Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
VIETÄMME HAKARISTIÄISET. BÄNDI SAA UUDEN NIMEN: SAATTOKOTITEOLLISUUS

PAAVO MERIROSVOVUOHI, RAAJATTOMAT, HALVAANTUNEET NATSIHOMOKÄÄPIÖT SEKÄ MUITA OUTOJA SATTUMUKSIA

KUOPIO, HENRY´S PUB keskiviikko 4.4.2012
Se on sitten tällainen aamu. Ulkona sataa verta ja raakaa lihaa ja krapula on helvetinmoinen. Hynynen huomaa tuhonneensa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pitkälle toista pulloa jaloviinaa.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Ei auta narinat. Ei muuta kuin ukot bussiin ja kohti Kuopiota. Lähtö viivästyy kuitenkin tunnilla, sillä Ukonhaudasta on yllättäen levinnyt jarrut. Ne saadaan jotenkin kuntoon ja seikkailu voi alkaa. Jani on palannut ratin taakse pienen tauon jälkeen ja Mika vastaa miksailusta, sillä Tuomo on loikannut Francinen bussihuoraksi. Eli tuulisuus tekniikan keskuudessa jatkuu, mutta bändi sen kun porskuttaa.

Thumbnail imageSinkkonen ja Hynynen suuntaavat perillä hotellille ja syömään. Hongisto on vasta tulossa paikalle. Pikaisen äänenpaineen tarkastuksen jälkeen miehet käyvät myös levyliikkeessä. Hynysen matkaan tarttuu muun muassa uusi Killing Joke sekä Iiris.

Tunnelma on hermostunut, Henkka näyttää täydeltä. Meteli ainakin on kova. Loikkaamme lavalle Nälkämaan laulun soidessa ja heitämme keikan, joka on täyttä timanttia.

Eipä siinä mitään, lärvit ruttuun. Perussettiä.

LEVI, HULLU PORO AREENA torstai 5.4.2012
Palikat on taas "lievästi" sekaisin. Tavarat ovat kateissa. Hynyseltä on hävinnyt kamera (yllätys!!!) ja Hongistolta kokonainen laukku, jossa on miehen vaihtovaatteet. Tarkoitus on lähteä näiden keikkojen jälkeen studioon ainakin pariksi viikoksi, joten vaihtovaatteillekin olisi käyttöä. No, emme anna tämän häiritä, hyppäämme bussiin ja lähdemme kohti Leviä.

Krapula on helvetillinen, eikä edes nukkuminen auta. Jostain matkan varrelta kyytiimme hyppää stand up -komiikan somali eli Zaani. Mies tuo tuliaisiksi pääsiäismunia.

Puhelinsoitto paljastaa, että kadonneet tavarat löytyvät Henry´s Pubin takahuoneesta. Henkan Timo lupaa toimittaa ne meille suoraan Petrax-studiolle Hollolaan. Mahtavaa palvelua taas kerran! Syvä kiitos.

Levillä ihmiset tuijottavat meitä kuin mielenvikaisia. Tulee mieleen, että kulkeeko tässä nyt saattokotiteollisuus. Muutama "hynynen"-huutokin kuullaan.

Se on muuten outo primitiivireaktio. Minkä vitun takia ihmiset huutavat miehen nimeä, aivan kun hän ei sitä itse tietäisi?

Ääniä tarkastellaan leppoisissa merkeissä. Sitten siirrymme hotellille nukkumaan. Jotkut saunovatkin.

Thumbnail imageHynynen saa herätellä Hongistoa kymmenen minuuttia ennen kuin mieheen tulee eloa. Valumme keikkapaikalle ja alamme valmistautua. Ilmenee, että takahuoneessa ei ole ollenkaan kossua. Hynynen käy vaatimassa sitä kovaan ääneen ja saakin lopulta. Paikalla pyörähtää myös tuttuja, Karri Rämö muun muassa. Karri lupaa antaa meille persettä keikan jälkeen. Se olisikin nyt tarpeen, sillä paine nivusissa on kova.

Keikkahan on mainio. Hongisto on vähän katkokävelyllä, mutta hoitaa tonttinsa hyvin. Persekin pyörii ja siitähän tytöt tykkää. Yksi encoresetti ja sitten takahuoneeseen.

Keikan jälkeen alamme vaatia lisää kossua. Sitä ei anneta, joten Hynynen ostaa itselleen pimeän pullon huokealla 90 euron hinnalla. Mutta eihän viinalla hintaa ole. Se saa maksaa miten paljon hyvänsä, kunhan sitä saa.

