Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
TERVEISIÄ LUTKANPESÄSTÄ!

KOTITEOLLISUUS VALLANKUMOUSTA TEKEMÄSSÄ!

Pian tässä maassa vaihtuu valta. Sen takaavat herrat von Höbbels (Janne), Herman Göyrin (Jouni), himon arkkitehti Albert Sperm (Jari) sekä Penis Nussiliini (Mika).

LAPPEENRANTA, WILTSU keskiviikko 4.11.2009
Lääkäri soittaa Hynyselle ja kertoo ilosanoman: miehen maksa-arvot ovat normaalit! Verenpaine on hyvä. Kolesteroli normaali. Veriarvot ovat kohdallaan. ”Jatka vain samaan malliin”, toteaa lääkäri lopuksi. Mies ei tiedä kenelle puhuu. Hynynen sulkee luuriin ja pyyhkii hikeä otsaltaan. Kuinka paljon ihmisen pitää oikein ryypätä saadakseen itseltään hengen pois? Ei mikään helpoin tapa kuolla. Mutta totta on, että Hynynen on viime aikoina voinut paremmin kuin vuosiin. Mies on jättänyt kahvin, salmiakin ja valkoviinin ja närästys loppui välittömästi. Paino on pudonnut lähes kymmenen kiloa. Mutta tähän vaikuttavat myös säännöllinen lenkkeily ja muukin urheilu.

Klo 17 Hynynen lompsii paikalliseen kirjakauppaan puhumaan paskaa ja jakelemaan nimmareita. Palkaksi hän saa Eeva-Liisa Mannerin runokokelman ja Muumi-tikkareita. Juhlaa!

Thumbnail imagePojat ahertavat jo Wiltsussa. Hynynen tilaa kaljan, kehuu maksa-arvoillaan, antaa pojille saamansa Muumi-tikkarit ja vaihtaa kitaraansa kielet. Sen jälkeen hän suuntaa erääseen toiseen paikalliseen kaljoille. Aaltonen liittyy seuraan. Hän on rättiväsynyt. Mies on aloittanut maanantaina Stam1nan uuden levyn sessiot ja kertoo, että alku on ollut raskas. Niinhän se aina on, mutta mikä lopussa seisookaan. Kyrpä, ainakin Stam1nan tapauksessa.

Äänenpaineentarkastuksessa ei ole ongelmia. Siirrymme Huviretkeen syömään. Siellä puolestaan ongelmia riittää. Joudumme odottelemaan ruokia yli tunnin ja lopulta ruokailu menee niin tiukalle, ettemme uskalla syödä. Menee liian lähelle keikkaa, lentää muuten laatta lavalla. Monesti se lentää muutenkin.

Keikasta tulee ehkä tämän syksyn paskin. Hynynen tärähtää kesken keikan niin kovaan känniin, ettei setin loppuvaiheista juuri muistikuvia ole. Soitto menee vähän sinne päin ja Hynynen jatkaa älykästä käytöstään ennen encoreita ja syyttää Sinkkosen tempoja. Aaltonen, Hongisto ja Sinkkonen palauttavat miehen nopeasti ruotuun toteamalla, että kyllä syyllinen löytyy, jos sitä kerran ruvetaan etsimään, peilistä. Hynynen myöntää ja pyytää anteeksi. Sinkkonen rankaisee vielä encoreissa. Hän vaihtaa Helvetistä itään -biisin loppuriffin sellaiseen tempoon, että se tyydyttää jo Hynystäkin. Hän puolittaa sen ja hidastaa vielä hieman päälle.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Silti: hyvä yleisö, vaikkakin sitä on vähemmin kuin Lappeenrannassa aikoihin, ja kaksiencoresettiä. Mutta Hynystä vituttaa ja hävettää. Ei auta muu kuin vetää kiukkukännit. Vaimo kinuaa kotona seksiä, mutta Hynynen kehottaa häntä hyppimään hyppynarulla itsensä lämpimäksi. Ja katsoo Eppu Normaalin keikkatallenteita digiboksista aamuun asti juoden votkaa raakana.

