Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
KKK - KIERTUE 2012: KOTITEOLLISUUS. KOSSU. KUOLEMA

- Ajattele nyt parikymppistä ihmistä. Se jaksaa keskittyä kahteen asiaan. Jos yrittää opiskella, urheilla ja naida, niin siinä on yks liikaa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin.
- Seppo Räty

VAMMALA, BAR & CLUB BARON perjantai 19.10.2012
Paljon on virrannut kossua kesän keikoista tähän hetkeen. Olemme käyneet bändin kesken Ranskassa, viettäneet siellä kesän päättäjäisiä. Kuvasimme Virossa Kone-biisin videon. Teimme pistokeikan Turussa jonkun radion bileissä. Minä olin viikon Lontoossa ryyppäämässä ja muutenkin on tullut vietettyä enemmän aikaa reissussa kuin kotona. Lääkäri on antanut minulle tuomion: jalkaa jo vuoden kiusannut penikkatauti täytyy leikata nyt, jos joskus meinaan vielä juosta. Ja meinaanhan minä. Kävin juoksemassa puolimaratonin syyskuussa aikaan 2.05 ja risat raahaten jalkaa perässäni. Se ei oikein tyydytä.

On tässä vähän töitäkin tehty. Olemme valinneet Karmilan kanssa minun demoistani (30 biisiä) 16 biisiä jatkoon, joita aloitamme alkuvuodesta työstämään uutta levyä varten. Muutama raakile ja riffinpätkä on näiden lisäksi tallessa tähän samaan projektiin. Joten vuoden 2013 kalenteri alkaa olla täynnä toukokuulle saakka. Pääsiäisenä tehdään keikkoja, samoin kesällä. Levy julkaistaan elokuussa ja se tarkoittaa sitä, että heti tämän syksyn keikkojen jälkeen alan keskittyä sen biiseihin ja teksteihin täydellä volumella. Tekstit on nimittäin täysin tekemättä.

Mutta nyt on siis lomailut on lomailtu, ja alkaa taas tositoimet. Eli juominen.

Se alkaakin heti maanantaina 15.10. treenaamisen merkeissä. Käymme viikon aikana joka ilta soittamassa muutaman tunnin treenejä. Otamme valtavan määrän covereita haltuun, sekä harvoin soitettuja omia biisejä. Joukossa muun muassa Saattoväki, Tuonen joutsen sekä Kummitusjuna. Kivipäätä, Routaa sekä Velhonaista vedämme myös. Tuntuu kulkevan. Paitsi keskiviikkona, jolloin Hongisto on niin pahassa kännissä, ettei pysty soittamaan nuottiakaan. Takana on minun kanssani tehty päivän mittainen Helsingin reissu, jonka aikana on puhuttu levy-yhtiön hahmojen kanssa rankkaa bisnestä. Ei ihme, että miestä väsyttää.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

No, se ei meitä haittaa, soitamme Sinkkosen kanssa kahdestaan ja annamme Jannen keskittyä oleelliseen. Sitten viemme hänet kotiin lepäämään.

Torstaipäiväksi olemme vuokranneet Lappeenrannan Monitoimitalon käyttöömme, jotta pääsemme kokeilemaan biisejä PA-systeemin ja uusien valojen kanssa. Hyvin tuntuu toimivan. Jopa Kone-biisi alkunauhan kanssa, jonka etukäteen ajattelimme aiheuttavan lieviä ongelmia.

Perjantaina lähdemme puolilta päivin matkaan. Lähdemme lainabussilla, sillä Ukonhauta on jälleen kerran remontissa. Perillä Vammalassa, vai mikä perkeleen Sastamala se nykyisin onkaan, olemme joskus kuuden aikoihin. Me lähdemme kaljoille, jätkät jäävät kasaamaan kamoja.

Vedämme melko pitkän sound checkin, vaikka biisit ovatkin jo hallussa. Mutta ensimmäisen keikan hermopaine on kova ja sitä voi ehkä hieman lievittää treenaamalla "vähän yli". Sanat covereihin on vielä opettelun alla, samoin Jannella muutaman biisin soinnut. Homma tulee menemään ensimmäisellä keikalla vähän sinne päin kovasta treenaamisesta huolimatta. Jännitys ja rutiinin puute takaavat sen. Näin on joka kiertueen alussa, biisimateriaalista huolimatta.

Kaikkeen tähän nähden keikka on yllättävän hyvä. Jossain-biisin sanat on täysin kateissa, mutta muuten yllättävän hyvä ensimmäinen keikka. Tosin yleisö on hieman ihmeissään setistä, siellä kun ei tuttuja biisejä ole. Myös keikkajärjestäjä on huuli pyöreänä. "Mä tilasin kyllä Kotiteollisuuden, mutta biisit oli aivan outoja."

Aivan, näin voi käydä. Me olemme Kotiteollisuus, emme mikään vitun jukeboksi. Tämän totesimme myös eräälle keikkajärjestäjälle, joka yritti saada meitä loppukesästä keikalle teemalla "maksamme hyvin, mutta haluamme myös vaikuttaa settilistaan, sillä paikalla on paljon tärkeitä ihmisiä". Me totesimme tähän, että haistakaa vittu ja pitäkää keikkanne.

UUSIKAUPUNKI, AQUARIUS lauantai 20.10.2012
Aamulla suuntaan Hongiston kanssa syömään. Samalla tulee otettua myös parit drinkit. Krapula selätetään. Sitten bussiin nukkumaan.

Perillä Uusikaupungissa syödään lisää. Teemme lyhyen äänenpaineen tarkastuksen ja suuntaamme keilaamaan. Sitten onkin aika valua takahuoneeseen, jona toimii tällä kertaa Hongiston hotellihuone.