Tämän jälkeen Hynynen alkaa nähdä pikku-ukkoja. Yksi niistä näyttää aivan Anssi Koivurannalta ja tämän kanssa mies käy mielenkiintoisen keskustelun suomalaisen mäkihypyn nykytilasta. Mutta ei mennä siihen nyt, ettei Anssi joudu hankaluuksiin.

Pimeä kossu ja pikku-ukot vaativat veronsa. Hynynen herää aamulla kuuden jälkeen hotellin käytävältä. Hongisto on vienyt huoneen ainoan avaimen, eikä herää Hynysen kolkutukseen. Mikäs siinä, onhan sitä ennenkin lattialla nukuttu. Onneksi joku ystävällinen hotellin henkilökunnasta tulee viimein paikalle ja avaa miehelle oven.

TORNIO, UMPITUNNELI perjantai 6.4.2012
Olo on vahva. Sitä täytyy korjata valkoviinillä heti aamusta. Hongisto yhtyy iloon.

Sinkkosella ja Hynysellä on kirjakauppakeikka Tornion keskustassa. Menemme sinne vahvassa myötäisessä. Paikalla on muutama ihminen. Tämäkö on kirjailijoiden arkea? No, hoidamme homman, nauratamme kirjakaupan naiset märiksi ja poistumme paikalliseen Vanhaan Mestariin juomaan kaljaa.

CMX:n Halmkronan kanssa käyty tekstiviesti-iloittelu:
Hynynen: Tornion kevät.
Halmkrona: Kerro mun äidille terveiset!
Hynynen: En mie uskalla. Vai haluatko itsellesi uuden isäpuolen?
Halmkrona: Jotenkin pelottava ajatus. Vähän kiihottava.

Käymme hotellilla ja tarkastelemme ääniä. Niissä ei tunnu olevan mitään vikaa. Tämän jälkeen syömme kohtuulliset pihvit.

Thumbnail imageHongisto sammuu hotellihuoneeseen. Hynynen yrittää herätellä miestä tuntia ennen keikkaa, mutta mitään ei tapahdu. Viimein lähes puolen tunnin huutamisen ja ravistelun jälkeen mies herää vihaisena kuin perseeseen porattu karhu ja uhkaa lyödä Hynystä turpaan. Näin melkein käykin, mutta Hynynen saa lopulta miehen rauhoitettua puhumalla.

Takahuone on täynnä porukkaa kun saavumme paikalle. Terveiden Käsien Lene ja ex CMX Isomäki muun muassa. Myös Kanniainen ilmoittaa olevansa hengessä mukana, mutta miestä ei näy. Tästä huolimatta korkki narskahtaa auki ja alkaa ihanan laulujuoman teko.

Sillä on vaikutuksensa. Keikka on muuten ihan ok, mutta Hongisto laahaa tasaisesti puoli tahtia jäljessä koko setin ajan. Torniolaiset ovat kuitenkin niin kännissä, ettei kukaan huomaa mitään. Jengiä on pirusti, ehkä eniten mitä meillä on täällä ollut.

Takahuoneessa on täysi ralli käynnissä, kun valumme keikan jälkeen paikalle. Ja viinat on juotu. Sitä on taas kinuttava lisää.

Laitamme saunan lämpimäksi ja pesemme munat, vaikka kenellekään ei ole pillua tiedossa. Turhaa työtä siis.

OULU, NIGHTCLUB TÄHTI lauantai 7.4.2012
Aamu alkaa Yrjänältä tulleella tekstiviestillä: "Saunoin eilen homojen kanssa. Paskassani on spermaa."

Nomikäpäjottei!

Saatana, kun panettaa! Ikävä istua keikkabussissa ja tuijottaa suomalaista maisemaa kulli kovana. Vaivaan ei auta edes rivitanssin tai perhokalastuksen ajattelu. No, luunappi terskan päähän auttaa lopulta.

Zaani vie meidät syömään johonkin paikalliseen. Saamme hampurilaiset, jossa on neljää erilaista lihaa. Jumalauta, kun toimii! Samalla visioimme uuden hahmon, jota olisi kiva nussia: Paavo merirosvovuohi. Vuohi, jolla on silmälappu ja yksi puujalka. Ei muuta kuin sarvista kiinni ja puolikovaa kalua peppuun. Unelmoimme myös halvaantuneista, raajattomista natsihomokääpiöistä. Mielentila on siis erittäin sekava, mutta toimiva.

