisen biisin. Sen nimi on Hyvien puolella. Hongisto tulee käymään ja tuo lisää viinaa.

Tuomas tekee naisensa kanssa meille kolmen ruokalajin illallisen. Pikkusen hieno meininki. Siinä sivussa tulee vedettyä rapsakkaat kännit.

LAUANTAI 13.4.2013
Tepastelen krapulani pois tekemällä 43 minuutin lumikenkälenkin jäällä. Tämän jälkeen Tuomaksen lämmittämä rantasauna ja avantouintia. Viimeisetkin krapulan oireet katoavat. On aika uuden nousun. Juon keskiolutta ja Aperitaa, molemmat toimivat.

Illalla laulan ja huudan Tuhon enteet.

SUNNUNTAI 14.4.2013
Mikko editoi lauluja kuntoon. Editointia riittääkin, sillä lauluraitoja on parhaimmillaan yhdessä biisissä viisitoista. Niistä pitäisi siis rakentaa yksi siedettävä lauluraita mahdollisine tuplauksineen.

Illalla laulan Mennyttä miestä -nimisen biisin.

MAANANTAI 15.4.2013
Huomaan aamulla, että nainen on poistunut. Vituttaa. Jatkan unia, herään iltapäivällä ja sotken 40 minuuttia kuntopyörää. Karmila editoi lauluja. Illalla laulan Selkärangan lähes kokonaan. Osa jää tekemättä, koska sanoja ei vielä ole.

TIISTAI 16.4.2013
Teen 44 minuutin juoksulenkin joskus iltapäivästä. Kirjoitan Selkärangan puuttuvan osan valmiiksi. Hongisto tulee ja tuo lisää viinaa. Käydään seuraava keskustelu:
- Hynynen: Et uskalla, Janne, jäädä tänne ja juoda viinaa
- Hongisto: Uskallanpas. Ja jään. Koska olen jääjämies!

Keskustelu on päättynyt. Laulan Selkärangan valmiiksi, vedän Maailmanlopun, jonka kertosäkeen tekstiä muutetaan paremmaksi vauhdissa ja lopuksi laulan ja huudan Kultaisen vasikan siltä osin kuin kunto kestää ja siltä osin kun se on valmis. Siinäkin on vielä pari osaa sanoittamatta.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Lärvit. Katsomme 80-luvun suomalaisia hevivideoita. Riitelen Hongiston kanssa, koska hän on sitä mieltä, etten ole lapseni kanssa tarpeeksi. Minä ilmoitan, että miten minä hänen kanssaan silloin voin olla, kun teemme levyä. En minä voi poistua paikalta, jos asiat on tekemättä ja soittamatta, jopa osa Hongiston bassoraidoista. En voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa ja tyttäreni tietää sen kyllä. Levy ei valmistu, jos sitä ei tee. Mutta asia ei mene jakeluun.

KESKIVIIKKO 17.4.2013
Herään aamuyöstä Hongiston vierestä sohvalta, hevivideot pyörivät yhä. Jonkinlainen sovinto on siis löytynyt. Valun alakerran ruumisarkkuuni jatkamaan unia.

Hyppään Tuomaksen kyytiin joskus yhden jälkeen. Haemme masteroijamme Mika Jussilan asemalta. Mies tulee parin päivän minilomalle Kiteelle. Juon matkalla kaksi olutta. Maistuu hyvälle ja krapula kaikkoaa.

Laulan illan aikana Silmä silmästä ja Tuhat kuolemaa -nimiset biisit. Vedän kännit. Katsomme 80-luvun suomalaisia hevivideoita.

Elämme näköjään luupissa. Tai Helvetissä.

TORSTAI 18.4.2013
Sinkkonen on saapunut aamulla. Minä nukun jonnekin iltapäivään ja herään krapulismin vallassa.

Edessä on vapaa viikonloppu, sillä Tuomaksen talo täyttyy fantasialätkä-porukasta. Me lähdemme Karmilan kanssa pakoon. Mutta sitä ennen laulan ja huudan Musta kuu -nimisen kappaleen. Yökkäilen samalla ja pidättelen oksennusta. Karmila nauraa.

Biisi valmistuu reilussa tunnissa. Pakkaamme kamamme, hyppäämme Hummeriini ja vien Karmilan Lappeenrannan rautatieasemalle.

