Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

22.1.2013

------------

KYSYMYS: Hei Jouni, Kiitokset kovasti kirjallisista tuotuoksistasi! Tähän mennessä olen saanut luettua kirjat Rakkaudella, Hynynen, Mies Katoaa ja sinun ja Liimatan kirjeenvaihto kokoelman Rillipää ja Läski. Rakkaudella, Hynynen -kirjasta sai hyvät naurut. Olen lukenut sen kahdesti ja molemmilla lukukerroilla viihdyin kolumniesi parissa erittäin hyvin. Olet hauska mies joka osaa sivaltaa sanan säilällä hyvin. Mies Katoaa -runokokoelmasta ei minulle juuri mitään käteen jäänyt, mutta en minä runoudesta kyllä mitään ymmärräkkään. Rillipää ja Läski oli mielenkiintoinen kurkistus teidän kahden arkeen ja sielunelämään. Tämäkin tarjosi hauskoja hetkiä (etenkin sinun osaltasi), vaikka ei varsinaisesti huumorikirja olekaan. Mahtoiko muuten sinulla olla vaimosi lupa julkaista painetussa muodossa häntä koskevat maininnat? Se nimittäin jäi luettuani kyseiset kohdat mietityttämään. Tässä kai vielä voisi mainita että en ole Kotiteollisuuden fani. Olen kuullut radiosta teiltä hyviä kappaleita, mutta eipä ole toistaiseksi ostettua yhtään bändinne levyä. Sinä taas olet tuttu TV:stä ja kun yksi ystäväni suositteli kerran kirjaa Rakkaudella, Hynynen niin pitihän se katsastaa, jonka jälkeen onkin pitänyt tarkastaa muutakin kirjallisia tuotoksiasi. Kesämies ja Karjalainen Ruletti ovat lukematta, mutta vakaa aikomus on tutustua niihinkin. Sitten jotain sellaista jota kuulet varmasti liian monessa viestissä; ihmisten tuputtamia ideoita, nimittäin: Olisiko mahdollista joskus tulevaisuudessa kuulla Aarne Tenkasen ja Jouni Hynysen duettoa? Esimerkiksi kahden kappaleen single olisi aika kova veto. Toisena kappaleena joku menevämpi rokkikappale, toisena joku herkempi iskelmä. Voi vain kuvitella ihmisten reaktioita kun Pengerkadun Tosimies ja Itäsuomalainen Äijä iskevät viisaat päänsä yhteen levytysstudiossa ja antavat tulla täydellä laidalla kumpikin omalla tyylillään. Live-esiintymiset olisi kanssa hienoa kuultavaa ja teille kahdelle kannettaisiin juomia ihan hemmetisti. Ainakin Arska saa kaljaa ja paukkuja keikan aikana varsin paljon ja oletan että niin myös Kotiteollisuus, joten te kaksi saisitte ilmaista viinaa varmasti ihan helvetisti!No, eipä minulla tässä tämän ihmeempiä tällä kertaa. Mikäli jaksoit lukea tämän kokonaan läpi, niin suuret kiitokset ja jatka samaan hyväksi havaituun malliin!

HYNYNEN: Mikäs "kirjailija" se sellainen on, joka kyselee vaimoltaan lupaa mitä saa kirjoittaa ja mitä ei. Sellaista kutsutaan homo-nössöksi. Duetto Tenkasen kanssa on paskin idea koskaan.

------------

KOMMENTTI: morot täältä kuusamosta, jos haluat mettään rauhottummaan, niin kysele mökkie nro*********

HYNYNEN: Enköhän mie mene silloin ihan omalle mökille.

------------

KOMMENTTI: "Jäkälät joraa." Mistä kirjasta, kuka tietää? Ja vaikeutetaan vähän: kenen kommentti? Laitan jonkun kivan paketin sille, joka tietää. Ja Pahkasika ei ole oikea vastaus, sieltäkin tuo laini löytyy, Vanhoista herroista. Täällä Pohjantähden alla ja Janne Kivivuori

HYNYNEN: Väärä vastaus.

