Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
KOTITEOLLISUUS JA KEVÄÄN 2014 KEIKKAPAIKAT

- Hynynen kommentoi, koska muut eivät jaksa


HELSINKI, PRESSA
- Helsinki on meille helppo. Hyvä yleisö ja sitä on paljon. Varsinkin naisia, joka on aina hyvä. Tosin Pressassa emme ole olleet koskaan ja luulen, ettei tämän keikan jälkeen tarvitse koskaan enää sinne mennäkään. Kiertue alkaa, ja meininki tulee olemaan riehakas. Vapiskaa kermaperseet, Tsadi ja Pressa!


TURKU, VENUS NIGHTLIVE
- Turussa on aggressiivia naisia. Ne haluaa vain ja ainoastaan sitä yhtä asiaa eli parrua. Niitä ei musiikki kiinnosta. Mutta toisaalta ukkoja taas kiinnostaa vain se, mistä kiitän Luojaa, Vapahtajaamme. Ei nimittäin tarvitse vanhoilla päivillä homoksi ryhtyä. Venus on meille uusi paikka, jos muistan oikein. Anus puolestaan on liiankin tuttu. Olemmehan B-ryhmää.


JOENSUU, AMARILLO
- Joensuussa asuu ihanimmat ihmiset maailmassa. Ja Asko Piiparisella on hyvä perse, eikä se miehen ukkoutuessa ole enää niin luisevakaan kuten aikoinaan. Meille aina erittäin hyvä paikka. Se perse siis. Amarillossa emme ole olleet aikoihin. Katsotaan mitä tapahtuu.


ASIKKALA/VÄÄKSY, TALLUKKA
- Täällä olemme olleet vain kerran aikaisemmin, mutta keikkapaikka oli erittäin hyvä. Yleisöllä oli hyvä meininki ja palvelu oli muutenkin kohdillaan. Poikkeuksellisen hyvä juusto- ja hedelmälautanen takahuoneessa. Täällä sain naisseuraa keikan jälkeisenä aamuna saunatiloihin ja se oli tietysti luksusta. Siellä heittelin muutakin kuin löylyä.


HARJAVALTA, NIGHT FACTORY
- Täällä yksi psykonatsi-nainen jahtasi minua sellaisella raivolla, että valomiehemme piti taltuttaa se huutava hirviö voimakeinoin lattiaan. Siinä ne sitten paini puoli tuntia käytävällä, kun minä puolestaan herrasmiehenä lymyilin pelokkaana huoneen oven takana. Sairas meininki. Mutta itse keikat ovat olleet hyviä. Yhden keikan aikana päädyin paikan parvekkeelle soittamaan. Vai oliko se soundcheckin aikana? Vanha ei voi muistaa kaikkea. Joka tapauksessa oli pimeää ja kylmää ja olin yksin, niin yksin. Kuin kuppa vanhuksessa.


KUOPIO, HENRY´S PUB
- Kuopio, Kuopio.... missäs se nyt olikaan? Henkan soittoaika on loistava (21.30), eli Savossa tiedetään kerrankin mistä on kyse. Eli siitä, että pelimannien pitää päästä mahdollisimman nopeasti juomaan viinaa. Henkka on varmaan juuri tästä syystä paikka, jonne minulta jää aina keikkavaatteet, kamerat ja muut rojut keikan jälkeen takahuoneeseen. Joskus myös sielu. Niitä on sitten kiva kysellä jälkeen päin. No, onneksi asiat eivät ole niin huonosti kuin eräällä tuuraavalla miksaajallamme, joka jätti kerran itsensä Henkan takahuoneeseen sammumalla sinne otettuaan liian pitkän drinkin keikkajuomastani. ”Paskat tässä mitään viinaa ole” -kommentti kävi kohtalokkaaksi.


