Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
NORTON INTERNET PRIVACY -BUGI (23.9.2004)
Nortonin Internet Privacy -ohjelmassa olevassa pop-up ikkunoiden blokkaamistoiminnossa vaikuttaisi olevan idioottimainen bugi. Riippuen linkkinä olleen pikkukuvan pikselikoosta Norton on deletoinut kuvalinkit pois lähdekoodista, joten jos et ole nähnyt viimeisen reilun vuoden aikan julkaistuissa päiväkirjoissa lainkaan kuvia, tai et ole nähnyt kuvasivuilla mitään sivusta 4 eteenpäin sinulla on todennäköisesti Nortonin pop-up killeri kytkettynä päälle.

Ongelma on seuraavanlainen: kuville määritellään html:ään koko pixeleinä. Kaikki kuvat jotka olen tehnyt 80 tai 90 pixelin korkeuteen on Norton deletoinut pois koodista. Sivuilla joilla on esimerkiksi 82 ja 80 pixelin korkuisia kuvia 82 pixeliä korkeat ovat säilyneet mutta 80 korkeat on deletoitu. 80 ja 90 ovat yleisimmät korkeudet joita olen käyttänyt, ja nämä kaikki siis Norton on poistanut niiltä kävijöiltä joilla pop-up killer on käytössä. Tasaluvut eivät Nortonille näemmä maistu, joten muutin kaikkien kuvien korkeuden 82:een pikseliin, ja kuvien pitäisi nyt näkyä. Sivuilla joilla Norton on jotain deletoinut näkyy lähdekoodissa "symerror" javascript-pätkä.

Pyytäisin nyt kaikkia jotka eivät kuvia viimeaikoina ole nähneet kokeilemaan uudelleen, ja jos kuvat edelleenkään eivät näy lähettämään sähköpostia. Myöskin olisi mukava saada postia jos et nähnyt kuvia aiemmin mutta nyt näet jotta tietäisin onko ongelma nyt korjattu. Ennekuin testaat sivuja tyhjennä selaimen välimuisti.

Testi: alapuolella kaksi kuvaa, korkeudet 80 ja 82 pixeliä, näkyvätkö kummatkin?
(HUOM muiden sivujen pitäisi nyt toimia, allaolevan testin tarkoitus on esitellä ongelmaa eli jos toista kuvaa ei näy kokeile silti kuva- & päiväkirjasivuja, niiden pitäisi nyt näkyä, Nortonin kanssa tai ilman)

80 PIX 82 PIX
kir30-10b klikkaa minua

 

Terveisin (vittuuntunut) webmestari

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.