Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

2.1.2008

------------

KYSYMYS: Miltä tuntuu kuulla tuollasia kappaleita ,kuin metalliliitossa kuulitte,mistä väkisin tulee mieleen oma musa ? Tietysti moni ottaa kenties tahtomattaankin vaikutteita koska lette pinnalla,mut silti "idean " eka keksiny on aina paras.

VASTAUS: Ei me rokkia olla keksitty.

------------

KOMMENTTI: Hyvää jo(u)lua ja kiitos musiikista täältä murheen mailta (Imatralta..) Markku 49v ( niin vanhojakin on)

VASTAUS: Mutta ei meidän tuttavapiirissä. Nimim. Ikiteinit

------------

KOMMENTTI: Niin, sen "Hynynen&Sinkkonen3" -vitsin ideahan oli vähän niin kuin olla "jatko-osa" tuolle pluskolmelle. Luulin, että se olisi sanomattakin selvää, kun kaikki (mielikuvitus)kaverinikin sen älysivät. Anteeksi.

VASTAUS: Mikä vitun jatko-osa sama vitsi voi olla? Yritähän nyt skarpata vähän.

------------

KOMMENTTI: Oikee ottaa aivoon ku täällä pohjanmaalla oon aina ainoo likka joka riehuu oikeesti eturivissä, muut on sitte känniörveltäjiä tai teinejä. Ja kuitenkin aina yleistätte että me länsirannikkolaiset ollaan jäykkää sakkia. Huomaisitte edes joskus minutkin (tai jos keikkailisitte joskus selvinpäin niin ehkä muistaisittekin)! Terveisin, pitkälettinen likka hämeenlinnan, useiden festivaalien, jyväskylän, kaustisen, oulun, nivalan, alahärmän ym. ym. keikan eturivistä

VASTAUS: Ei yksi heiluja yleisöä tee.

------------

KYSYMYS: Äijät vetäs kohtuu kovan keikan kuopio-hallissa kiitos siitä mut eikö ois aika uudistua ja vaihtaa bändin nimi kotiteatteriks ja hoilata humppaa?

VASTAUS: Uudistuminen on yliarvostettua.

------------

KYSYMYS: Ajattelin kysyä että millähän kriteereillä Kottarit valitsee lämppäribändejä???

VASTAUS: Ei millään. Emme käytä sellaisia muuten kuin pakon edessä.

------------

SEKOILUA: Tässä hieman Kotiteollisuus -anagrammeja: elokuu solistit, iloksi seulottu, kesto illuusiot, kissoille tuotu, koitos luistelu, kossu iloittelu, kosto uutisille, kuolo tulisesti, kusiluoto slite, luoksesi tuolit, leiskuu tolstoi, tuoksut sioille, uutiseksi tollo, ulisetko loitsu.

VASTAUS: Onko sinulla elämää?

------------

KOMMENTTI: Kukkahattutäti on nuttura täristen tehnyt himmeleitä KT:n kokoelmalevyn tahtiin; Jou(nin)lun sanoma on saavutettu ja nytpä toivottelen rauhaisaa joulua, älkää ampuko Uutena Vuotena rakettia silmään. Olokee immeisik ees Jouluna. "Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä, hei tonttu-ukot hyppikää..."

VASTAUS: En ampunut muuten yhtäkään rakettia.

------------

KOMMENTTI: Kommentoipa Hynynen karvaturpas takaa tätä... Luin kaverini joulutervehyksestä kirjeesi joulupukille. Siksi paljastan siulle, et mie harrastan sauvakävelyy ja lenkin aikana tapanani on kuunnella teijän musiikkia ämppärillä!! Veri valuu maahan sopii vitun hyvin ylämäkiin ja Kaihola tasottaa pulssit tasasella ja sitä rataa.. Koko ilmiöhän kulminoituu Suomi nyt! -teemaan.. :) Lähtekää joskus Popedan kanssa yhteisrundille. Ootte kaks parasta rokkiryhmää Härmässä paitsi että Popeda on kaikista kovin. Sie saatana sanoit joskus taannoin et toivottavasti media tai joku Etelä-Saimaan toimittaja tajuu et myö ei olla mitään Popedaa. Perkele niin hyvä rokkiryhmä ku työ oottekin, ni ikinä teistä ei tuu Popedan verosii. Hynynen, siun näköset ja kuuloset jätkät on Popeda -perheessä jo vuosikymmenet ajaneet bussia ja roudanneet. Viinan juonnissa ootte kyllä samantasoisia ku ikurilaiset oli -80 luvulla!! Ostahan siekin Jouni kävelysauvat ja ala survoo lenkkii vaik Huhtiniemen lenkkipoluilla!! Hyvää jouluu koko orkalle ja jatkakaa louhimista!