Auton takajousitus on paskana. Matkaa tehdään kuin kengurun selässä.

Yöllä käyn pikaisesti tarkistamassa Lappeenrannan baaritilanteen. Näyttävät olevan paikallaan. Jopa samat ihmiset tuntuvat olevan samoissa paikoissa. Aina niin yllätyksellinen Lappeenranta näyttää karmeat kasvonsa.

MAANANTAI 22.4.2013
Takana vapaa viikonloppu. Olo on hyvä, eikä ole edes kova krapulismi, kun hyppään junaan joskus klo 12 jälkeen.

Kirjoitan junassa kolmen jäljellä olevan biisin tekstit valmiiksi. Tuomas hakee minut asemalta, laitan saunan lämpiämään ja käyn juoksemassa 51 minuutin lenkin. Kulkee hyvin. Käyn saunassa ja nautin kaksi saunaolutta.

Laulan Outoja aikoja valmiiksi ja vedän lärvit ruttuun.

TIISTAI 23.4.2013
Herään aikaisin, koska olen sammunut jo ennen puoltayötä. Karmila heräilee myös ja alkaa editoida lauluja. Teen jonkun puhelinhaastattelun ja sen jälkeen poljen puoli tuntia kuntopyörää, teen kahvakuulatreenin ja käyn saunassa. Avaan oluen. Ja toisenkin.

Laulan Kultaisen vasikan valmiiksi ja vedämme yhteistuumin armottomat lärvit.

KESKIVIIKKO 24.4.2013
Krapulismi. Oksettaa. Laulan Kepeitä multia, kyyneleitä -nimisen kappaleen. Sen jälkeen laulut on purkissa ja on aika pitää lauluharjakaiset. Hongisto pakenee niitä Tikkalaan.

TORSTAI 25.4.2013
Olen sammunut. Herään aamulla viiden jälkeen hurjaan nälän tunteeseen. Käyn yläkerrassa syömässä ja jatkan unia.

Herään puolilta päivin, kun Karmila herättelee. Olemme sopineet, että tänään käydään Koivikon kievarissa syömässä. Lähtöön on aikaa vajaa tunti.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Alan korjailla heti kun pääsemme mestoille. Juon kaksi kossua ja pari lasia viiniä. Tämän jälkeen siirrymme Kiteen keskustaan. Tuomas hoitaa asioita ja minä käyn Karmilan kanssa kaljoilla.

Tuomaksen kosketinsoitintalkoot alkavat. Mies jyystää niitä illan aikana 11 biisiin, samalla kun minä kannan hänelle ja itselleni lisää viinaa. Keksimme Outoja aikoja -kappaleeseen Ennio Morricone -tyyppisen sovituksen c-osaan, jonka Tuomas lupaa viimeistellä huomiseen mennessä.

Helvetin hyvä fiilis. Sen kunniaksi vedämme totaaliset lärvit.

PERJANTAI 26.4.2013
Olen sammunut, taas. Heräilen aamuyöstä neljän jälkeen ja käyn syömässä. Jatkan unia ja heräilen uudestaan joskus kymmenen jälkeen. Sinkkonen ja Hämppy saapuvat.

Viritämme pihalle peltitynnyrin, jota Sinkkonen hakkaa Tuhat kuolemaa -nimiseen kappaleeseen. Tämän jälkeen miehen shamaanirumpua nauhoitetaan Kultaiseen vasikkaan. Pullot avautuvat. Alkaa biisien läpikuuntelu.

Kuuntelemme kaikki biisit läpi ja minä ja Karmila teemme muistiinpanoja siitä mitä kappaleille täytyy vielä tehdä. Aika paljon, huomaamme.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Tuomas hoitaa viimeiset koskettimet Outoja aikoja -kappaleeseen. Soitan melodiakitaroita. Hongisto tekee comebackin. Teemme samaan syssyyn Outoja aikoja -biisin tulevat Morricone-huudot sekä muutaman muun biisin taustaköörit. Sujuvaa toimittamista alkoholin ja hyvän fiiliksen siivittämänä. Mukana ovat myös Hämppy, sekä Tuomaksen isoveli Petri.

Alkuyöstä huomaan, että olen totaalisessa kännissä.

