Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

20.1.2017
------------

Rakkaat hahmoset! Aloitamme tällä kertaa palstamme palaamalla edellisen kerran kysymykseen, joka kuului näin:

------------

KOMMENTTI: Karmilalle terkkuja, että Satu peikoista -biisin syntikka kiilaa ihan vitusti ennen kitarasooloa. Muuten koko levy on täyttä kultaa, kuten uusinkin!

KARMILA (joka kuunteli biisin YouTubesta) VASTAA: Siellä saattaa ne kitaran kiertoäänet muodostaa synan kanssa vaikutelman samasta soittimesta, mutta nehän on täysin satunnaisia. Eniwei, oli kiva kuunnella omaa soittoa näin 15 vuoden jälkeen. Sillon sitä vielä jaksoi soittaa. Jaksoi niin paljon, että vedin sen kaksi kertaa, ja muistaakseni toi on se otto kaksi. Krapulassa.

HYNYNEN: Nyt muistan kaiken! Sammuin junaan, kun saatiin homma purkkiin. Vedin Mikon kanssa päättäjäiskännit Keravan asemalla. Heräsin Joutsenossa.

------------

KYSYMYS: Onko mahdollista, jos uudistaisitte tuota settiänne kevään kiertueelle? Joo tiedän että Sinkkonen tekee aina "uuden setin" joka keikalle, mutta faktahan on se, että pyöritätte niitä samoja biisejä aina lisäten nyt sitten uuden levyn ne keikoilla toimivammat biisit. Olisi nimittäin meille pitkän linjan KT-diggareille nannaa, jos tulisi niitä vähemmän kuultujakin joskus siellä täällä? Esim. Saattoväki, Rautaportti, Tuomittu, Tuonen joutsen, Siemen alla.., Aamusta aamuun, Varjonkukka, Isä meidän, Hölmöjen taivas, Selkäranka etc.. Kiitos

VASTAUS: Ja sillähän ei ole mitään väliä, mitä me itse haluamme soittaa? No joo, on tuossa pointtikin, pitää tutkia asiaa. Karjalaksi ”tutkitaan asiaa” tarkoittaa sitä, ettei mitään tapahdu.

------------

KYSYMYS: Olen tässä kuunnellu illan mittaan teidän musaa laidasta laitaan, kunnes kaverin soitto sai ajatukset raiteiltaan. Jack Daniels ohenee ja nyt en muista mitä tähän piti laittaa. Kiitos kun olette olleet matkassa elämän iloissa ja suruissa laulujenne kanssa jostain 2000 taitteesta. 44v fanilla käänteitä riittää, ja näin nuorella on paljon vielä tulossa. Lutakon Joulupipari oli hieno juttu, tämän hetken ja tulevaisuuden parasta suomirokkia! Pari kysymystä, Ettehän ajatellu lopettee lähiaikoina? Oliko ennen paremmin Kekkosen aikaan? Maailmanloppu-biisi olis voitu tulkita lännen kosiskeluksi, ja muuttaa kylmän sodan lämpimäksi. Nyt lisää Jack D:tä ja Johnny Cashia juutuubista.

VASTAUS: Emme varmasti ”lopettee”, koska emme tiedä mitä se tarkoittaa. Ennen oli ennen myös Kekkosen aikaan.

------------

KYSYMYS: Hip! Joko olen sokea tai sitten surkea etsimään tietoa, mutta olisi kiva saada tietää mistä Viimeistä päivää - biisi on saanut idean ja onko se sinulle jollain tavalla merkittävä biisi? Selasin sivunne sanoituksia ja tuota biisiä ja sen "tarinaa" en sieltä löytänyt. Kiitos, että teidän bändi on olemassa, olette tehneet minun elämääni suuren vaikutuksen, niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Kun on kuunnellut synkissä mielentiloissa teidän biisejä ja elämä on tuntunut merkityksettömältä, niin teidän kappaleista on kuitenkin saanut otetta taas elämään. Teininä kun kuunteli teidän biisejä ja niitä yhdisti jollain tavalla epätoivoiseen ihastuksen kohteeseen ilman rakkauden vastakaikua, niin tuntuu nyt vähän höpöltä kuunnella niitä biisejä aikuisemmalla iällä, kun tämä ikuisuusihastus juokseekin nyt minun perässä hakemassa rakkautta. Olette ehkä sekaantuneet liikaakin elämääni... Hyviä keikkoja ja vaihtuvaa vuotta!