VASTAUS: Popeda on vitun hyvä bändi, mutta niillä ei ole yhtään hyvää biisiä. Ja mie olen tehnyt Huhtiniemen laskettelurinteessä sauvakävelyä ja -juoksua jo 80-luvun alussa, joten älä ala pentu neuvomaan. Ja alhaalta ylöspäin.

------------

KYSYMYS: Kun vedätte tuonelan koivut kappaletta livenä, hynynen et soita lopussa loppu sooloa vaan hoidat sen omalla äänelläsi etkö muista miten soolo oikeasti menee? no mie voin avittaa! ELI 3 ohuin kieli F# 4-0--4-0--4-2-4-2--4-5-4-2-4-2--4-5-4-2-4-0 - Tein tän siksi, koska haluan että saatte soitettua tuonelan koivut kappaleen loppu soolon ihan livenäkin. Ja toivottavasti tajuat tämän selvennän vielä vähän eli sulla on kitara C#G#C#F#A#D# nii kielellä F# ja tos ylhäällä on tab HYVÄÄ TUONELAN KOIVUT MAISTA JOULUA!

VASTAUS: Luuletsie, etten mie sitä osaa soittaa, jos mie sen kerta olen “säveltänytkin”? Mut niin ylhäältä soitettu melodia kuulostaa vitun hölmöltä pelkän basson ja rumpujen päälle soitettuna. Jokaiseen keikkasovitukseen on syynsä, ja poikkeuksetta se on joku muu kuin laiskuus.

------------

KYSYMYS: Perkele, kun teijän tuotanto toimii rapulassa. Onko kuinka monta biisiä syntynyt kyseisessä olotilassa?

VASTAUS: Lähes kaikki.

------------

KYSYMYS: Kato perkele, terve mieheen! Ei mitään tärkeää asiaa muuta ku että jokos se Hynynen sen Guitar Heron omistaa? :D

VASTAUS: Ei miulla ole aikaa pelata pleikkaria. Eikä kyllä kiinnostustakaan. Sinkkonen on vissiin vetänyt sen helpoimman tason läpi siitä, en mie tiedä.

------------

KYSYMYS: onko tää tuuliajolla- kiertue järjestymäs ens vuonna?

VASTAUS: On.

------------

KOMMENTTI: Kyllä mä sun kans samaan petiin mahdun, oon hoikka mimmi. Ja kullin saa kovaks monellaki konstilla.

VASTAUS: Aika paljon luvattu. Et ymmärrä olevasi mahdottoman tehtävän edessä.

------------

KOMMENTTI: Mors! Heti ensimmäiseksi aivan helvetin iso ja kaunis kiitos Tavastian keikoista. Perjantai meni humalassa messissä karjuen frendin kanssa, lauantai Hongiston kohdilta eturivissä. Näytin teille miun KT -tatuointia oikean käden kyynärtaipeen lähettyvillä, ainakin uskoisin että Hyny ja Hongisto pitivät, Hongisto jotain kommentoikin, mutta en kuullut musiikin yli. Mutta lauantainen keikka oli yksi elämäni parhaimmista tähän mennessä, ja se on todella paljon sanottu. Teitte yksinäisen pikku basistin aika helvetin onnelliseksi, kun tulitte soittamaan ihan nokkani eteen ja katsoitte vielä silmiinkin. Ja kiitos Hongistolle monesti kameralle poseeraamisesta, ja kun sain läimiä miehen persettä. Pienempikuinkolme. [turhatieto] Otin muuten sellaiset 220 kuvaa teistä tuon kahden illan aikana, yhteensä. [/turhatieto] Pitemmittä puheitta, kiitos aivan helvetisti, rauhallista joulua ja stressitöntä uutta vuotta koko bändille! Te ootte pelastanu miun mielenterveyden. Niin, ja varoituksen sana - alan ensi vuoden puolella kyhätä fanisivua teille. Te siis kuulette minusta vielä.

VASTAUS: Tee niistä hyvät.

