Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lähetä kysymyksesi Kotiteollisuudelle ja Kotiteollisuus vastaa!
Mailit osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päiväys kertoo milloin teksti on laitettu sivuille. Kysymykset julkaistaan ilman nimeä jollet ehdottomasti vaadi omaa 15 minuuttiasi...

Henkilökohtaiset viestit voi laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hynynen on kuitenkin niin vittumainen mies, että kysymykset saattavat tulla julki. Orkesterin rumemmille jäsenille posti kulkee osoitteisiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. & Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

8.9.2011
------------

KOMMENTTI: Tiedän ettet ole mikään helvetin parisuhdeterapeutti saati sitten kallonkutistaja, joka kuuntelee ihmisten murheita, mutta paiskaan sinua silti viestilläni juuri edellä mainitussa tarkoituksessa. Valitsin tehtävään juuri sinut, hellunen Hynynen, koska olen alkanut kuolaamaan perääsi ihan vaan siitä syystä, että lyhyen, salaisen työpaikkaromanssini kohde muistutti sinua, sillä erotuksella, että hän ei omannut tuollaisia kutreja kuten sinä, mutta muuten niin suustaan kuin ulkoisesta habituksestaan olitte yllättävänkin toisianne muistuttavia. Saat kiittää työpaikallani olevaa "hynystä" siitä, että olen myös löytänyt Kotiteollisuuden musiikin ja nähnyt keikkasi Turun DBTL:ssä unelmoiden saada viettää keikkaa seuranneen yön kanssasi ;). Tokihan minun piti kaiken lisäksi kiusata työpaikkani hynystä siitä, että olet huomattavasti kireämmässä kunnossa kuin hän. Jouduin seuraamaan keikkaanne teltan perällä, mutta käänsin senkin positiiviseksi asiaksi. Soittaessasi ilman paitaa, en nähnyt sinua vyötäröstä alaspäin, näiden omien 'ei pituudella pilattujen' jalkojeni vuoksi. Näin ollen mielikuvitukseni hoiti lopun ja näin sinut pelkän kitaran kanssa esiintymässä. Ensi kerralla kun tulet Turkuun, tiedät mihin pääset yöksi! Nyt kun työpaikkaromanssini on päättynyt, mietin, että tuleeko minun päättää myös sinun kuolaaminen? Ei helvetissä... Mutta mutta...tulen ehdottomasti keikallenne, jos osutte sopivasti samalle paikkakunnalle kanssani... With Loooooove p.s. Kasvata se helvetin parta takaisin ja äkkiä!

VASTAUS: Vuoden yrittäjä.

------------

KYSYMYS: Hei. Huomasin että teillä tuli sivuille iso kasa keikkoja. Lappi jäi ilman, taas. Täytynee säästää opintotukea juna- ja keikkalippuihin Ouluun.. Olisiko paljon pyydetty, että kävisitte joskus vaikka täällä Rollossa? Yleisöä täällä kyllä riittää.

VASTAUS: Sen uskon, mutta pistokeikka Rovaniemelle kuulostaa taloudellisesti mahdottomalta. Pitäisi hommata muitakin keikkoja Lappiin samalla. Siis jotain muuta kuin hiihtokeskuksia. Ei nimittäin monoväki toppapukuineen kiinnosta.

------------

KOMMENTTI: Mie kiitän ja kumarran teitä, kiitos kuluneesta keikkakesästä. Mahtavimmat keikat oli ehdottomasti Ruisrockissa ja Kivenlahti rockissa! Kiitos! Muistakaa, et nähdään tulevilla keikoilla

VASTAUS: Miksi meidän pitäisi se muistaa?

------------

KOMMENTTI: Hei, olen jo pidemmän aikaa mielessäni kirjoittanut tätä tekstiä, mutta aina se muuttaa muotoaan jotenkin. Helmikuussa meille syntyi pikkukeskonen. Hän menehtyi 15 päivän ikäisenä. Kuulin raskausaikana ensimmäistä kertaa kappaleenne "Satu peikosta". Tämän laulun lyriikat tulivat mieleeni heti kuoleman seuraavana päivänä ja olenkin siitä saakka kuunnellut sitä useasti. Laulun sanat tuovat eräällä tapaa lohtua, mutta saavat myös kaipuun nousemaan rintaan. Minun ei ole välttämätöntä tietää, onko "Satu peikosta" kirjoitettu juuri niiden tunteiden pohjalta jota lapsen kuolema tuo tai saada minkäänlaista vastausta viestiini. Tahdon kuitenkin ilmaista, että juuri kyseisestä kappaleesta on minulle ollut lohtua tämän viimeisen puolen vuoden aikana.