SAVONLINNA, SAVONLINNA-SALI torstai 5.11.2009
Saatanallisen krapulan vallitessa Hynynen lompsii kohti Lappeenrannan toria joskus puolen päivän jälkeen. Tarkoitus on nauttia vedyt. Hongisto on luvannut, että Kotiteollisuus maksaa. Kotikaupungin etuja.

Otamme taksin ja siirrymme bussille. Hynynen käy maate ja herää perillä Savonlinnassa. Ensikosketus Savonlinna-saliin on järkyttävä. Kysymyksessä on konserttisali! Mitä vittua?! Uramme aallonpohja on saavutettu! Tästä järkyttyneenä Hynynen soittaa ystävälleen, joka sattumoisin on aikuinen nainen, ja romanttinen kohtaaminen Häppärissä kaljojen merkeissä on pian totta. Tämän jälkeen mies siirtyy paikalliseen kirjakauppaan puhumaan paskaa ja nimmaroimaan kirjojansa. Palkaksi tästä mies saa t-paidan sekä Pieru -kirjan. Kirjan, jossa on äänet mukana. Vain hajut puuttuvat.

Aaltonen ei ole tänään mukana. Eikä tässä kuussa enää muutenkaan. Mies palaa ruotuun vasta joulukuussa, jolloin mukana saattaa olla myös vahvistus Kiteen suunnalta. Teemme siis äänenpaineentarkastusta kolmestaan, ja sehän maistuu. Hongisto on tullut paikalle omalla autollaan ja miehellä on tarkoitus ajaa se myös yöllä täältä pois. Siis, mitä helvettiä! Mieshän on Kristuksen kaveri, puusepän pojan ylin ystävä. Ja ehkä myös hieman homohtava.

Siirrymme SAVONLINNA-SALIN TAITEILIJALÄMPIÖÖN! Lukekaapa uudestaan. Kotiteollisuus istuu SAVONLINNA-SALIN TAITEILIJALÄMPIÖSSÄ ja odottaa keikkaa, jonka on määrä alkaa klo 20! Tässä TAITEILIJALÄMPIÖSSÄ ei ole pisaraakaan alkoholia. Hynynen hakee bussista pullon kossua. Paikallista järjestäjää osoitellaan aseella ja näin saamme paikalle myös kaljaa.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Yllätymme. Salissa on porukkaa. Teinit seisovat lattialla ja iäkkäämmät istuvat puvuissaan tuoleilla ja kilisyttelevät helminauhojaan ja muita korujaan aplodeiksi (tämä vitsi menee tämän lukijoilta luultavasti täysin ohi, kirj. huom). Keikka on todella hyvä ja tiukka, ja välispiikkeihin saadaan taas pitkästä aikaa vanhaa lämpöä. Vittuilua rakkaudella. Ihan helvetin hauska ja hyvä veto. Yhdet encoret ja TAITEILIJALÄMPIÖÖN lämmittelemään. Ja juomaan ne vähät viinat pois kuleksimasta.

Ne loppuvat pian kesken, sillä paikalle saapuu myös alkoholin rautainen ammattilainen Kaarle Viikate. Hynynen juoksee saman tien bussille ja hakee takahuoneeseen pullon Sorbusta. Homma alkaa toimia.

Bussi pakataan ja siirrymme sinne. Matka Lappeenrantaan menee ryypätessä. Perillä Hynynen, Hölttä ja Huotari ottavat taksin ja suuntaavat baariin. Minne, siitä ei juuri muistikuvia ole.

KOUVOLA, MARILYN perjantai 6.11.2009
Hynynen tekee perinteiset ja herää hotellista, vaikka on kotikaupungissaan. Ei muuta kuin aamupalalle. Hölttä tulee seuraan. Kello on noin kaksi iltapäivällä. Hölttä kertoo taluttaneensa Hynysen nukkumaan illalla baarista, jossa hän oli harrastanut lempipuuhaansa: pilkkimistä.

Hölttä ja Hynynen hakevat taksilla Salon Lappeenrannan rautatieasemalta ja siirtyvät bussille. Matka Kouvolaan alkaa. Kerrankin lyhyt siirtymä, noin tunti. Perillä yllätämme itsemme pirteällä tuttavuudella: keskioluella.