------------

KOMMENTTI: Kaipuuta kuolemaan tai ei... Kuolemajärvi on rajan takana ihan kirjaimellisesti, ellet viittaa siihen eteläkarjalaiseen erittäin kirkasvetiseen ... johon siihenkin kelpaa kyllä sukeltaa. "Aattelepas jos voisi yhdenkin ihmisen hengen pelastaa pienellä harkinnalla sanoituksissa niin eikö se olisi sen arvoista vaikka taiteellinen ilmaisu siitä hieman kärsisikin." Mitähän kaikkea voisi pelastaa poistamalla sodan, esimerkiksi jos Sodankylän saisi poistettua tai ainakin joku voisi ilmoittaa sille maj jollekin asiasta...tai sinne onnettomaan kuntaan, joka itse ei ilmeisesti tiedä tuottavansa väkivallan huipentumaa. onneksi nyt sentään raivola on itänaapurin toimesta saatu pyyhittyä sen kuolemajärven lisäksi suomalaisten paikkakuntien hautuumaalle... Kotiteollisuus nimen voisi muuttaa ympäristötietoisuuden aikana, vaikka kotiväsäämöksi...tai vaikka kotivärkkäämö, josta jälkimmäisestä ei ole pitkä matka virkkaamoonkaan.. mitähän hyvää sillä saisikaan aikaan No se siitä toisten kirjoitusten riipimisestä, kiitokset hyvistä biiseistä ja rautaisista keikoista and hard luck for all jokatapauksessa se kuolemajärvi on rautainen kuten se veisukin

VASTAUS: No, juuri noin. Liika kelaus johtaa aina liikaan kontrolliin ja liika kontrolli tappaa rokin ytimen.

------------

KYSYMYS: Onko minkäänlaisia suunnitelmia tehdä yhteistyötä Seppo Rädyn kanssa... (vaikka keikalla lavalle)? Sitten seuraava kysymys;mitä mieltä Johnny Cashista?

VASTAUS: Mitä Räty tekisi meidän keikalla? Puhumattakaan siitä, että luuletko, että sitä kiinnostaa olla tällaisten hippien kanssa missään tekemisissä. Johnny Cash on kuollut. Kuoli muuten samana päivänä, kun meidän Seiska ilmestyi.

------------

KOMMENTTI: Haluan vielä kiittää Tavastian keikasta 14.12. Suo anteeksi Hongisto, etten vastannut suudelmaasi - hämmennyin liikaa. Hyvät joulut ja uudet vuodet!

VASTAUS: Menetit paljon, Janne on hyvä suutelija. Nimim. Kokemusta on -70

------------

KOMMENTTI: Terve Jouni ja hyvät joulut! Tulipa tuossa hetki sitten avattua yksi lahjapaketti mistä löytyi kirja Rakkaudella Hynynen... Ja vittu,pakkohan sitä oli heti lukea kuusen ääressä, nimittäin tuo naista ja niiden ajatusmaailmaa käsittelevä osa oli hyvin mielenkiintoinen. Ja kaiken lisäksi hyvin paikkaansa pitävä. Omakohtaisia kokemuksia omaavana...noh onhan noissa emännissä kaikkia hyviäkin puolia... Olis vaan helvetisti helpompaa jos ne ajattelis yhtä yksinkertaisesti kuin miehetkin, eikä kaikesta tarvis tehdä aina niin helvetin vaikeeta... No se siitä, kyllähän niiden kanssa pärjää... Eipä mitään jatketaa Joulun viettoa jne. Eikä sitten paljoa viinaa...

VASTAUS: Ja niin paljon kun mie joka paikassa olen selittänyt sitä, että miehen yksinkertaisuuttahan mie siinä kirjassa pilkkaan.

------------

KOMMENTTI: Mie näin unta mistä mie muistan vain sen että Sinkkonen ja Hynynen istuu pikaveneessä ja Hongisto heittää vedessä kelluvaa miestä harppuunalla päähän ja mylvii: "Vittu pysy siellä!" Sitten Hynynen ja Sinkkonen nauraa ja Hongisto hymyilee kuin pikkulapsi, sitten Sinkkonen vääntää kaasua ja pikavene kaartaa horisonttiin. Bändi oli varmaan silakka-apajilla.

VASTAUS: Me olemme ihmisten kalastajia.

------------

KYSYMYS: V.2002 kun juhlistettiin Francinen 15v. taivalta todettiin bändin olevan entistäkin läskimpi,kaljumpi ja homompi...Millaisilla kolmella adjektiivilla itse luonnehtesitti Kotiteollisuuden hioutumista alkuajoista nykyaikaan?

VASTAUS: Paska, paskempi, paskin.