VANTAA, TULISUUDELMA
- Aah, ”Pulisuudelmakin” on listassa! Kollegat määrittelevät tämän maanpäälliseksi ruotsinlaivaksi. Sitähän se onkin. Verkkoja heitellään veteen, mutta meille tämä on aina ollut hyvä mesta. Jengiä on perkeleesti ja meininki on raivokasta. Naisia on pitänyt kärpäslätkien kanssa huitoa jaloista. Ja voin kertoa, että täällä muusikkokin saattaa silloin tällöin saada ...turpaansa, jos ei muuta. Miksaajaltamme pöllittiin kerran auto Tulisuudelman edestä. Uhkasimme laittaa mopopojat varkaan perään ja auto löytyikin yllättävän nopeasti jostain Keravalta.


ANJALANKOSKI, KANTRI INKEROINEN
- Tästä tulee seikkailu! Ei mitään havaintoa paikasta.


NIVALA, PUUSTELLI
- Klassikkopaikka. Täältä meillä on tapana laittaa postikortti keikkamyyjällemme ja kiittää kokemuksesta. Takahuoneessa on aina huono tarjoilu, mutta onneksi paikalla on aina yksi innokas fani, joka laittaa lisukkeita omasta pussistaan. Kivespussistaan. Hyvä ja innokas yleisö ja hyvät saunatilat.


RAAHE, FLIRT
- Kauhea nimi. Älkää kysykö kumpi, Raahe vai Flirt. Tästä paikasta ei ole mitään tietoa. Tännekin lähdemme siis tutkimusmatkailijan asenteella. ”Jouni Hynynen - Raahen läpi 30 minuutissa.” Siinä uusi ohjelmaformaatti.


OULU, NIGHT CLUB TÄHTI
- Oulu on aina hyvä, puhuvatkin melkein samaa murretta kuin me. Muutenkin ovat samalla asenteella liikenteessä eli aina täysiä vaikka seinää päin. Tähden takahuoneessa meille tultiin kerran näyttämään tissit. Ne näyttivät, no, tisseiltä.


KAJAANI, ROCK HOUSE KULMA
- En tiedä onko paikka sama, mutta kaupunki on. Viimeiksi kun olimme Kajaanissa opimme hyppäämään Wii-pelin mäkihyppyä kännissä. Tämä tapahtui takahuoneessa, koska huomasimme, ettei kaupungissa ollut muutakaan tekemistä. Täällä tuli myös joku nuorison edustaja keikan ollessa jo lopuillaan kysymään monitorimieheltämme: ”Anteeksi, mutta pääsisinköhän minä tämän keikan vieraslistalle?” Paras stand up on monesti tahatonta.


VIITASAARI, PIHKURI
- Onkohan tämä se sama paikka, jonka pihalla olemme soittaneet joskus? Silloin käytimme nimeä Pihtari. Keikan jälkeen menin Sinkkosen kanssa baarin puolelle ja meiltä otettiin pääsymaksu. Maksoin molempien liput nauraen. Myöhemmin ovimies, tajuttuaan keitä olemme, tuli tarjoamaan rahoja takaisin, mutta sanoin, että antaa olla, oli niin hauska kokemus.


KAUSTINEN, VIIHDERAVINTOLA KONSTA
- Tämäkin on klassikkopaikka. Ensimmäinen keikkamme Konstassa oli niin pienellä lavalla, että minun piti siirtää jalka valotelineen takaa efektille, jos halusin lisätä säröä. Tämän jälkeen siirsin jalan takaisin. Muuta liikettä lavalla ei voinutkaan tehdä. Takahuone oli vielä pienempi, siellä emme mahtuneet edes ryyppäämään. Mutta nythän Konstassa on yksi isoimpia klubi-lavoja tässä maassa, samoin kuin takahuone. Ruokailu on viereisellä Teboililla, siitä on rock-glamouri kaukana. Ja soittoaika on tämän maan myöhäisimpiä, aina lähempänä yhtä. Se johtuu kai siitä, että pohjanmaalaiset eivät osaa suunnistaa baariin selvänä, pitää ottaa aina kunnon pohjat. Hyvä asenne siis. Sopii meille.