VASTAUS: En muista biisistä muuta kuin sen, että ensimmäinen säkeistö (sanat siis) syntyi Hakaniemen metroasemalla kauheassa krapulassa. Kelasin, että olen ”kiven sisässä”, niin kuin kirjaimellisesti sillä hetkellä olinkin. Ei se muuten mitenkään tärkeä biisi ole, koska se ei edes mahtunut Helvetistä itään -levylle, vaikka se samoissa sessioissa tehtiinkin. Tosin Viitta vailla vainaa -kappaleen sillä olisi ehkä voinut korvata, en tiedä.
WEBMESTARI: Murheen Mailla 1996-2007 -levystä tehtiin silloin aikoinaan minikotisivu jolla taustaa kaikista biiseistä, demoja, kuvia etc: www.kotiteollisuus.com/murhe/index.htm
Sivu on nyt tietenkin jo 10 vuotta vanha ja tehty flashillä joten se ei edes aukea enää kaikilla laitteilla. Tällaista sanottavaa Jounille oli silloin:

15. Viimeistä päivää (Tuonelan koivut ­singleltä 2007)
- Tämänkään tekemisestä ei juuri muistikuvia ole, vaikkakin tämä on Iankaikkisen sessioista. Karmila teki tähän uuden soinnutuksen kertosäkeeseen, mutta eihän se biisiä pelastanut karsiutumiselta. Vaikkakin Tuomaksen tekemä lopun synamelodia on ihan vitun kova.

------------

KOMMENTTI: Tervehdys Jouni! Törmättiin tossa tannoin Kalevan Krouvissa Helsingissä kun olin nimmaria ruinaamassa. Olen suunnitellut pikku projektia nimeltään Kadonneet jotka soittaa teidän biisejä triona. Toivottavasti et pistä pahakses. Kaamosterveisin ja Pressan keikkaa odotellessa.

VASTAUS: Mikset suunnittele kerralla isoa projektia? Kun kerran suunnittelemaan aloit.

------------

KYSYMYS: Missä vitussa on se teidän orkku kevät biisi ? Jakoon perkele.

VASTAUS: No vittu, biisihän löytyy Sotakoira I -levyltä ja video Itärintama -dvd:ltä! Miten vitussa se on niin vaikeata ostaa jotain? Eihän se käy, kun kaikki pitää saada ilmaiseksi, vaikka me maksamme perseemme kipeiksi tehdessämme teille musaa ja videoita.

------------

KYSYMYS: Minkähän takia tämä yöllä nukkuminen on niin Vaikeeta?

VASTAUS: Nuku sitten päivällä, mitä vitun väliä. Ja mitä se minulle yleensä edes kuuluu?

------------

KOMMENTTI: Katson dokkaria Yleltä...hienoa äijät!!! Loistavaa Uutta vuotta Jari&Jouni ja koko Kotiteollisuus plus taustat!

VASTAUS: Ihan sympaattinenhan se on. Vielä kun olisi saanut siihen messiin vähän keikkabussi- ja livemeininkiä, niin avautuisi bändin koko kuva.

------------

KOMMENTTI: teette helvetin hyviä synkkiä biisejä. pankaa niitä joskus eri ajoilta samojen kansien välii. nimex "synkkä yksinvaellus" ja kantee hynysen naama nuotiolla. suosio taattu, ainaki puolassa. ihan tosi, ne tuli auton vieree kuuntelee.

VASTAUS: Vittu, meiltä on tullut jo kolme kokoelmalevyä (yksi ”hitti-kokoelma” ja kaksi kolmen CD:n pakettia Murheen mailla I ja Murheen mailla II)! Mikä perkele teitä riivaa, käykää levykaupoissa!