Joku vetävän näköinen lyyli hakee Hynysen Kouvolan kirjastoon puhumaan paskaa. Paikalla on myös Kauko Röyhkä, jolla on samana iltana keikka House of Rockissa. Kirjastokeikka menee mainiosti. Hynynen saa palkaksi laatikollisen lakua, jonka viimeinen eräpäivä on mennyt jo aikaa sitten. In Kouvola we have this thing called reilu meininki.

Äänenpaineentarkastus on rento ja hyväntuulinen. Ei ongelmia. Siirrymme syömään ja tällä kertaa ruokakin tulee nopeasti. Sitten levolle. Paitsi Hongisto siirtyy saunomaan vanhan inttikaverimme herra Kelloniityn kanssa.

Hynynen ja Hongisto hyppäävät taksiin ja siirtyvät House of Rockiin katsomaan Kauko Röyhkää. Miehet kerkeävät kuuntelemaan muutaman biisin ennen kuin on aika siirtyä keskittymään omaan keikkaan. Baarin omistaja, Hämppy, vie meidät ystävällisesti takaisin Marilyniin, omaan keikkapaikkaamme. Röyhkä muuten toimi, kuulosti ihan saatanan hyvälle.

Niin kuulostaa myös Kotiteollisuus, ainakin ensimmäiset kuusi biisiä. Sen jälkeen Hynynen tärähtää känniin. Loppukeikasta ei enää sormet toimi, mutta laulu nyt onneksi jotenkin. Mutta ei mikään hyvä veto. Yhdet encoret ja takahuoneeseen miettimään, että mistä tämä Hynysen epätasaisuus tällä viikolla johtuu. Vastaus löytyy pian: se johtuu alkoholista. Sitä päätetään juoda hieman lisää. Mysteeri vaatii selvittämistä, lisätutkimuksia.

PIEKSÄMÄKI, ”SAUNASOLMU” lauantai 7.11.2009
Aamu alkaa tietenkin aamukaljalla. Se maistuu hyvälle. Siirrymme bussiin nauttimaan lisää.

Hynyselle uusi tieosuus pitää miehen hereillä. Kovin usein ei tule ajeltua väliä KouvolaMikkeli- Pieksämäki. Perillä Pieksämäki näyttää ankeat kasvonsa. Aika tylyn näköinen mesta tämä Savonsolmu. Tuoksahtaa vahvasti 70-luvulle. Osa tarjoilijoista on jäänteinä sieltä myös. Vakuuttavaa. Hynynen puhaltaa paikan seinässä olevaan promillemittariin lukemat 1.3, Hongisto pistää paremmaksi: 1.5. Näillä eväillä tulevaisuuteen.

Nautimme parit lonkerot. Teemme äänenpaineentarkastuksen. Ei ongelmia, vaikkakin lava on niin pieni, etteivät Hynysen kaksi kitaravahvistinta ja kaappia sinne mahdu. Päätämme pärjätä yhdellä. Näissä tapauksissa käytämme aina pelkkää Peaveyn 5150:aa, Mesa jää sivuun. Syömme, siirrymme saunaan ja sitten nukkumaan.

Tapaamme tuntia ennen keikkaa takahuoneessa. Paikalla on myös FM2000 -orkesterin porukkaa, jotka tuovat meille tuliaisina hienot Sorbuksen etikettiä mukailevat bändipaidat sekä heidän uusimman ep:nsä. Mahtavaa vieraanvaraisuutta pieksämäkeläisiltä.

Keikasta tulee yllättäen helvetin hyvä. Porukkaa on pirusti, osa heistä pitää kovaa meteliäkin. Osa porukasta taas, tytöt lähinnä, seisovat lavan sivussa ja kyttäävät soittajapoikien perseitä. Mikäs siinä. Me pyörittelemme niitä mieluusti. Palkitsemme itsemme ja yleisön yhdellä encoresetillä, jota kasvatamme vauhdissa Pissaa ja Paskaa kappaleella ja siirrymme takahuoneeseen juomaan viinat parempiin suihin. Meininki on hyvä.

Porukka hajoaa. Sinkkonen, Hynynen ja Huotari lähtevät ystävämme Hämpyn (ei sama Hämppy kuin Kouvolassa) kyydissä Lappeenrantaan ja Tammi vie osan porukasta Joensuuhun ja Tikkalaan.