------------

KYSYMYS: Kun viettää ihan vitun kauan aikaa studiossa ja kiertueella, eikö siinä rupea jo panettaan? Paljon te jätkät jyystätte keskenänne Veisun tahdissa? PS. Heittäkää enemmän keikkaa Kokkolassa. Terveisin. Pelle presidentiksi.

HYNYNEN: Noin älykkään kommentin jälkeen emme tule sinne enää koskaan.

------------

KOMMENTTI: Terveisiä sille ihanalle Janne Hongistolle, rakkaudella fanipoika-88

SINKKONEN: Kerrotaan

------------

KYSYMYS: Terve ukkelit! Asia koskee House of Rockin keikkaa, joka uhkasi loppua kesken Herra Hynysen äänettömyyden takia, mutta onneksi ääni palautui ja veditte setin loppuun. Kiitos siitä. Sittemmin kuulin kavereilta, että teidän Facebook-sivulla luki jotain tyyliin: Säästäkää pääsyliput, saatatte myöhemmin päästä osalliseksi johonkin tapahtumaan. Katellaan syksymmällä.. Tms. Itsehän en kuulu kyseiseen palveluun, joten en enempää tiedä aiheesta. Siksi nyt kysynkin teiltä, että mitähän tämä kehotus säästää lippu ihan tarkalleen ottaen tarkoittaa? Mikä olisi tämä mahdollinen tapahtuma, missä ja milloin? Lippu on hyvässä tallessa, ja nyt jännityksellä odotan mihin sitä ehkä tarvitaan tulevaisuudessa. Olisin erittäin kiitollinen, jos voisitte hiukan valaista tätä salaperäisen kuuloista juttua. Kiva kiitos hei!

HYNYNEN: Tullaan kun keretään. Katsotaan sitten mitä siellä tapahtuu.

SINKKONEN: Jengi voi tulla kattomaan ku myö ryypätään. Eiku sori. Niinhän ne tekee nytkin.

------------

KYSYMYS: HYNYSELLE. onko hyvä että luin sun kirjan ? a: rupes tekkee urhheillee mieli b: rupes tekkee vi..... mieli c: rupes tekkee p..... mieli Aina kun luen kirjaasi Karjalainen ruletti. Minä masentunut, "kaiken nähnyt" 34v. Toi sun kirja oli tod. hyvää vastapainoa "niin raskaille" lukemisille kuin Waltari, Wilbur Smith, Conn Iggulden.. Sitä ennen: Tommy Hellsten, Paulo Coelho.. (Eli oon aika neiti, 3:n lapsen Isä)(lapset) 1,5v 4v 12v. Hommaa pukkaa...Nomikäettei ! (sori!) Tosiaan toi kirja oli viihdyttävää lukemista, helppoa sellaista. Tuntuu että tuntisin sut...... että oisit mun kamu, oisitko ? (joo-o!) Sä oot aika äijjä juomaan viinaa ja urheileen, mutta nussitko ?(kirjasta ei käy ilmi) mä en. Tällä hetkellä. Haluat kuitenkin palautetta(eiku mä haluun antaa) ja toivottavasti kerkeet lukemaan tämän: Kirjasi TODELLA inspiroi niinkuin alussa mainittiin: urheilemaan ENEMMÄN, juomaan viinaa ENEMMÄN, nussimaan ENEMMÄN (minkäs teet.) Oikeesti. Mutta inspiroi myös kirjoittamaan, mitä ei ole ennen tapahtunut. Ja teit EHKÄ musta vähä äijjemmän...(aika noloo, mut ainaki vähäks aikaa) Joudun nyt lopettamaan koska tuntuu että voisin kirjoittaa loputtomasti, mutta rahkeet ei riitä,(hulluus iskee, lähetä äkkiä tää palaute ! Ja YDIN oli kirjoittaa EDES JOTAIN palautetta, ja lähettää äkkiä. Vaikka tiedän että se ei sinuun vaikuttaisikaan.. SuomiViinaPullo kohta tyhjä ( pitkästä aikaa "vähä" päissään) Toivotan hyvät elämät, ja ehkä kirjoitan vielä joskus.... Niija sori en oo VIELÄ kuunnellu teijjän pitkäsoittoo joten palautetta enanna.