LAUANTAI 27.4.2013
Soitamme Karmilan kanssa Outoja aikoja -kappaleeseen kantrikitaran. Tämän jälkeen laitamme kamat kasaan, pakkaamme ne Hongiston pakettiautoon ja ajamme Helsinkiin. Kiire on kova. Ajan matkan noin neljässä tunnissa.

Vien Mikon kamoineen kotiinsa, ajan auton parkkiin naiseni pihaan ja avaan oluen. Ilta hämärtyy, linnut laulavat. Jotenkin orpo olo, että tässäkö tämä sitten oli. Maanantaina tehdään vielä kitarakierrot ja sitten alkaa miksaukset.

Tölkki tyhjenee nopeasti. Tilaan taksin ja suuntaan Circukseen katsomaan Pää Kii -orkesteria. Sitä ei pilaa edes se urpo, joka huutaa puoli tuntia korvaani jotain "hönönen"-läppää tajuamatta, että kuulen ja ymmärrän ihan normaalia puhettakin.

SUNNUNTAI 28.4.2013
Vapaapäivä. Krapulismi on vallannut minut totaalisesti.

MAANANTAI 29.4.2013
Tapaamme Karmilan kanssa joskus kolmen hujakoilla Finnvoxilla. Puramme kamat autosta ja teen kitarakiertoja 11 biisiin, kaksi tai kolme raitaa kuhunkin. Juon pari olutta ja sen päälle ison pullon kossua. Ovet paukkuu, vituttaa ja väsyttää.

TIISTAI 30.4.2013
Vappuaatto on vapaa. Lärvit, saunomista ja paljussa lillumista. Karmila on ainoa, jonka täytyy alistua töihin. Mies editoi lauluja ja laittelee Aaltoselle taustalauluja vailla olevia biisejä sähköpostiin. Osan biiseistä Miitri on laulanut jo viime viikolla.

Mikko Karmila viettää siis työläisten juhlaa tekemällä töitä. Oikein.

KESKIVIIKKO 1.5.2013
Vappupäivä on krapulismin juhlapäivä. Korjailen. Lillun paljussa, saunon ja juon hillitysti.

TORSTAI 2.5.2013
Ajelen Lappeenrantaan Astia-studiolle. Miitri ja Jean Hysé, eli poikakuoro Penis non grata, on tekemässä taustalauluja. Minun tehtäväni sessiossa on kuunnella ja ryypätä. Sen teenkin.

PERJANTAI 3.5.2013
Sama meininki jatkuu. Kuuntelen ja ryyppään. Ja käskytän. Illalla alkaa viikonlopun mittainen vapaa.LOPPUSUORALLA KALKKI PÖLLYÄÄ

LEVYN NIMIEHDOTUKSIA: ALVIKUNINGAS, KALORIORJAT, EROHALLINTO

SUNNUNTAI 5.5.2013
Palaan Helsinkiin. Toimitan taustalaulufileet Karmilalle taksilla, sillä olen kännissä. Niin on Mikkokin. Mies on palannut juuri Radio Rock -risteilyltä. Emme ymmärrä toistemme puhetta, keskustelemme eleillä ja ilmeillä.

Käyn naisissa ja samalla reissulla näen Hissu Hietalahden ensimmäistä kertaa vuosiin. Otamme sen kunniaksi muutamat drinkit.

MAANANTAI 6.5.2013
Karmila ilmoittaa, että nyt on niin kiihkoisa krapulismin jumalanpalvelus ettei töistä tule mitään. Minäkin aloitan tasoittelun. Siinä sivussa käyn Liken konttorilla ottamassa ruoskaa kustannustoimittajaltani Stella Vuomalta tulevaan kirjaani liittyen. Paljon on vielä tehtävää, mutta se ei ole yllätys. Käyn syömässä sushia rakkaani kanssa ja vedän lärvit.

TIISTAI 7.5.2013
Teen aamupäivän ajan veroilmoitusta ja palvon krapulismin jumalaa, pulloa. Pistän kuitteja pinoon yli 26 tuhannen euron edestä. Iltapäivällä poljen pyörällä Finnvoxille ja kuulen, että levyn toinen single (ensimmäinenhän oli Yötä vasten) on jo päätetty. Olen biisistä lähes samaa mieltä kuin Karmila ja Riku Mattila, joten homma sujuu kuin transsi. Biisin nimi on Maailmanloppu. Olen innoissani, vedän lärvit ja suuntaan Tavastialle katsomaan WÖYHiä. Se on PARAS! Silkkaa ylivoimaa.