------------

KOMMENTTI: Perkele JÄTKÄT mikä dokumentti teistä... Kosketti tällästä maalais tolloa ihan toden teolla... Hieman tuiterissa katoin ja aattelin kommentoida.. joo 40 tulee tänä vuonna mittariin ja jo 8 vuotta ollu pois oravan pyörästä.. leikkas perhe elämä kiinni, ex ei ymmärtäny tarpeita ja olin raukka ja jätin perheen, 4 lasta.... nuorin oli 0.5 vuotta.. löysin sitten NAISEN ja itseni ja vittu teidät... Nyt oon onnellinen ja vitti se Sinkkonen sano siinä dokkaris et se olis onnelinen jos jotain ne rummutukset kiinnostaa niin minä voin sanoo et ne kolahtaa.. ja todella... Ei oo rahaa ostella levyjä ja muuta kuapallista paskaa eli yuotubella mennään... Pappi puhuu kolahtaa täysillä.. muistan lapsuudesta mummon ja tätien puheet sodasta ja tuntuu niin todelliselta... Pappi puhuu kolahtaa täysillä....Ja perkules Raskaat Veet on huippu... Sinkkonen rules... Jooo ei oo kehumista kirjoittajassa.. 40v mittarissa ja työkyvytön paska.. Pää heittää kahteen suuntaan, hullu mikä hullu... ja jottei olis helppoa ni viel vituttaa et on autoimmuunisairaus eli iho-oireilee, auringolle allerginen, psori, reuma... Haluis niin kesäfestareille mut vittu aurinko paistaa.. ja vittu teidä klubi keikoille oo varaa lähtee täältä korvesta... Aattelin vaan et jos teitä suinkin kiinnostaa tai ootte tekemista tai yö paikkaa vailla niin voin tarjota ohjelman kera ihan milloin vaan... Nyt voisin esim tarjota talviverkon kokemista, kalan käsittelyä ja saunan.. ja tai syksyllä esim elämys matkan hirven metsälle.... vittu mitä paskaa, painu helvettiin.... Mutta toillaan jos ootta esim lehmossa stutiolla niin ei oo pitkä matka... vittu mitä kalastelua... Ootta parhaita... jatkakkee.. ja sinkkonen on paras... Ps. Meille ootta aina tervetulleita ja jos tuutta niin ootta ihan tavan immeisiä... ja myö tarjottaan... siis juomat.. miun murulla ei ihan niin hyvä viinua piä oo ku .. öhö öhö.. muilla mutta lupaan et jos tuutta niin viina ei lopu kesken... keitethäään vaik uamulla lissee ja katothaan kuinka sinkkonen kesthäääääää... Laitan muutaman kuvan liitteenä ja...Ja vittu anteeks ei luvattu tipatonta tammikuuta....

VASTAUS: Mielenkiintoinen viesti. Olen sanaton. Ja aika pirun harvoin saan kuvia mieheltä. Tai miehestä. Ei oikein sytyttänyt.

------------

KYSYMYS: Mihin osoitteeseen Hynyselle voisi lahjoittaa shampoota ja vaikka kuivahampoota, lahjakortin parturiin?

VASTAUS: Pistä osoitteeksi vaikka Vaginakuja 7 53920 LAPPEENRANTA. Tulee varmasti perille.

------------

KOMMENTTI: Moro Kotiteollisuus. Hyvää alkavaa vuotta 2017. Hei, katoin teijän dokumentin elokuvan, on aika helevetin hyvä. Loppu oli aika rock koska latopalo, kaunis suomen maisema ja aurinkoinen sää. Dikkaan teijän musasta, haluaisin joskus teijän keikalle. Pitäkee lippu korkealla.

VASTAUS: ”Haluaisin joskus teidän keikalle”. Mitä vittua, mikä sinua estää? Vaimo? Paavi? Rutto?

------------

KYSYMYS: Meinaako Jouni ja muut sedät katsoa Mikael Gabrielin elämä -dokumentin? Saisitte varmasti hyviä vinkkejä kuinka taiteilija eläytyy ja itkee. Alkaa muuten ihan kohta.

VASTAUS: Kuka on Mikael Gabriel? Tai arvaapa kiinnostaako?

------------

KOMMENTTI: Jos on oikeesti niin että viihat/vihaatte Mua, niin kyllä sit takapakkia otan ja pysyn pois ärsyttämästä....

VASTAUS: Käy mieluummin lääkärissä hakemassa uusi lääkitys, kun viestien perusteella on homma taas kerran hakusessa.

------------

KOMMENTTI: terveiset pakkasesta, sieltä missä susia naijaan. - 33. - mutta tuo leirituomiolla oli hyä. - veti hiljaseksi se pätkä, ku viinapiru tai kuka lie tuttu, puri sitä naista ja sie katoit sitä.. - mutta! se, että heitit viinapullon päin palavaa latoa ja vastaanotit sen naisen - oli vielä kovempi juttu.. pani miettimään. kiitos. ehkä nähdään helmikuussa levillä.

VASTAUS: Älä mieti, se on yliarvostettua toimintaa.

------------

KOMMENTTI: Katsoin sinun dokumentti! Olet äijä isolla Ä mahtava tyyppi

VASTAUS: Nuo ”äijä-jutut” minä otan puhtaana vittuiluna. Mutta kai minä olen sen ansainnut.