Taiteilijat valuvat hotellihuoneisiin, tekniikka lähtee kasaamaan kamoja. Hynynen korjailee oloansa salaa punaviinillä. Se ei korjaannu. Kädet tärisevät niin, että miehen täytyy juoda punaviininsä lopulta pillillä. Paniikkihäiriö on tosiasia. Nyt on mennyt liian kovaa.

Tsekki menee lopulta kuitenkin mainiosti. Jumalauta, kun kuulostaa hyvälle! Nyt on soundi kohdillaan. Hongistokin on soittokunnossa. Nauramme Sinkkosen kanssa, että tämä on meidän neljäs keikkamme tänä pääsiäisenä, mutta Hongiston ensimmäinen.

Sinkkonen saa ohjeistuksen kahvakuulailun maailmaan joltain valmentajalta, me muut poistumme hotelliin. Tapaamme tuntia ennen keikkaa takahuoneessa.

Porukkaa on pirusti. Ihan tukossa. Tämä siitäkin huolimatta, että samassa kaupungissa on tänään Mustasch.

Vedämme keikan, joka on parhautta! Soittamisen ilo on läsnä ja yleisökin on liekeissä. Kaikki osuu kohdilleen. Kaksien encoreitten jälkeen takahuoneeseen juomaan. Pian se on täynnä porukkaa. Tajuamme, että viinaa on sen verran paljon, ettei baariin tarvitse tänään mennäkään.

HAAPAJÄRVI, KULKURI sunnuntai 8.4.2012
Sinne mennään siis vasta aamulla. Hongisto ja Hynynen alkavat korjailla krapulaansa iloisin askelin. Jotain syödäänkin. Sitten on aika lähteä kohti Haapajärveä. Missähän helvetissä sekin on? No, kai se Jani tietää.

Tietäähän se, pääsemme perille. Hynynen nukahtaa välittömästi hotellin sänkyyn, mutta Hongisto tekee todella mystisen liikkeen. Hän karkaa tekniikalta salaa hotellin takapihalle, hyppää siellä täysin tuntemattomien ihmisten jenkkiauton kyytiin ja suuntaa baariin. Juuri ennen soundcheckiä mies tulee takaisin ja nukahtaa. Emme saa häntä hereille äänenpaineen tarkastukseen. Hynynen soittaa siis bassot.

Saamme miehen hereille vasta puoli tuntia ennen keikkaa. Katselemme Paparazzit ohjelmaa, joka osoittautuu yllättävän viihdyttäväksi. Sitten loikkaamme lavalle.

Keikka on työvoitto! Jengi on liekeissä, sitä on perkeleesti ja saamme siltä pirusti virtaa. Heitämme oikein hyvän setin ja poistumme tyytyväisinä takahuoneeseen.

Olo on todella tyhjä. Sitä täytyy paikkailla alkoholilla. Sepä vasta onkin mainio juoma! Hynysen täytyy alkaa kiskoa sitä oikein kaksin käsin.

Kamat kasaan ja hyppäämme bussiin. Suuntaamme kohti Hollolaa, sillä siellä alkaa heti huomenna studiosessiot Sotakoira II merkeissä. Karmila odottelee meitä jo siellä.

Ryyppäämme bussissa aamuun, perillä olemme joskus seitsemän aikoihin. Sitten ryyppäämme lisää ja kuuntelemme studion tarkkaamossa punkkia ja DADtä. Joka on sivumennen sanoen muuten PARAS!!!

Näin julistamme studiosessiot alkaneeksi.

 

SÄÄLITTÄVYYDEN TUOLLA PUOLEN

KARJALAN JETHRO TULL STUDIOSSA

SOTAKOIRAN PALUU JA KOSTO!

Mikä voi olla säälittävämpää kuin yli nelikymppiset popparit soittamassa punkia. Se on tämän session lähtökohta.

MAANANTAI 9.4.2012
Aika saatanan kova krapula. Heräilemme kukin tahoiltamme joskus iltapäivästä ja alamme kasailla kamoja. Hiki virtaa ihan homona. Hynynen alkaa korjailla kossulla ja lopulta sitä täytyy pyytää lainaksi Rappuloiden pariskunnalta lisää.

Iltaan mennessä saamme soitettua viiteen biisiin rummut ja demokitarat. Demolaulujakin tehdään, mutta ei niitä oikein ilkeä lauluiksi kutsua. Hynynen on niin simassa, ettei hommasta tule yhtään mitään. Mutta pohjat saadaan kuitenkin koneelle, se on tärkeintä.