HYNYNEN: Paulo Coelho on aforismien Seppälä.

SINKKONEN: Tai niinkuin Halmkronan Janne sanoi: "Coelho on henkisyyden Hesburger."

------------

KOMMENTTI: Kiitos tämän(kin) vuoden keikoista, jaksaa taas paremmin tässä oravanpyörässä pyöriä. Oikein hyvää uutta vuotta teille kaikille (koko crew) ja toivottavasti olette yhtä tuottoisia ensi vuonnakin. Ja hatunnosto siitä, että jaksat lukea ja vastailla näihin viesteihin, jotka monesti kuuluisivat ehkä ennemmin mielenterveysalan ammattilaiselle kuin muusikolle. Toivotaan uudelle vuodelle vähemmän soittopyyntöjä häihin, synttäreille yms. ja jos vaikka keskityttäisiin ihan olennaiseen. Mitä se sitten onkaan.

SINKKONEN: Joo, ihan vakavasti pitää nostaa Jounille hattua että on jaksanut näihin kysymyksiin vastailla. Jannen ja minun mielenterveys on vielä jollain tavoin tallella tämän takia. Kiitos siitä ja ime kelliis!

HYNYNEN: Miehän imen.

------------

KOMMENTTI: Hei! Veljeni Erkki täyttää 5.6.2013 30v ja son fanittanu teitä niin kauvan ku mä jaksan muistaa. Haluaisin antaa veljelleni ikimuistoisen syntymäpäivälahjan ja siksi kirjoitankin nyt sulle kun lottovoittoa tuskin pystyn veljelleni järkkäämään ja te tuskin veljelleni uutta levyä kerkiättä täs ajas tekemähän??? Onko liikaa pyydetty että saisin teidän koko sakin nimmarit? julisteeseen esimerkiksi... Ja jos käret on runkkaamisesta niin rakoolla nii tehkää vaikka parin minuutin onnittelu vireo (mielummin kännis :D (tai tuskinpa tätä eres tarvitti kirjottaa :D)) molempi parempi, niinku aina. Vastaa kun kerkiät nii sovitahan hinta tälle toivomukselle.

SINKKONEN: Huumorinkukka se kaunis kukka on.

------------

KOMMENTTI: Kiitos Kotiteollisuudelle vielä musiikista ja vuoden 2012 keikosta ja sinulle, Jouni, kiitos kirjallisuudesta.

HYNYNEN: "Kirjallisuus" on terminä ehkä "vähän" liioiteltu.

SINKKONEN: Mut kyl sie miun mielestä kirjotat iha tosi hyvi. Nimeskii osaat kirjottaa ja pari muutakii nimee.

------------

KOMMENTTI: Pressa toivottaa koko pienellä sydämellään ihan sairaan mahtavaa uutta vuotta! Pitäkää itestänne huolta. Käsky.

SINKKONEN: Kiitos.

------------

KOMMENTTI: I wish you a happy new year 2013. You are great! Unfortunately, it's hard to CDs of you in get Germany. I want to buy CDs all of you! Your big fan from Germany

SINKKONEN: Thank you. Send your address to Jouni and he will send all of his CD's to you. Then Germany has many CD's. And we are not great, we are morons.

HYNYNEN: "We are the morons, rai rai rai rai..."

------------

KOMMENTTI: Rautaisen rokkia vuotta 2013 Kotiteollisuus ja kaikki miehistö. Ja myös kaikki täällä,ens vuonna rokataa ja pietää lystivä vielä enemmä! Yöllä olin Kotsan akustisella keikalla.Hynynen soitti nokkahuilua! Laulo,kitarasta ei ollu tietoakaa.Se oli järkyttävää kuunneltavaa. Enne soittoa Hyny veti henkeä kovasti,mut ei auttanu,sellane pieni pihinä vaa kuulu ja ei voinu ku revetä.Biisi ol pitkä!