------------

KOMMENTTI: Ei sitä pelkoa ole että mopo karkais taas... Mulla on oma rakas. Musiikkia on vaan niin sika ikävä....

VASTAUS: Laita meidän levy soimaan, sillä siitä pääsee! Tai tule keikalle. Mikä sinuakin estää? Kaikki tuntuvat olevan ihan sekaisin täällä taas.

------------

KYSYMYS: Romaani luettu. Kai siitä jo elokuvakäsis on työn alla? Siitä saisi nimittäin ihan hyvän suomalaisen roadmovien, kirjailija kaiketi varaa pääosan itselleen... Ei muuten tunnu tuon luettuani omat pikku närästykset enää miltään, kiitos vaan!

VASTAUS: Kyllä minä mielelläni näkisin siinä ihan oikeita näyttelijöitä. Joo, katiskoja on järvessä, mutta katsotaan nyt.

------------

KOMMENTTI: Hynyselle muuten sanoja tehdessä viesti tosta Pahuus ja Viha biisistä. Kaunis aamurusko yleensä päivän paska

VASTAUS: Paska on housuissas.

------------

KOMMENTTI: Terve! Olipa hyvä dokumentti televisiossa tällä viikolla. Kuuntelin myös uutta levyänne ja sehän oli myös hyvä. Täytyy ostaa teidän levyjä, että saatte soppaa ja perheelle ruokaa. Nähdään keikoilla. Aaltoselle, Hongistolle ja Sinkkoselle terveisiä.

VASTAUS: Ketä ne on?

------------

KOMMENTTI: Koukuttava oli tuo eilinen ohjelmanne. Kiitos. Ja olet raamikas. Söpö. Anteeksi.

VASTAUS: Näytä tissit!

------------

KOMMENTTI: Kt pojille terveisiä tuo Leirituomiolla oli Helvetin Hyvä! Asiaa ei asian vierestä. Bändi toiminta, KYLLÄ on kuin yritys, jossa jokaisen osakkaan pitää omapaikkansa lunastaa. Helvetti Jäätyy musiikkivideo alku oli hyvä osoitustuosta ironisessa mielessä.

VASTAUS: No, ei oikeastaan, mutta näkemyshän tuokin on.

------------

KOMMENTTI: Vieraan vallan aurinko levyä kuunneltu taas kun sain sen lainasta takas. Lemppareita tällä hetkellä. Syöt, juot ja kuolet pois, verta luuta ja lihaa ja kaiken valtias. Sekä tietty viinamäki. Tänä vuonna niitä kuulee toivottavasti livenäkin. Elokuvakin tuli katottua Noita biisejä yhdistää hyvät kertsit. Ja sanat. Kirja on vielä lukematta mutta sekin on "työn alla" vielä

VASTAUS: Hirveesti hommia sinulla. Yritä jaksaa.

------------

KYSYMYS: Miten eri formaatit ovat vaikuttaneet Kotiteollisuuden tuotantoon? Alussa oli Long Play, sen jälkeen Compact Disc ja nyt puhutaan yksittäisistä biiseistä. Onko levyntekoprosessi erilainen? Olette joskus maininneet, että kyseessä on taideteos, tai ainakin tietty kokonaisuus, mutta itse en ole sellaista hahmottanut ikinä. En teiltä, enkä kyllä keneltäkään muultakaan. Ärsyttääkö se tekijää, etteivät kuulijat (tai siis ainakaan minä) huomaa sitä hienoutta? Mikä on teidän paras kokonaisuus ja miten sen kuulee/huomaa? Onko tämä pelkästään kirjoittajan kokonaisuus, vai onko koko bändi jotenkin yhteisen teeman/kokonaisuuden äärellä? Mikä on mielestänne kaikkien aikojen paras tällainen teos?