Menee aamuneljään.

TIISTAI 10.4.2012
Krapula alkaa saada mittasuhteita, jotka lähentelevät jo kuolemaa. Hynysellä ei pysy kahvikuppi kädessä, litkua pitää juoda pillillä. Jatkamme kuitenkin hommia ja Hynynen käy välillä oksentelemassa. Tästä huolimatta kulli seisoo tauotta, kuten Hynysellä aina krapulassa. Näissä tunnelmissa Hynynen ja Karmila sovittavat kappaleita ja Hynynen soittaa niihin demokitarat ja laulaa jonkinlaisen demolaulun. Tällä välin Sinkkonen, Hongisto ja Hämppy, joka on saapunut paikalle toimiakseen kuskinamme, käyvät keskustassa Alkossa ja muilla asioilla. Miehet palaavat tonteille runsaan viinalastin kanssa.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Joskus alkuillasta menee ensimmäinen karpalolonkero alas tullakseen saman tien ylös. Hissi toimii molempiin suuntiin. Pienen ruoka-annoksen jälkeen tavara alkaa pysyä sisässä ja voimme jatkaa hommia. Tärinä ei kuitenkaan häviä mihinkään. Ihan katkokävelyosastoa, saatana. On pakko alkaa korjailla kossulla.

Paikalle saapuu myös toimittaja Isoaho Jallusta. Mies tarkkailee toimiamme ihmetyksen vallassa. Kuinka nuo voivat olla vielä elossa, meno vain pahenee vuosien saatossa?

Illan hämärtyessä Sinkkonen soittaa valmiisiin demopohjiin rummut. Päivän saldo on kuusi biisiä. Tämän jälkeen alamme kunnolla ryyppäämään. Hynynen karkaa kuitenkin nukkumaan jo joskus puolenyön jälkeen. Jätkät valvovat aamuun.

KESKIVIIKKO 11.4.2012
Takana on lähes yhdentoista tunnin unet. Olo on vieläkin heikko, mutta nyt voi jo alkaa harkita syömistä. Hynynen tekee itselleen aamupuuron. Päivä lähtee käyntiin.

Hynynen ajaa orastavan krapulansa helvettiin Sinkkosen ohjaamalla kahvakuulatreenillä. Hiki virtaa kuin veri Raatteentiellä, mutta olo paranee heti. Hongisto ja Hämppy käyvät kylillä asioilla ja hakemassa Zaanin, joka saapuu vierailulle.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Sinkkonen soittaa viimeisiin jäljellä oleviin biiseihin rummut. Niitä on neljä, joten yhteensä biisejä on siis 15. Kyllä niistä yksi Sotakoira-levy saadaan kasaan. Ehkä kaksikin.

Hynynen soittaa illan hämärtyessä ensimmäiset kunnon kitarat kuuteen kappaleeseen. Käsittelyssä on Mahoneitsyttä, Psychoplasmaa ja Juicea vain muutamia mainitakseni. Tuotoksemme alkavat saada jo muodon. Toiminta kuulostaa jo musiikilta. Kitaroita tehdään jonnekin kahteen asti. Sitten saunaan, ryyppäämään ja katsomaan Herrasmiesliigoja.

TORSTAI 12.4.2012
Kitarointi jatkuu heti aamusta. Hynynen paikkailee oloaan taas pienellä kuntopiirillä siinä sivussa. Ja treenin jälkeen soittoa liukastetaan hieman kossulla ja valkoviinin ja vissyn sekoituksella. Alkaa kulkea välittömästi. Näin toimivat raudanlujat musiikin ammattilaiset!

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Iltaan mennessä kaikki peruskitarat on soitettu ja välissä on keretty käymään jo paikallisessa baarissakin. Käsittelyssä on lisää Juicea, Välikausitakkia, Haikaraa ja Reijo Kalliota muun muassa. Tammen Joonas ja Kisälli saapuvat Ukonhaudalla paikalle, sillä aamulla on aikainen lähtö keikoille.

Kasaamme kamat ja alamme ryyppäämään isolla kädellä. Hynynen menee makuulle joskus kahden jälkeen, muut jäävät vielä alakertaan istumaan. Kun lähdön hetki koittaa joskus seitsemän jälkeen, miehet kömpivät alakerrasta bussiin. Ilman minkäänlaisia yöunia.

Matka Sotkamoon alkaa siis näissä tunnelmissa. Mitenköhän miesten käy?