SINKKONEN: Pitkä ku Hynysen huilu. Kyse ei ilmeisesti ollut painajaisesta?

------------

KOMMENTTI: työ ootte parhaita tiggaan teidän musasta ja just kuunteeleen teidän musaa

HYNYNEN: Runkkaatko samalla? Jos et, niin et pidä meistä tarpeeksi.

SINKKONEN: Mut eihän kaikki oo samanlaisia kun myö.

------------

KOMMENTTI: Jounille vinkiksi. Ellet jo oo tutustunna Mauri Sariolan elämänkertaan (2 kpl tiililiskiviä), niin suosittelen. Nim. Uosukaisen Riitan oppilas...:)

HYNYNEN: Tietysti olen.

SINKKONEN: Onks Maori Sariola Maori Kunnaan veli?

------------

KYSYMYS: Morjesta. Onko äijät mahdollista saada tulevaisuudessa velipojan häihin soittamaan? Sanottakoon että nuoripari alkoi seurustella teidän keikan jälkeen ja tuleva morsian on kuulemma viime kesänä jutellut puhelimessa teikäläisen kanssa. Kotona ja autossa teidän levytkin on kovassa soitossa ja niinpä eilen tulikin juttua että sitten kun häitä tanssitaan niin Kotiteollisuus pitää saada paikanpäälle soittamaan.

SINKKONEN: Tää onko fantasiaa vai alku rahastuksen...

------------

KOMMENTTI: Kotiteollisuus on lahja koko suomen kansalle. Samassa paketissa saamme nauttia sekä musikkiesityksistä että myös todella viihdyttävistä vitsi iloishuumori pläjäyksistä. Monilahjakkuutta voisi verrata M-A Nummisen ja Simo Salmisen kaltaisten ikonien risteyhtymäksi.

SINKKONEN: Tää tyyppihän vittuilee. Ja hyvin. Miuta nauratti.

------------

KOMMENTTI: Morjens. Näin unta, että Kotiteollisuus oli pestattu S-marketin kassajonoon keikalle viihdyttämään asiakkaita. Ihmisiä ei juuri teidän keikka kiinnostanut, mutta muutamat jäivät istumaan ja kuuntelemaan settiä. S-market oli laittanut myös kaupan kassan yläpuolelle ilmoitustaulun, jossa oli mukamas esitetty kuuntelijamäärä keikan aikana. Jossain vaiheessa yksi faneista kysyi Hynyseltä, että eikös tuossa luvussa ole nolla tai pari liikaa. Hynynen tuohtui tästä, paineli kassalla olevalle tietokoneelle ja valitti Facebookin kautta äidilleen tästä typerästä fanista. Noh, tämä fani poistui paikalta ja keikka pääsi jatkumaan. Jossain vaiheessa sama heppu palasi kuitenkin takaisin valittamaan, ettei teidän keikka kiinnosta ketään. Nyt Hynynen sai raivokohtauksen ja mättäsi fania turpaan. Samalla joku keikkaa kuunnelleista faneista otti tapahtumasta kuvan. Kuvaaja (lihavahko naishenkilö) esitteli olevansa toimittaja näytti Hynyselle lappua, jossa oli tämän keikasta valittaneen fanin vuorosanat. Selvisi, että koko homma oli suunniteltu alusta loppuun lehtijutun takia. Poliisit saapuivat paikalle ja pidättivät Hynysen. Siihen loppui Kotiteollisuuden tarina.

SINKKONEN: Janne, mie tiedän et siuta harmitti ku Jouni ei ottanu siuta kauppaan mukaan.