Lienee turha sanoa, että isänpäivä alkaa huuruisissa merkeissä. Kun Hynyselle toivotetaan hyvää isänpäivää, hän ei ole varma missä herää. Vaihtoehtoja on liian monta. Hynynen pelkää olevansa paikassa, jossa isänpäiväntoivotuksen taustalla on halu siitä, että elatusmaksut hoidettaisiin ajallaan.

Jotain muutakin on pielessä. Ikenistä valuu verta ja mätää ja koko suu tuntuu olevan tulessa. Paikalle kävelevä nainen kertoo, että koko makuuhuone haisee haudalle ja kuolemalle.

EURA, OSMANTUPA perjantai 13.11.2009
Hynysen sairaskertomus jatkuu. Miestä on vaivannut ientulehdus. Verenvuoto alkoi jo vuosi sitten Ukonhaudan sessioissa, mutta nyt miehen oli pakko käydä hammaslääkärissä. Asia on hoidossa ja poissa päiväjärjestyksestä.

Se on sitten perjantai ja 13. päivä. Sen kunniaksi Hongisto ostaa itselleen uuden auton. Rohkea mies, jota taikauskoiset höpinät eivät heilauta. Sen jälkeen hyppäämme bussiin, joskus lähempänä yhtä, ja matka Euraan alkaa.

Lahdessa otamme kyytiin tämän viikonlopun rättivastaavamme Lotan. Koska meille muillekin on kehitelty natsinimiä, niin sellaisen saa hänkin. Lotta nimetään simppelisti Eva Brauniksi ja hänet toivotetaan tervetulleeksi Lutkanpesään, joka on bussimme uusin nimi.

Thumbnail imageSinkkonen nukkuu koko matkan Lappeenrannasta Euraan. Mies on toljotellut koko yön NHL-lätkää netistä. Me muut yritämme pysyä valveilla jotenkin, paitsi tietysti Hynynen, joka nukkuu pitkin matkaa ja monta kertaa. Mies on ollut viikolla edustamassa Joensuussa Rokumentissa ja se vaatii veronsa. Vanha on jaksanut taas tanssia.

Joskus Tampereen jälkeen kyytiin hyppäävät myös herrat Huotari sekä tämän viikonlopun miksaajamme Saastamoinen, joka heti alkuun kehuu aloittavansa pian työrupeaman Jari Sillanpään joulukonserttikiertueen parissa. Kaikilla meillä on omat perversiomme.

Perillä tilaamme pitsat ja kaljat. Kasailemme kamoja, lämmitämme majoitustilojen saunaa ja asetumme taloksi. Teemme äänenpaineentarkastuksen, jossa ei ongelmia ilmene. Hynynen hakee bussista pullon Sorbusta ja alkaa valmistautua keikkaan.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Keikka on juhlaa. Oikein hyvä ja hyväntuulinen. Olemme mainiossa hapessa ja porukka on messissä, vaikkakin sitä on vähemmän kuin täällä yleensä. Riemua herättävät muun muassa takarivin pojat, jotka näyttävät auliisti perseitään setin aikana. Joku paikallinen kertoi ennen keikkaa, että ennakkoon lippuja olisi mennyt noin tuhat kappaletta. Ei se ihan niin ollut. Paikalla oli ehkä kolmesataa ihmistä. Vedämme kaksi encoresettiä ja siirrymme takahuoneeseen. Hengähdämme hetken ja sitten siirrymme takaisin baarin puolelle naurattamaan naisia. Joku paikallinen vosu tulee kyselemään Hynyseltä bändimme nimeä. Hän kertoo sen. Nainen jatkaa, että hänen mielestään se yksi harjavaltalainen bändi, jossa on se kalju laulaja, on hyvä. Hynynen kertoo, että sen bändin nimi on Maj Karma.

Lienee turha kertoa, että tämä lyyli ei tule jatkoille majoitustiloihin. Mutta jotain muuta porukkaa sinne tulee. Muutama Porin prikaatin kapiainenkin, jotka Hongisto aamuyöstä ajaa kovaäänisesti vittuun. Hynynen kuulee tämän pedistään, sillä hän ei nuku. Hän ei voi, sillä närästys on jälleen natsimaisissa mittasuhteissa. Pitsa ja campari-tuoremehu ovat tehneet tehtävänsä.