------------

KYSYMYS: Mikä Jouni on roolisi yhtiössänne?Tuli vaan tuossa mieleen kun loistavalla kokoelmallanne ei ollut Tuonen joutsen biisiä vaikka olet maininnut sen parhaaksi tuotokseksenne..(no onhan se hyvä!!).Eli siis sinulta ei kysytä mitään ja pidät turpasi kiinni,ellei ole ole laulumikkiä nenän edessä. Onko se virkasi täällä ainoastaan?

VASTAUS: Jos sie vähän jaksaisit plärätä näitä sivuja, niin vastaus tuohonkin löytyisi aika helposti. Mene Murheen mailla –minisivuille ja lue sieltä. Ja ihan vaan tiedoksi: mie valitsin biisit ja kasasin kokoelman, yksin. Jussilan kanssa vähän puitiin biisijärjestystä masteroinnissa.

------------

KYSYMYS: Kuinka monta kertaa viikossa tai kuukaudessa on tullut mieleen pamauttaa ihan suoraa kriitikolle/arvostelijalle:"Tee v... itse itte levys jos tämä niin helppoa on"?

VASTAUS: Ei kertaakaan.

------------

KYSYMYS: moro. sain joululahjaksi teidän kokoelman jossa se 1 cd on se smurffi versio. Mitä itse sanot äijänä ja guruna kannattaako se cd palauttaa vai pitää omana? onko se kova juttu omistaa se smurffi versio cd vai ei??

VASTAUS: No, ei se miusta mitenkään merkittävä teos ole.

------------

KYSYMYS: Olenko hullu vai mitä koska huomaan yhtäläisyyksiä Tuulten pyyhkimää ja CMX:n Sametinpehmeän väillä? Hieno kokoelma.

VASTAUS: Ööö, ehkä. Nyt kun sanoit, niin jonkun verran, joo. Samanlaista kohkaamista. Paitsi Sametinpehmeä on Ceeppareiden parhaita biisejä. Se oli ensimmäinen niiden biisi, jonka sanoituksen mie ymmärsin.

------------

KOMMENTTI: Heihoi Jouni. Ymmärrän ärtymyksesi sauvakävelyyn. Laji on älyttömän näköistä eikä sille ole olemassa mitään hyvää perustetta. Ihmiset on kuitenkin siihen koukussa kuin hauki matoon. Ajattelin käyttää ihmisten heikkomielisyyttä hyväksi ja kehittää samantyylisen kulttiurheilulajin, jonka aloittamisen kynnys on melkein yhtä matalalla. En kuitenkaan keksinyt kyseiselle lajille vielä yhtä mediaseksikästä nimeä kuin tuo "sauvakävely". Kyse on hiihtämisestä ilman sauvoja. Mutta sukset ja monot jalassa tottakai. Tätä mahtavaa lajia voi harjoittaa joka Pentti tai Hilma missä tahansa. Laji vaatii omat suksensa, vaatiihan sauvakävelykin omat sauvansa, eihän hiihtosauvoilla kehtaa lähteä sauvakävely baanalle. Tämä ei ole ongelma, koska suomalaisillahan on rahaa (joulukaupan uudet ennätykset todistaa tämän). Lajissa tarvittavat sukset ovat alumiinista valmistetut, eivät kulu puhki asfaltilla tai hiekkateillä. Koville heeboille on omat steel-versiot. Ja eikun hiihtämään!! Vitun nerokasta, vai mitä?

VASTAUS: Tuo, kuten sauvakävelykin, on ihan yleinen treenausmuoto hiihtäjillä. Tai ainakin ennen oli. Mutta idea siitä, että sitä voisi harrastaa myös asfaltilla tai hiekkatiellä on kyllä mainio.

------------

KYSYMYS: Morjens! Jostain netin syövereistä löysin semmosta tietua että ihan sinä ite olisit kiinnostunu tämmösestä smurffipainoksesta? Jokos olet saanu hommattua semmosen, ittelleni sattu nimittäin tämmönen harvinaisuus osumaan kohalle.

VASTAUS: En mie taida jaksaa.

------------

KOMMENTTI: Moi Hynynen, pakko tässä vähän avautua, ku tässä ollaan vähän punkkua nautiskeltu ja on tosta treenaamisesta pientä paussia. Ensiksi haluan näin tuoreeltaan kiittää tosta uudesta kirjastasi, jonka toi pukki mulle eilen kotiin kantoi, tulipa kirja luettua kerrankin alusta loppuun, oli meinaan sen verran hyvä. Mut lähinnä haluan tässä kiittää teidän musiikkianne, joka on auttanut minua viemään monet juoksu ja pyörätreenit läpi.