Sanojen tenttausta ja elokuvaviihteen seuraamista. Välillä katsomme myös Teemalta tulevaa John Lennon -dokkaria. Tunnelma on harras ja odottava.

Nyt toimii, paljon varmempi veto kuin eilen. Sanatkin pysyy suht hyvin mielessä. Loppukeikka on jo lähellä hurmosta. Tästä tämä lähtee.

Sitten pitääkin hieman rentoutua. Sammun bussiin heti alkumetreillä. Jossain vaiheessa matkaa minut herätetään ja talutetaan toiseen bussiin. Vuokranbussimme on levinnyt ja vaihdamme lennossa toiseen.

Ankea tunnelma.

PORI, BAR KINO perjantai 26.10.2012
Parasta kirjailijan työssä on se, ettei tapaa uusia ihmisiä.
-Kari Hotakainen (Tommi Liimatan tekstiviesti minulle)

Vauhti on kova. Olen ollut keskiviikosta saakka Helsingissä puhumassa telkkariväelle Hyyrysen kanssa tekeillä olevasta tv-sarjan käsikirjoituksesta, antamassa haastatteluja sekä ryyppäämässä ja puhumassa paskaa kirjamessuilla. Homma "huipentuu" perjantaiaamun Huomenta Suomeen, jossa käyn pyörähtämässä täydessä kännissä. Helsingin taksin ansiosta myöhästyn alkuperäisestä ajasta lähes puoli tuntia. Tapanani ei ole myöhästellä, olen sitten missä kunnossa hyvänsä. Vituttaa, aidosti.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Tapaan Hongiston levy-yhtiössä. Puhumme taas rahasta. Tulossa on mahdollisesti uusi KT-tuote, mutta katsotaan sitä asiaa keväällä. Samalla tulee sovittua, että käymme syksyn aikana sen verran studiossa, että saamme kevääksi uuden sinkun ulos. Sehän käy meille, oikein hyvin jopa.

Matka Poriin alkaa. Jätkät ovat menneet Ukonhaudalla omia aikojaan, me kuljemme Tammen Joonaksen kyydillä edellisen reissun laina-autolla. Vaihdamme sen toiseen, siihen levinneeseen autoon Forssassa, josta myös toimittaja Isoaho hyppää kyytiin. Puhumme pillun ihanuudesta ja siitä, että aika harva bändi kulkee keikkamatkojaan kolmella bussilla.

Ruokailu, äänenpaineen tarkastus ja sauna. Peruskuviot.

Hongistolla oli syntymäpäivät eilen. Sinkkonen on hankkinut hänelle pullon hyvää rommia. Itse etsin Helsingin kirjamessuilta hänelle bassottelun perusteet neuvovaa kirjaa, mutta en löytänyt. Jätämme siis musiikin teorian sikseen, maistamme paukulliset rommia ja sitten lavalle.

Vähän hakusessa taas. Sanat palailee pätkittäin ja mokaan Tuonen joutsenen kertosäkeen soinnut. Muuten hyvä fiilis, mutta kaukana vielä täydellisestä. Mutta ei missään nimessä huonokaan.

Suuntaamme baarin puolelle tyttöjä naurattamaan. Nomikäettei, sehän me osataan!

TAMPERE, YO-TALO lauantai 27.10.2012
Aamu alkaa puolueen perustamisella. Perustamme Laaja Keskusta -puolueen. Se on puolue, jolle käy kaikki, olkoon tarjolla sitten vasemmistolaista tai oikeistolaista toimintaa. Sitähän Keskustakin nykyisin tekee, mutta Laaja Keskusta tekisi sen myöntämällä asian ääneen ja avoimesti.

Jätkät kasaavat kamat autoon ja hakevat meidät soittajanplantut hotellilta. Ihanaa palvelua. Matka Tampereelle menee nukkuessa.

Käymme toimittaja Riekin luona saunomassa ennen äänenpaineen ja soundien tarkastelua. Muutama biisi riittää tänään, soundi, kuuluvuus ja tunnelma ovat hyviä. Siirrymme Pakkahuoneelle, jossa soittaa Therapy? Ihan vitun hyvä keikka, vaikka en mikään totaalifani olekaan. Karkaan ennen encoreita takaisin YO-talolle, sillä minun täytyy tentata sanoja hetki kaikessa rauhassa.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Porukkaa alkaa kertyä bäkkärille. Muun muassa Huotari, tuo valomies Luojan armosta. Lopulta tunnelmaa alkaa olla vähän liikaakin. Kossu alkaa maistua. Paikalle valuu myös Liljan Timpa Kaaoksen alkuperäiskokoonpanosta. Mies tulee kyttäämään, että kuinka Kytät on natsisikoja kulkee. Vai kulkeeko ollenkaan.

Sitten lavalle. Koneen toinen säkeistö lähtee heti päin persettä, mutta saan nopeasti kiinni. Jengiä on pirusti ja meteliä riittää. Loppuunmyyty. Tunnelma alkaa jännittyneen alun jälkeen kohota meilläkin ja lopulta keikka on perkeleen hyvä. Paitsi se Tuonen joutsen aiheuttaa minulla vieläkin ongelmia. Pitää treenata se kuntoon. Heikot kohdat on nyt tiedossa. Pientä hiontaa vielä, kossun litkiminen vähemmälle ja loppurundi tulee olemaan täydellistä. Tai niin täydellistä kuin se meille on mahdollista. Mutta punkit kulkee tässä vaiheessa pirun hyvin ja se on tärkeintä.

Kotimatka Karjalaan on kostea. Kevyttä bileyritystä on ilmassa, mutta minä sammun tapani mukaan jo alkumatkasta.

Herään perillä. Päräytän pierun ja poistun bussista aamun hämyyn. Kello on vähän yli kuusi.