VASTAUS: Huh, miten tätä rautalankaa nyt vääntäisi. 1) Me olemme CD -ajan bändi, joten vertailukohtaa LP -asiaan ei ole. Tosin minä mietin aina levyn biisijärjestystä tehdessäni, että levyssä on tavallaan kaksi puolta, koska kelaan levyt aina ”vinyyleiksi”, kaksipuolisiksi, johtuen varmaan siitä, että pentuna/teininä kuuntelin tietysti vain kasetteja ja vinyylejä. Me emme tule menemään tuohon ”tehdään biisi kerrallaan” -vouhotukseen koskaan mukaan, sillä mitä vitun järkeä on tehdä vain yksi biisi, jos osaa tehdä levyllisen. 2) Ärsyttää lähinnä se, että on olemassa niin tyhmiä ihmisiä, jotka eivät tajua koko jutun juonta. Levy on taideteos, siinä on oma rytminsä, joskus myös tarina tekstin muodossa ja sen pitäisi jättää kuulijalle jotain. Mielikuva tarinasta, fiilis (joka yleensä tulee sävellyksistä) tai vittu edes jotain, en minä tiedä. 3) Vieraan vallan aurinko on tekstillisesti selkeä tarina, ja meiltä paras sellainen. Kuolleen kukan nimi, Ukonhauta sekä Maailmanloppu ovat aika hyviä ”teemalevyjä” tekstillisesti myös, tai ainakin eräänlaisia kirjoittajan (minä se kai olen) ”päiväkirjoja”. 4) Tuohon on mahdoton vastata. Istun lentokoneessa, enkä pääse pläräämään levykokoelmaani, mutta äkkiä tulee mieleen ”Sleepy Sleepers Plays Matti ja Teppo”.

------------

KOMMENTTI: Ukot perkele! Kiitos avantkartismista. Komeeta huomata, että telkkarista tulee joskus jotain muutakin kuin paskaa.

VASTAUS: Tuleehan sieltä myös kusta. Ja uutiset ja sää.

------------

KOMMENTTI: hei! tässä on tullu kuunneltua teijjä uusimpaa levyä reilu pari kuukautta ja havainnot on seuraavanlaiset, vieraan vallan aurinko levy on teijjän toiseksi paras levy heti ukonhauvan jälkeen, kiitos siitä ja leirituomiolla elokuva oli kyllä iha helevetin hyvä kiitos myös siitä, ei muutako antoisaa kevättä koko poppoollle

VASTAUS: Kiitos. Ja poppoo on housuissas.

------------

KYSYMYS: Lienettekö edes oikeita henkilöitä vastaamaan tähän, mutta kysynpä kuiteskin. Onko Leirituomiolla-dokusta tulossa DVD-versiota, vaikkei kukaan enää DVD-levyjä ostakaan? Helvetin hieno dokkari!

VASTAUS: En minä tiedä. Olisi kiva kasata semmoinen boksi, jossa olisi Rai rai -dokkari, tämä uusi elokuva ja ehkä joku kokoelma muutamalla uudella biisillä höystettynä, mutta eihän levy-yhtiö sellaiseen kuitenkaan suostu.

------------

KYSYMYS: Raskaimmat tervehdykseni. Luin tuossa juuri juttua, missä Sabaton ja Malmsteeni olivat lähteneet sponssaamaan suomalaista junnujalis-joukkuetta. Mahtaisiko ihan kotomaasta löytyä moiseen hankkeeseen lähtijöitä?

VASTAUS: Miksi? Mitä me siitä hyödytään? Ja mitä vitun tekemistä rokilla ja urheilulla on keskenään? Ihme sekoilua.

------------

KYSYMYS: Moikka Jouni! Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen! Kysymys, olisiko mitenkään mahdollista saada isälleni, joka täyttää 60 vuotta 21.1 levillä, syntymäpäivä onnitteluvideo? Tehdään sellaista videokollaasia hänelle.. monta olen jo saanut, mutta suurimmat starat, sinä ja presidentti, ei vielä .. olisin todella kiitollinen ja jos lentäminen kiinnostaa niin vien sut sinne vaikka Jone nikulan kanssa samaan aikaan.. simuun missä lentäjät oikeasti harjoittelevat..

VASTAUS: Mie en jaksa näitä. Mie niiiiiiiiiin en jaksa. Ja miksi vitussa minun pitäisi aina lähteä joka paikkaan Nikulan kanssa?

------------

”HUUMORIA”: Ei sillä eikä millään, mutta mikä on alkoholismin huippu? No se kun antaa amputoida varpaansa, että pääsee lähemmäksi baaritiskiä.

VASTAUS: Aika heikko. Sitä paitsi huippualkoholisti ei edes käy baarissa. Se ryyppää himassa, kuten minä.

------------

KYSYMYS: Hei! Oletteko tulossa käymään Outokummussa?(duo kummitusjuna) Olitte muistaakseni viime vuonna, mutta minä olin silloin sairaalassa

VASTAUS: Sinkkosen Uggo oli silloin Norjassa. Hämmentävä yhteensattuma!