------------

KOMMENTTI: Olen kuunnellut musiikkianne ja käynyt keikoilla ihan bändinne alkuajoista saakka ja ei voi muuta sanoa kuin että bändissänne on jotain sellaista mihin mikään muu bändi ei pysty koko maailmassa. En osaa selittää mitä se on, mutta kylmät väreet, lähen lapsenomainen into ja energia mikä välittyy tiettyjen biisienne kautta, kyynelet mitä vuodatan kuunnellesani musiikkianne.... Joidenkin kappaleiden kuuntelua on hankala edes lopettaa siitä yksinkertaisesta syystä että biisi on vain niin saatanan hyvä. Ja sanoitukset, ne sanoitukset ja niiden sanoma ovat jotain sanoinkuvaamattoman kaunista ja syvällistä. Ei siitä pääse mihinkään että olette ehdottomasti paras bändi maailmassa mitä ikinä tulee olemaan! Vittuilkaa haukkukaa, piikitelkää mutta jatkakaa saatanan loistavan musiikin tekemistä! Ja sehän teiltä onnistuu.

SINKKONEN: Myö ollaan vaan niin saatanan tyhmiä ett myö ei osata lopettaa.

------------

KYSYMYS: Tuleeko uusin albuminne saataville myös vinyylinä?

HYNYNEN: Se riippuu täysin siitä miten pitkä siitä tulee.

SINKKONEN: Ai siitä vinyylistä? Onks niitä pitkiäkin?

------------

KOMMENTTI: moi.meidän lapsi jouni nukkui pois 1.1.2013.olemme kuunnelleet kt.tä aamusta iltaan koska textisi puhuttelee ja musiikkinne oli ainut johon jone viimisinä päivinä reakoi.keikasta oulussa ei ole ku reilu kuukausi mutta voi kun olisitte jo täällä,ikävä.kiitos kt.

HYNYNEN: Auts, otan osaa.

SINKKONEN: Kuten myös.

------------

KYSYMYS: Päivää herra Hynynen! Väänsin tuossa taannoin biisin, joka sopisi mielestäni teidän rytmiorkesterille. Olisiko kiinnostusta kuunnella teos vai työstättekö vain omia sävellyksiä? Biisi kertoo runkkaajasta, tulitte vain jotenkin mieleen.. Siis rohkeutenne puolesta..

HYNYNEN: Tunge biisi perseesees.

------------

KOMMENTTI: ~Ja vaikka rumuutta sataa niskaan,sen pilvistä en välitä~ Saamari,tänää kuunnellu pitkästä aikoo. Herkistää nii pirusti. Kulkee silti ku hirvi! Taivaankaunis, taivas tippuu ja ehdottomasti varjonkukka yms. Ihanata!Mahtavat sanat!Kyl Jone ossoo!

HYNYNEN: Kännissä kirjoitettu teksti.

SINKKONEN: Jone on kone.

------------

KYSYMYS: Moikka, ystäväni Jenna on menossa ensi kesänä naimisiin. Jenna on kaveripiirissä tunnettu Kotiteollisuus fani ja ollaan tässä tyttö porukalla alettu suunnitella polttareita. Ehkä tässä vaiheessa jo nakkaat sähköpostin roskakoriin ja ajattelet vittu mitä paskaa. Sikäli mikäli kuitenkin luet viestin loppuun olisi mieletöntä saada tämän tuppukylän suurimmalle KT fanille ja taatusti koko tuppukylän rokeimmalle morsiammelle jonkin näköistä onnittelu videota, rohkaisevaa kirjettä tai sähköpostia. Minkäänlaista rahallista palkkiota ei kuintenkaan tipu! Maksavat muutenkin polttarit ihan vitusti. Mutta ajatushan se tärkein on Rakkain terveisin Mirva ja polttari porukka.

HYNYNEN: "Mirva ja porvariporukka" olis parempi

SINKKONEN: Mitenkähän tämän nyt muotoilisi. Otetaan sana Kiinnostavuus. Yksikön genetiivi kiinnostavuuden, yksikön partitiivi kiinnostavuutta, yksikön illatiivi kiinnostavuuteen, monikon genetiivi kiinnostavuuksien, monikon partitiivi kiinnostavuuksia, monikon illatiivi kiinnostavuuksiin. Elikkä ei siis kerkee.