KESKIVIIKKO 8.5.2013
Maailmanloppu-single miksataan ja masteroidaan, miksataan uudestaan ja masteroidaan uudestaan. Lievää spekulointia taustakööreistä ja kitarariffin soundista ja spekuloinnin ohessa vedän tehokkaat punaviinikännit. Valun illaksi Helsingin keskustaan ja käyn katsomassa Häiriötekijä-näytelmän Q-teatterissa. Ihan vitun kova! Nyt ollaan kulttuuritapahtumien ytimessä.

TORSTAI 9.5.2013
Silmä silmästä, hammas hampaasta valmistuu. Karmila availee Hyvien puolella -nimistä biisiä. Minä juon.

PERJANTAI 10.5.2013
Käyn aamulla juoksemassa 52 minuutin lenkin. Kulkee yllättävän hyvin. Kiitän siitä krapulismin jumalaa.

Hyvien puolella valmistuu. Olen sitä mieltä, että siitä tehdään kolmas single. Karmila on eri mieltä. Emme jatka keskustelua, antaa asian levätä hetki. Tiedän kuitenkin olevani oikeassa.

Karmila availee Kepeitä multia, kyyneleitä -kappaletta. Minä keskityn alkoholiin.

LAUANTAI 11.5.2013
Huomaan istuvani bussissa matkalla Porvooseen ja juovani punaviiniä. Laitan Karmilalle viestin, että nähkäämme syssymmällä. Hän vastaa, ettei minua juuri nyt tarvitakaan.

Käymme Yrjänän ja Kiken luona syömässä. Ja juomassa. Sammun paluumatkalla taksiin, mutta onneksi nainen saa parilla lämärillä minut ylös.

SUNNUNTAI 12.5.
Äitienpäivä kuulemma. Laitan äidille tyylikkäästi tekstiviestin ja suuntaan ruokaravintolassa käynnin jälkeen kohti Finnvoxia. Matkalla huomaan kuitenkin, että Pronssisen Pokaalin basisti, Pussy Vuorela, istuu terassilla. Juutun paikalle muutamaksi tunniksi juomaan kossua, punaviiniä ja nyt maistuu pari oluttakin. Tutustun Pitäjänmäen alkuperäisasukkaisiin. Tuntuvat olevan krapulismin kannattajia hekin, ja osa on uskossaan jopa minua syvemmällä.

Poljen Finnvoxille olutlastin kanssa ja huomaan, että olen jättänyt elämäni, tietokonelaukkuni siis, baariin. Poljen takaisin. Pussy Vuorela on pitänyt siitä hyvää huolta. Hyvä niin, sillä siinä on tulevan kirjani käsikirjoitus. Muun muassa. Tarjoan miehelle kossun ja juon yhden itsekin. Palailen sen jälkeen studiolle.

Thumbnail imageThumbnail image Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Eilen on valmistunut Tuhat kuolemaa -niminen kappale. Teemme siihen kuitenkin vielä pari huutoa ja Mikko miksaa sen valmiiksi. Myös Musta kuu valmistuu. Huh, kulkee.

Poljen täydessä kännissä kotiin. Taas. Milloinkohan tässä käy huonosti?

MAANANTAI 13.5.2013
Käyn juoksemassa 45 minuutin lenkin. Syön ja nukahdan. Pääsen studiolle vasta neljän jälkeen. Karmila tekee Mennyttä miestä -nimistä biisiä. Ehdotan kertosäkeeseen maustekitaraa. Läpi menee. Kasaamme kitarakamat ja soitan sen. Mikko miksaa biisin valmiiksi ja avaa seuraavaksi Selkäranka -kappaleen. Kehittelen siihen pari stemmakitara-ideaa loppuun, mutta alan olla jo niin simassa, ettemme ala urakoimaan. Sitä paitsi minun stemmaideani perustuvat aina vain fiilikseen, Karmilan ideat puolestaan tietoon siitä miten ne pitäisi soittaa oikein. Näiden maailmojen yhdistämisen päätämme tehdä paremmalla ajalla.

