kruuna/klaava -video
Tilaa Kruuna / Klaava ennakkoon
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
KOTITEOLLISUUDEN ESIINTYMISIÄ 2016
Keikat myy Dex Viihde Oy

Helmikuu
pe 12.02.2016 Parkano, Stage Bar Parkano
la 13.02.2016 Saarijärvi, Summassaari
pe 19.02.2016 Kuhmo, Hotelli Kainuu
la 20.02.2016 Maaninka, Tavinpyrstö
pe 26.02.2016 Äänekoski, Bar Hurmos
la 27.02.2016 Oulu, Nightclub Tähti

Maaliskuu
pe 04.03.2016 Mikkeli, Wilhelm
la 05.03.2016 Helsinki, Pressa
pe 11.03.2016 Marttila, Kuokantalo
la 12.03.2016 Lammi, Yökerho Hovi
pe 18.03.2016 Jämsä, Himos Areena
la 19.03.2016 Rauma, Varastoklubi
pe 25.03.2016 Kuopio, Ilona
la 26.03.2016 Laihia, Route

Huhtikuu
pe 01.04.2016 Lahti, Möysän Musaklubi
pe 08.04.2016 Lappeenranta, Old Cock
pe 15.04.2016 Turku, Venus Nightlife
la 16.04.2016 Kauhajoki, Aronkeidas
pe 22.04.2016 Vantaa, Tulisuudelma
la 23.04.2016 Eura, Osmantupa
pe 29.04.2016 Kouvola, House Of Rock Bar
la 30.04.2016 Joensuu, Kerubi


KT -IKILIIKKUJA TAAS TIEN PÄÄLLÄ
iSyys -kiertue, syksy 2011

KOTKA, AMARILLO torstai 6.10.2011
Takana on timanttinen kevät ja kesä, ehkä KT:n historian paras keikkarupeama. Bändi on ollut mahtavassa vedossa. Nyt takana on lähes kahden kuukauden loma, jonka aikana on tehty vain kaksi keikkaa ns. "lomailuasenteella". Virgin Oil oli Hynysen kohdalla katastrofi, mutta seuraavan päivän Radio Rockin risteilykeikka oli jo hyvä.

Uutta julkaisua pukkaa. Kotiteollisuus -levystä julkaistaan ns. Kalevan miekka -painos, jossa on uusia biisejä mukana. Julkaisu on 26.10. Tähän ajoitetaan myös uutta videota, jota ei tietenkään tulla näyttämään koskaan missään, mutta joka on silti hoidettu suht isolla rahalla (osaksi bändin omilla) ja kulttuurihistoriallisesti merkittävissä Konnunsuon vankilan maisemissa. Vankilan, joka on siis juuri lakkautettu.

Hynynen on tehnyt loman aikana yhdeksän uutta biisiä, mutta niistä ei nyt vielä tiedä. Osa niistä ei tule sopimaan Kotiteollisuudelle, se on varmaa. Mutta joka tapauksessa uuden materiaalin kimpussa ollaan. Kirjaa pukkaa myös, yhteisvoimin Sinkkosen kanssa. Siitä myöhemmin.

Hongisto elää rotkon reunalla. Miehen vaimo on viimeisillään raskaana ja mies joutuu rimpuilemaan osan syksyn keikoista ns. stand by -tilassa.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Joka tapauksessa, nyt Hynynen ajaa Hummerillaan läpi syksyisen, sateisen maiseman matkalla Helsingistä Kotkaan. Joka kaasujalan painalluksella, jokaisella ison, miehekkään moottorin murahduksella kuolee yksi saimaannorppa, kuolee yksi tienvarsipuu. Ja se on niille paskiaisille ihan oikein.

Thumbnail imageMies on ollut juuri YleLeaks -ohjelman kuvauksissa, jonne Hissu Hietalahti sai hänet parin kaljan jälkeen houkulteltua. No, se oli mukava sessio, ei siinä mitään. Ja siitä saa oikeaa liksaakin, mikä on telkkarihommissa harvinaista. Mutta sen eteen joutui tekemään hieman töitäkin, mies debytoi siis käsikirjoittajana.

Outoja hahmoja lompsii bussista. Kisälli on valoissa ja hän on meille täysin uusi tuttavuus. Miksauksesta vastaa Tuomo, joka on sentään entuudestaan tuttu. Jätkät alkavat kasata kamoja, hipit suuntaavat syömään.

Äänenpaineen tarkastus on pitkä prosessi. Soitamme lähemmäs kymmenen biisiä, otamme hommaa haltuun. Sitten suuntaamme porukalla saunaan.

Teemme jonkun videohaastattelun takahuoneessa joskus kymmenen aikoihin ja alamme valmistautua keikkaan. Suu napsaa niin perkeleesti, mutta tänään ei viinan kanssa ennen keikkaa läträtä. Tai ei enää koskaan. Pari vauhtidrinkkiä saa riittää, sitten mennään.

Kotka näyttää tylyt kasvonsa, kuten kesälläkin. Salissa on vain muutama ihminen kun aloitamme. Sitten sitä alkaa valua paikalle ja saamme ne hyvin otteeseemme. Soitamme 19 biisiä. Niistä 19 menee mainiosti. Viimeisen biisin aikana katkeaa kitarasta kieli, mutta katkottavaksihan ne on tehty. Ihan vitun hyvä keikka. Näin homma pitää hoitaa. Syksy lähtee mahtavasti käyntiin.