------------

KYSYMYS: Moi, tekeekö Kotiteollisuus synttärikeikan? Tilanne on se että Elokuussa täytän 40v ja muija lähtee vuosien painostuksen jälkeen lapsien kaa lomalle viikoksi ja se aika sattuu vielä just mun synttäreihin. Aattelin pitää kavereilleni pienet (20-30 henkeä) synttärit ihan vaan äijäporukalla (mikä muijan toimesta oli taas ankarasti kiellettyä, yllätys yllätys…). Keikkaa varten meillä on iso piha mutta myös 2 kpl 35m2:n katettuja terasseja ja 100m2:n autotalli mikäli sattuis olemaan sadepäivä. Tarjoilut löytyy talon puolesta (ruoat, juomat, sauna ym…). Ajankohta tulisi olla joko Pe.2.8 tai La.3.8, ajalle 18.00-21.00 alkavaksi. Alue on rauhallinen ja tontti on iso joten melustakaan ei tartte niin välittää…Olisko tällanen mahdollista ja mitähän moinen about 1,5-2h setti mahtaa maksaa?

SINKKONEN: Is this Humör?

HYNYNEN: Valitettavasti ei. Näitä tulee ihan vitusti.

------------

KOMMENTTI: Moro rokki ukot! Kiitoksia joulusinkulasta, valitettavasti en päässyt teidän esityksiä katsomaan. Niin jos ihmettelette kuka kirjoittelee niin olen se hemmo joka sitä ruokakirjaa rustailee teitin biiseistä. Muutamalle kustantajalle olen ehdotuksen esittänyt ja mielenkiintoa on ollut vaihtelevasti, parin kanssa käyn keskustelua tällä hetkellä. Reseptejä olen testaillut ja jopa muille niiden pohjalta ruokaa tarjonnut eli kyllä ne toimii ja maistuukin. Tottakai he haluaisivat teitä enemmän mukaan koska ilmeisesti myynti olisi varmempaa kuin tämmösen tavallisen Turkulaisen nimissä. Kuisma kyseli mokoman puolesta rojalteista jos kirja myy valtavia määriä niin ajattelin kysellä mites teidän suhtautuminen rojalteihin on?Olen miettinyt että jos kustantajat pelaa varman päälle eikä halua julkaista tätä loistavaa eeposta niin teen siiten jossain vaiheessa omakustanteen. Eipä tässä muuta. Älkää kuitenkaan julkaisko liian pian uutta levyä että ei tartte taas alkaa lisäämään tuotantoa.....eli uusia biisejä odotellessa.

SINKKONEN: Vastaa sie Jouni. Mina ei ummarta soomi.

HYNYNEN: En mie jaksa.