VASTAUS: Kuulostaa vitun hyvälle! Kiitos itsellesi.

------------

KOMMENTTI: Heps! Hankin tuossa teidän murheen mailla kokoelman ja yllätykseksi sain huomata että olin niiden onnellisten joukossa joiden stereoista alkaa heti alkuun kuulumaan jotain smurffi renkutusta. No sattuuhan sitä paremmissakin piireissä ja eiköhän tuon levyn saa vaihdettuakin, näin olen ainakin ymmärtänyt...

VASTAUS: Eiköhän.

------------

KOMMENTTI: Onko siis niin, että Tämän taivaan alla - biisiä ei livenä tulla kuulemaan? Pari kertaa keikoilla on tullu käytyä ja aina on sitä odotettu. Tyttömäinenhän se tavallaan on mutta loistava silti..Yksinpuhelu vois olla melko loistava live-veto myös. Musiikistahan minä en tiiä yhtään mitään, eli live-biisien valintaan saattaapi olla joku pätevä syykin. Eipä tässä muuta. Hyvät uuden vuodet.

VASTAUS: Yksinpuhelua on soitettu ihan helvetisti.

------------

KYSYMYS: Hynynen sä oot mysteerinen. Osaatko sanoa jotain positiivista KT-faneista?

VASTAUS: Jos siihen on aihetta.

------------

KOMMENTTI: Ootte vaan niin hyviä ja ihania! Vähän tökkii tuo, kun teille laittavat viestiä, nii kaikki yrittää taitaa murretta. Sillai kosiskelee... Sama juttu, kun lehtimyyjät soittelee, nii opettavat niille myyjille , että "murteella männee kaupaksi". Tiiän, kun lapseni oli just sellasessa koulutuksessa. Murteet on toki rikkaus, mutta ei se taivu, jos ei ole verissä. Mulla on kotona puhuttu eteläkarjalaa ja hämeen murretta ja mies on pohjois-karjalainen. Mut minä puhun lahtea, ku oon lahesta. Eikä tuo em. edes töki, ei mua harmita oikeestaan mikään. Kiittelen vaan hyvästä keikkavuodesta teitä! Näin teijät kahdeksan kertaa tänä vuonna, ja joka keikalla oli hyvä tunnelma. Ensi vuonna katselen Stam1naa ja Mokomaa, ainakin kuuntelen. Terveiset myös marsulta!!!

VASTAUS: Puhuva marsu? Hämmentävää.

------------

KOMMENTTI: Istun keltainen hihaton Singha-paita päällä sohvalla sinappia viiksissä ja luen jonkun turhautuneen kirjailija-wannabeen "teosta", joka tulimielenhäiriössä ostettua ylihintaan louhimonjohtajalle lahjaksi. Onneksi fonttikoko on 16px ja kirja vain puoli senttiä paksu, eihän glögin sumentamilla silmillä parempaan pystyisi. Taustalla pauhaa Toto ja tv:ssä Pimp My Toilet. Terästyksen upottua syvemmälle rupean äijäilemään ja lämmitän puusaunan kyseisellä vessalukemisella, ennen vaimon ja Tiina-Petterin pieksemistä. Äijää joulua vaan, urpot.

VASTAUS: Oletpa hauska.

------------

KOMMENTTI: Tuntuukohan tämmöset tylsimysten liirumlaaruttelut ja kiittelyt teillä siellä missään? No, eipä kai sillä niin merkitystä ole, kun näemmä itselle on kuitenkin aina tärkeää päästä lässyttämään palstalle muutamalla sanalla kiertueen jälkeen. Kuluneen syksyn Murhe-kieppi oli tälle tytölle tavallistakin nautinnollisempi, kun nyt nosteltiin muutamia vanhempia biisejä naftaliinista esille runnottavaksi. Kiitokset kauniit siitä! Päätöskeikka Tavastialla oli ehkä parhaita ikinä, pisti hiukan nyyhkyttämäänkin... Johtuiko sitten tunnelatauksesta vai ukkojen heilumisesta kelleineen lavalla, vaikea sanoa. Jouluterveiset Turun Carrot Topilta & kohtaamisiin keväällä!

VASTAUS: Suomeksi: et tiedä itkitkö ilosta vai myötähäpeästä?

------------

KYSYMYS: Hyvä Jouni. Kai sinua pyydettiin Norther Kings tai Guitar Heroes-levyille? Olethan sentään melkoinen virtuoosi.

VASTAUS: Mikä vitun Guitar Heroes? En ole ikinä kuullutkaan.