SAPPEE, HUIPPU lauantai 14.11.
Hynysen aamu alkaa oksentelulla. Närästys vie miestä. Hongisto hoippuu keittiön pöydän äärellä ja juo Jägermeisteria. Sohvalla nukkuu Ylen toimittaja. Sinkkonen kuorsaa kuin kuolemaa tekevä sika. Kämppä haisee vanhalle viinalle, pitsalle ja kuolemalle. Keittiön pesualtaat vilisevät isoja sokeritoukkia. Laatta lentää taas. Vittu, Hynynen ei jaksa tätä enää! Eikö nämä keikat ikinä lopu?

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Jätkät kasaavat kamat bussiin ja lähdemme kohti Sappeeta. Hynynen siirtyy nukkumaan, jätkät vetävät terhakkaat päiväkännit. Hynynen herää vasta perillä ja huomaa, että närästys on hieman helpottanut. Kiitos Hongiston Nexiumien.

Odottelemme tsekkiä. Ei vaan, onko se nykyisin Slovakia? Odottelemme siis soundslovakiaa. Tällaisia juttelemme, yritämme naurattaa Eva Braunia kilpaa ja päätämme ottaa parit kaljat, sillä Eva ei naura.

Äänenpaineentarkastuksessa ei ole ongelmia. Vedämme Mahtisanat ja kysymme paikalla olevilta kestofaneiltamme Henrikalta ja Mikalta, että mitä he haluaisivat kuulla. Herrasmiehenä Mika huutaa ensin ja toivoo Raskas kantaa -biisiä. Vedämme sen.

Nauramme takahuoneessa oleville bändijulisteille. Kaikki on natsitettu. Paikan tekniikkavastaava tulee luoksemme ja kertoo, ettei millään muista mikä bändi on piirtänyt jokaiselle artistille aatu-viikset. Hynynen auttaa ja kertoo kyseessä olleen Kotiteollisuus nimisen yhtyeen.

Siirrymme kämppiin huilaamaan. Hongisto ja Sinkkonen sammuvat heti. Hynynen käy saunassa ja seuraa esimerkkiä.

Josef Tammele eli Jani Tammi, tuo hullu lääkäri, joka on tehnyt meillä ihmiskokeitaan jo vuosia, herättää meidät tuntia ennen vetoa. Siirrymme takahuoneeseen. Olo on tokkurainen. Hynystä närästää. Hongisto valittelee, että ihan kuin töissä olisi. Sinkkonen potee lievää paniikkihäiriötä. Näyttää erittäin pahalle. Tulee mieleen viime juhannus ja Himos.

Keikasta tulee kuitenkin huomattavasti parempi kuin Himoksen veto oli. Porukkaa on lopulta kivasti, vaikka aluksi näyttää, että vain pariin kolmeen riviin riittää porukkaa. Keikka on soiton ja laulun puoleen pirun hyvä, mutta tunne on hieman hakusessa. Hongiston sanoin: aivan kuin töissä olisi. Hieman vajaaksi jää myös valojen puoleen. Huotarilla on jotain ongelmia. Mutta me soittajatkaan emme saa yhteyttä toisiimme ja Hynynen jännittää närästyksensä kanssa. Mutta se helpottaa, kun hän tajuaa miten hyvin porukka on messissä. Yleisö metelöi sen verran, että käymme vetämässä heille vielä neljä biisiä encoreiksi. Sitten Hynynen alkaa tyhjentää raivolla takahuoneen kossupulloa. Osa närästyksestä on huudettu pois. Eli ei muuta kuin pullon kimppuun taas.

Pullo tyhjenee kotimatkalla ennen Lahtea. Hynynen siirtyy maate. Makuulla ollessaan mies huomaa, kuinka närästys äkkiä valuu hänestä pois jonnekin yön pimeyteen jättäen jäljelle vain ihanan auvoisan tunteen. Normaalin olon.

Mies päättää varata ajan lääkärille jälleen kerran (neljäs kerta puolen vuoden sisään!) heti maanantaina, laittaa silmät kiinni ja nukahtaa.