KUOPIO, PUIJONSARVI perjantai 7.10.2011
Aamulla bussissa on vähän vaisummat tunnelmat. Suussa maistuu kuolleiden vanhushuorien multaiset varpaanvälit ja sammalta kasvavat sukupuolielimet. Hongistolta on kadonnut keikkapaita, Hynyseltä puolestaan videokamera. Puhelu Kotkaan paljastaa, että sieltähän ne löytyvät keikkapaikan takahuoneesta. Keikkajärjestäjä lupaa palauttaa ne ensi viikolla. Hyvä juttu, munat ja vittu! Onneksi Hynysen auto on sentään saatu ulos kaupungista, siitä kiitos reservin jätkille Hämpylle sekä Summasen Jartsulle.

Kuopion äänenpaineen tarkastus on hieman eilistä lyhyempi, mutta pitkä sekin. Nyt luonnollisesti katsotaan aivan eri biisejä kuin eilen. Tarkoitus on soittaa tänään eilistäkin kauemmin, jos yleisö vaan niin haluaa. Siitähän ei ikinä voi olla varma.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Ruokailua ja hotellissa makailua. Lompsimme takahuoneeseen tuntia ennen keikkaa. Puikkarin takahuone on tyly kokoustila, josta ei saa revittyä rokkia irti mitenkään. Mutta sopeudumme tilanteeseen. Kuvittelemme, että paikka näyttäisi varmaan aivan erilaiselta, jos se olisi täynnä jakkupukuisia naisia. Nam.

Keikka lähtee alkunauhalla käyntiin ja meteli on melkoinen. Vaikuttaa helvetin hyvältä. Ja hyvin se meneekin loppuun asti. Jälleen kahdet encoret ja sitten takahuoneeseen viheltelemään.

Osa porukasta pyörähtää baarin puolella. Se on tyhjentynyt, mutta muutama nainen siellä vielä päivystää. Ei muuta kuin niitä metsästämään, ugala bugala!

IISALMI, BEPOP lauantai 8.10.2011
Metsästysonnea ei ollut. Krapula puolestaan on. Ei muuta kuin autoon ja nukkumaan. Hynynen herää perillä Iisalmessa, mutta matkahan ei ole pitkä. Sillä ei juuri univelkoja kuitata. Ne kuitataan sitten haudassa.

Thumbnail imageBebobissa olemme olleet joskus ennenkin, tosin 2000-luvun alussa. Paikka on kuulemma muuttunut siitä, mutta emme ole varmoja mihin suuntaan. Muistikuvat ovat huteria. Se taisi olla keikka, jolla soitimme niin kauan, että valomiehemme Pikku-Ville käveli kesken keikan (loppupäässä tosin) valopöytä hartioillaan takahuoneeseen. Ja keikan jälkeen tapasimme Saija Varjuksen. Sitä ei voi unohtaa.

Jätkät kasailevat, Hynynen ja Sinkkonen suuntaavat syömään. Hongisto on tulossa omalla autollaan Kuopiosta.

Pitkähkö äänenpaineen tarkastus jälleen. Tämän jälkeen Hynynen hyppää taksiin ja ajelee serkkupojalleen saunomaan. Muut tekevät vierailun Genelecin tehtaille ja siitä tulee kallis visiitti. Mutta se ei tullut yllätyksenä.

Takahuonetta ei ole. Hengailemme hotellihuoneessa 230, Hynynen hörppii viinaa (äkkiäpä se viinattomuus ennen keikkaa unohtui) ja katselemme Bondia, sekä jonoa, joka on kasaantunut keikkapaikan eteen. Näyttää tulevan suht täyteen ammuttu keikka.

Thumbnail imageNo, se ei kulje ihan niin hyvin kuin kaksi aikaisempaa. Mutta ei se nyt niin huonokaan ole. Parit konjakit tuntuvat hieman Hynysen demppikädessä sekä kielen päällä, mutta läpi selvitään ilman suurempaa häpeää. Lavalla on vähän liian ahdasta, mutta pientä tanssikoreografiaa viritellään kuitenkin. Yhdet encoret ja takaisin takahuoneeseen.

Hynynen sammuu. Jani herättää ukon heittämällä lasillisen vettä tämän kasvoille. Miehen tavaroita ja vaatteita etsitään taas ympäri hotellia, kun pitäisi yöllä lähteä ajelemaan kotiin. Saatana, näyttää siltä, että mies tarvitsee nykyisin äidin mukaan keikkamatkoille.

Kotona joskus aamulla yhdeksän jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa. Ränniä nimittäin.

KUVIA PAPPI PUHUU -VIDEON KUVAUKSISTA 11.-12.10.2011.

KONNUNSUON VANKILA
ROOLEISSA:
Miika Petterson: Vankilanjohtaja Mr. Universal
Jouni Hynynen: Jouni Hynynen, Rasputin, Väinämöinen, Lekamies 1
Jari Sinkkonen: Jari Sinkkonen, Otto-Pelle Kusinen, Lemminkäinen, Lekamies 2
Janne Hongisto: Janne Hongisto, Ilmarinen, Lekamies 3

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image