TIISTAI 14.5.2013
Käyn Lappeenrannassa hoitamassa asioita. Palaan yöllä Helsinkiin. Karmila miksaa koko päivän Kultaista vasikkaa, kymmenminuuttista proge-helvettiä. Minä päätän vetää lärvit.

KESKIVIIKKO 15.5.- TORSTAI 23.5.2013
Nyt alkaa tapahtua. Viina ottaa rankan yliotteen minusta. Paljon tapahtuu, mutta päivät sekoittuvat keskenään. Enkä muista tapahtumien oikeaa järjestystäkään.

- teemme uuden levytyssopimuksen Universalin/ Johanna Kustannuksen kanssa. Juhlimme sitä juoden. Ehtoina sopimuksen luomiselle on se, että Universal korjaa bussimme ja lähdemme tekemään levyn kolmannen singlen videota Las Vegasiin. Parasta tässä on se, että nämä "vaatimukset" tulevat Universalilta, ei meiltä. Emme voi kieltäytyä.
- Käyn Radio Rockilla tekemässä Kesäpojat-lähetyksen Nikulan kanssa. Viikkoa aikaisemman olin joutunut perumaan vuoroni singlen masteroinnin takia.
Teemme kaksi keikkaa, Äänekoskella olemme 17.5. ja Oulussa 18.5. Molemmat menevät yllättävän hyvin siihen nähden, että takana on parin kuukauden ränni. Mokaan kuitenkin 19.5. sunnuntaiaamuna. Otan Mikkelistä taksin, ajan sillä Varkauteen ja putoan lopulta aamulla kuuden aikoihin veneestä ja siinä menee mukana kännykkä sekä tietokone. Tästä johtuu, että päiväkirjamerkinnät ovat hajanaisia. Molemmissa olevat tiedot saadaan kuitenkin pelastettua, kiitos Nokian kestävyyden sekä Mac-huollon.
- Etsimme kannentekijää. Auttavaksi kädeksi ilmaantuu Teemu Leinonen, mies joka on tehnyt Stam1nan viimeisen levyn kannet. Kai se jotain muutakin on tehnyt. Samalla etsimme myös toisen singlebiisin, Maailmanlopun, videon tekijää ja sekin löytyy.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image


- Otamme nipun promokuvia Timo Isoahon sekä Ville Juurikkalan kanssa. Ville ottaa myös kansikuvat tulevaan kirjaani. Samalla juomme.
- Teen tulevasta kirjastani kustannussopimuksen. Juhlimme sitä juomalla.
- Karmila saa levyn biisien miksaukset valmiiksi. Päätämme tehdä siitä kaksi eri versiota, ns. Karvahattuversion sekä Kirjaversion. Karvahattuversiosta tulee myös vinyyli. Kirjaversiossa on eri biisijärjestys sekä kaksi kappaletta enemmän. Juhlimme miksausten valmistumista juomalla.
- Masteroimme molemmista levyistä ensimmäiset versiot 20.5.2013. Jussila masteroi. Otan innoissani taksin alle ja matkaan Sonic Pumpiin, jossa Karmila on jo tekemässä muita hommia. Ajattelemme niiden lomassa kuunnella masterit. Mitään ei kuulu. Selviää, että Finnvoxin koneen poltto-ohjelma on tehnyt niin sanotut oharit. Uusiksi menee.
- Saamme uudet kopiot tiistaina 21.5. Kuuntelen levyjä Karmilan kanssa. Huomaamme, että biisijärjestys ei toimi. Teemme Karmilan kanssa uudet biisijärjestykset ja Mikko käy samalla miksaamassa muutaman biisin uusiksi. Samalla juomme.
- Lopulliset masterit valmistuvat keskiviikkona 23.5.2013. Jätkät saapuvat kuuntelemaan pakettia. Tuntuu toimivan, homma on valmis.

Että näin. Levyn toinen single, Maailmanloppu, julkaistaan 31.5. Toinen video sekä varsinainen levy ja sen vinyyliversio julkaistaan 5.7, kirjaversio julkaistaan joskus heinäkuun loppupuolella.

Lisää infoa sitten kun jaksan. Pian. Mutta nyt lomille, lomps!

- hynynen, Espanja 28.5.2013