Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
KOTITEOLLISUUS JULKAISEE UUTTA,
VAIKKA KUKAAN EI TILANNUT

Kotiteollisuus tekee jälleen rikoksen ihmisyyttä vastaan. Bändiltä julkaistaan 25.11. ep+dvd, joka sisältää kolme aikaisemmin julkaisematonta studiobiisiä, neljä livebiisiä sekä neljä videota! Ep:stä julkaistaan rajoitettu 5000 kappaleen painos.

Kuollut kävelee -ep+dvd -nimeä totteleva kokonaisuus koostuu kahdesta Ukonhauta -levyn sessiosta ylijääneestä kappaleesta, Eppu Normaali -coverista sekä neljästä MTV3 Maxin keikalta napatusta liveraidasta viime keväältä. Dvd-puoli sisältää videot kappaleista Mahtisanat, Taivas tippuu, Pää kylmänä sekä Taivaankaunis. Paketin nyrkkinä on Ukonhaudalta napattu Loveen langennut, jonka bändi on huomannut kevään, kesän ja syksyn aikana kaatavan naisia ympäri Suomen. Onko kyseessä siis vanhojen miesten epätoivoinen yritys saada lisää rahaa ja naisia? Eikö Kotiteollisuudelle riitä mikään? Mitä tähän sanoo bändin poskisolisti ja naistenlehtien sekä Hymyn lempilapsi Jouni Kalervo Hynynen?

  • Se on tietysti lähtökohta. Toissijaisesti ajattelimme lahjoa fanejamme erikoispaketilla, jonka hintakaan ei pitäisi päätä huimata. Mehän olemme julkaiseet aikaisemminkin vastaavan ep:n (Iankaikkisen jälkeen julkaistu Kummitusjuna -ep).

  • Tämä on loistava tapa saada kaikki levytyssessioissa äänitetty materiaali julkaistua. Varsinkin kun nuo ns. ylijäämäkappaleet eivät nyt niin mahdottoman huonojakaan ole. Ne eivät vaan tunnelmaltaan sopineet levylle. Ja nyt jälkeenpäin kun biisejä kuuntelee, niin olen jopa sitä mieltä, että Poissaolevalle ystävälle olisi pitänyt saada Ukonhaudalle mukaan. Siinä on jopa singleainesta, jos sen olisi osannut tehdä lyhyemmäksi. Emme kuitenkaan osanneet.

Kerropa vielä, sinä kirottu viinan turvottama läski, tuosta Eppu Normaali -coverista ja livebiiseistä.

  • Äänitimme Eppu Normaalin Hunnikolla -kappaleen jo Sotakoiran sessioissa keväällä 2008. Minulla oli visio siitä, että Hongiston täytyisi laulaa kappale. Tikkalan ihmisterskalla oli kuitenkin niin kova krapula, ettei hän pystynyt kappaletta niissä sessioissa laulamaan. Biisi jäi lojumaan ja saimme Hongiston suostuteltua toimeen vasta Ukonhaudan taustalaulusessioiden aikana. Sinkkonen ja minä laulamme mukana kertosäkeissä ja Viikatteen Kaarle houkuteltiin mukaan oi-kuoroihin. Aaltosen Miitri pakotettiin aseella uhaten vetämään biisiin kitarasoolo.

  • Livebiisit ovat erikoiskokoonpanolla tehtyjä versioita. Holopaisen Tuomas on mukana koskettimissa ja Aaltosen Miitri laulaa taustoja sekä soittaa kitaraa parissa biisissä. Satu peikostakin julkaistaan siis viimein Tuomaksen mukana ollessa. Rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava, ettei versio ole paras mahdollinen, mutta se kertoo minkälainen livekuntomme oli keväällä 2009. Nythän se on huomattavasti kovempi, onhan takana yli 60 keikkaa tuon vedon jälkeen.

Haastatteluja Kotiteollisuus ei Kuollut kävelee -ep:n tiimoilta anna, mutta munaa on tarjolla kyllä. Bändin keikkakunnon voi käydä tarkastamassa Rikos ihmisyyttä vastaan -kiertueen jatkuessa aina joulukuun 19. päivään asti ympäri Suomen. Tämän jälkeen bändi jää keikkatauolle, joka kestää hamaan tulevaisuuteen.

www.kotiteollisuus.com

www.dexviihde.fi

www.johannakustannus.fi