------------

KOMMENTTI: Hei uroo! Ajattelin taas muutaman rivin pyyhkäistä kun ei muutakaan tekemistä tässä siiderin ryystämisen ohella ole... Telkusta ei tule mitään järisyttävän hyvää eikä ulkoillakaan enää jaksa tälle päivää. Siideritölkki jääkaapissa viekoitellen kutsui minua ja sai minut aukaisemaan ensimmäisen, tästä tämä lähtee... Huominen krapula on taas lähempänä kuin uskoisikaan! Alkanut vuosi lähti käyntiin lomautuslapulla ja ikääntymisellä, "juhlin" 36-vuotissyntymäpäivääni tiistaina. Sama päivä katos ku eräällä rockin kuninkaalla... Peiliin katsoessa otsarypyt tuntuvat saaneen lisää uurteita, silmät ovat elämän väsyttämät, tukka roikkuu takkuisena silmillä, jotka kysyvästi katsovat peilistä minne katosi nuoruus ja persikkainen iho? Onneksi sentään painoindeksi on pienentynyt kun on saanut tästä tomumajasta vaivalla kasvatettua luomulihaa pois noin kymmenisen kiloa... Silti tai siitäkin huolimatta, ei voi olla ajattelematta keski-iän kolkuttelua oven takana, siellä se saatana odottaa että voi leimata minuun keski-ikäisyyden kypsyydestä kertovan leimansa kuin juustoon. Neljän vuoden päästä, mikäli elämä suo, ollaan tuon rajapyykin tuolla puolen menossa ja kovaa vauhtia. Sinähän tämän varmasti tiedät, armas karjalan komistus kun olet siellä edellä menossa sen seitsemän (!) vuotta... Ei tästä ainakaan enää nuorruta, kaikenlaisia kepulikonsteja voi toki vielä yrittää pysyäkseen edes jotenkin nuorekkaana, mutta ei noilla invisiblexcovermattalookpeiteväreillä kovin kauaa voi enää huijata toisia, alkaa väkisinkin paikat roikkua ja iho veltostua. Sad but true. Taantuma on todellisuutta myös minun lompakossani, nimim. päivärahoja odotellessa. Uskomaton tuo paperisota, minkä ihmispolo joutuu käymään läpi saadakseen yhteiskunnalta vuosien raatamisen jälkeen jotain itselleenkin! Eihän sitä kestä selvinpäin ja Irwiniä kuuntelematta! Alkaa vain tuo siideri ja lonkero maistua turhankin hyvältä ja turhan usein. Uranaisesta puliakaksi, jep jep... Noh, ei ehkä vielä olla niin alhaalla, mutta kuka tietää, millaiset kortit kohtalo päätti jakaa itse kullekin? Never say never... Noh, luotetaan nyt vielä huomiseen ja nautitaan pakkaskeleistä kauniissa luonnossa. (teidän tuotantoanne kuunnellen lenkkeillessä...)

SINKKONEN:
Tää on varmaan Jouni siulle tarkotettu. Joka tapauksessa: "Haistakaa paska koko valtiovalta..."

------------

KYSYMYS: Mitäpä sitä sinne itärajalle kuuluu? Uutta levyä työstätte hiki hatussa piakkoin? Sitä ja keikkoja täällä odottelenkin jo kaipuusta kipeänä. Niin, oma vikahan se on ollut kun ei ole saanut itseään liikkeelle ja keikoille, mutta nuo Brysselin ruplat olleet koko syksyn jotenkin tiukilla, liksat on saanut työntää suoraan laskuihin ja lainanlyhennyksiin, ollut todella motivoivaa nousta joka aamu duuniin ennen kukonlaulua... Noh, nyt ei tarvi nousta duuniin, mutta laskuja tippuu postilaatikkoon silti kiihtyvällä vauhdilla. Persettäkö tässä pitää vielä lähteä myymään, kun rahat ei riitä jukolauta? Ei, ehkä se ei vielä ole vaihtoehto, mutta mieli pitää pitää avoimena ja muistaa, että loppupeleissähän tässä kuitenkin istutaan jonkinlaisen pankin päällä... =) Juu-u, ehkä otan siideritölkkini ja painun sen kanssa tästä sohvalle talomme itäsiipeen katsomaan aivotonta hömppäviihdettä ja juon itseni mukavaksi tänä iltana, laulaen ehkä vielä yön pikkutunneilla kotikaraokea, lopulta sohvalle sammuen... Kaunista ja kirottua. Näihin elämänmyönteisiin tunnelmiin, haliterkuin Maarit pohjanmaan pakkasmaisemista P.S. Jannelle ja Jarille terkut!

SINKKONEN: Kiitos.

------------

KOMMENTTI: anteeksi jouni ku vuodatin äskettäin.olen vaan kyllästynyt näihiin muka otan osaa tyyppeihin.mut mitä se teitäkään liikuttaa,olen typerä.olen taas kännissä,mutta se on tosi että rakastamme kotiteollisuutta.

HYNYNEN: Viinaa ja peppuseksiä sie rakastat.

------------

KOMMENTTI: Mie halusin vaan kertoa kuinka helvetin paljon tää teidän musiikki ja ennen kaikkea sun lyriikat on auttanut mua eteen päin. Tiedän, että teitä ei paljon yksittäisen hiipparin murheet liikauta, joten sanon vain, että lyijyn raskaat veet on soudettu. Kiitos siitä mitä teet(te) niin tuli vielä mieleen. Raudanlujien kertsi "mutta naisen sydän rakkaudesta palava raudanluja on, mutta miehen sydän terästä valava raudanluja on". Tiedän, että lainaat paljon lyriikoissasi muita, mutta tämä on saatana kauneinta mitä kukaan on koskaan kirjoittanut.

HYNYNEN: Aika vahva väite. Mutta toki siulla on oikeus olla tuota mieltä.

------------

KOMMENTTI: " Jäkälät Joraa ", Ettei vain kyseinen lausahdus ole Väino Linnan Täällä Pohjantähden alla - kirjasta Janne Kivivuoren sanomana?Tiedä häntä... Wiiuuwiiiuu.

HYNYNEN: No, ei ole. Se on Kivivuoren pojanpoika. Jouko oli nimi muistaakseni.

------------

KOMMENTTI: teimpä teille sanat lauluun.varmaan sopii hc kaahaukseen. teet vaan sävellyksen. hynysellä parrasta valuu tussumehu,tussumehu. hongistolla kalsareista valuu pallihiki,pallihiki. sinkkosella pyllystä valuu verisperma,verisperma. eli tommoset sanat.ihan eka sanoitus mulla.tarkoitushan ei ole loukata ketään kotiteollisuus jätkiä,toivottavasti osaatte ottaa huumorilla.eiku pitkää ikää, seisovaa jormaa, kestävää maksaa kt miehille.se on moro.

SINKKONEN: Vai oikein veriplasmaa. No perkele, siis täähän on parasta huumoria vuosiin.

------------

KYSYMYS: Teilläkin äijillä rupeaa olemaan fanien ikäistä pikku...diggareita. Mites komennatte omaa jälkipolvea syntiset saatanat?

SINKKONEN: Ihan vaan lyömällä.

------------

KOMMENTTI: Soittakaa Joensuussa Satu peikoista. On tullu jokunen keikka käytyä katsomassa ja ei oo tätä gipaletta kuulunu.

SINKKONEN: No nyt kuului.

------------

KOMMENTTI: Tässä tullu kuunneltua levyjä läpi. Rauhassa,yks levy kerrallaa. Sieltä Hullu ukko ja Kotiteollisuus ajoilta asti. On kyllä jokainen plätty mahtava,omat suosikit tottahan toki löytyy. Viime aikoina tullu kuunneltua helevetin paljo kädessäni,taivaan kaunis

SINKKONEN: Nomikäettei!

------------

KOMMENTTI: KOTITEOLLISUUDEN SOTAKOIRA SAI LUODIN PÄÄHÄNSÄ JA NYT KOTITEOLLISUUS ITKEE SEINÄÄN PÄIN, TAIVAS TIPPUU, RASKAISSA VESISSÄ, PAPPI PUHUU- MAHTISANOJA, TUONELAN KOIVUJEN HEILUESSA, TÄMÄN TAIVAAN ALLA, KADUN LAIT JOHTAVAT HELETISTÄ ITÄÄN, JOSSA HAURAS IHMINEN TOTEAA "MINÄ OLEN" EI KUKAAN-PIDETÄÄN PÄÄ KYLMÄNÄ, POISSAOLEVALLE YSTÄVÄLLE VAIKKA KULJETAAN MURHEEN MAILLA- KOHTI HÖLMÖJEN TAIVASTA- TAIVAAN KAUNIINA- ARKUNNAULA TASKUSSA

SINKKONEN: Nyt Hongisto rauhoitut ja avaat vaikka kaljan.