VASTAUS: Otan osaa.

------------

KYSYMYS: Millon Sinkkosen massakausi päättyy?

VASTAUS: Miksi sen pitäisi päättyä?

------------

KYSYMYS: Olisko mahdollista, että soitatte Kaustisella tai Kokkolassa sellaisen spektaakkelimaisen musiikkiesityksen kuin Yö Päivää Keinuttaa? Jos Satu Peikoista saa tytöt itkemään, niin tuo saa pojat parkumaan.

VASTAUS: Nössö.

------------

KOMMENTTI: Moro. Ois kiva kuulla Virgin Oilin keikal pitkäst aikaa +-0. Ei mulla muuta.

VASTAUS: Et kuule.

------------

KOMMENTTI: Hello Jouni, good luck for the half marathon at Jyväskylä on saturday! I keep my fingers crossed for your running time less than 1.50 :) Terveisiä Saksasta

VASTAUS: Virallinen aika näyttäisi olevan 1.50,21. Kirottua. Vuoden päästä menee 1.45.

------------

KYSYMYS: Miks helvetissä Iisalmen Bepop-keikan pitää olla K-18?

VASTAUS: Minä taas kysyn, että miksi meillä pitää olla keikka Iisalmessa. Baareihin ei lapset pääse, siksi.

------------

SEKOILUA: Haastatteko työ homot meiät oikeuteen asti, jos soitetaan keikoil teiän biisi 'köverinä'? Eihä siin, ollaa paska bändi ja paskoja miehiä mutta täytyy varmistaa itse wanhalta maestrolta, ettei 'rojaltteja stiilattais'. PS. Digataa (tai ainaki mie diggaan, en tiiä bändikavereist, ni teiä meiningist) Raumalle tulos Dominoo kahtoo marraskuussa teitä! Jos vastaat tähän, ni lupaan 1. hirttää munani 2. sahata ja tehdä muutenkin käsiteollisuutta c) jos huudat, lupaan elämäni jokaisena (viimeisenä) päivänä kantaa päällä harvoin käyttämääni O-V Kusisen kampanjapaitaa (no ku ei aina sovi ees xl-fitti) Peace. Ootte hieno bändi ^^Bändimme nimi piti vielä mainita, kaikessa kauneudessaan: Hetero Keyboys Tiiän että kuulostaa homolta, eikä me sitä teiä biisiä sittenkää soiteta koska se kuullosti liian.. vaikealta. t. Ville from Hetero Keyboys P.S. Vaikka mutsini on p-karjalasta niin murteeni on turusta, joten kusin itseni jo ekalla "mukakarjalaisella" murteenväännöksellä. Saatte tosin syyttää tästä mielipuolisesta häirinnästä vain itseänne, koska meitsi diggaa teiä meiningistä, HAHA! Nähää Raumalla, toivu järkytyksestä jos tämän luit, toivottavasti et kun muutakin kiirettä vissiin. P.P.S. Fosters on paras olut, tykkääkö Jouni? Jouni "Vittu mie tykkään vaa hyväst kaljast, homo. Sorbus maistuu myös, homo.) Terveisii Sinkkoselle! Sig Heil! ;DD

VASTAUS: Tällä jätkällä ei taida olla kaikki kalat akvaariossa.

------------

KOMMENTTI: Tutkiskelin kirjailija Marko Tapion muistiinpanoja 60- luvulta ja sieltä löytyi mainio kuvaus suomalaisuudesta. Muistiinpano kuvaa myös loistavasti Kotiteollisuuden musiikin tunnelman ytimen: "Arktinen hysteria ei ole sairaus. Emme tiedä mitä se oikein on. Se on eräs ilmiö meidän elämässämme ankaran ilmaston ja armottomien olojen keskellä. Se on alakuloisuutta, joka ei tunne mitään rajoja irti päästessään. Harvapuheinen mies kestää kuukausia, joskus vuosia, joskus kymmeniä vuosia tyytyväisenä ja rauhallisena, mutta sitten hän ratkeaa juomaan ja juo yhtä mittaa niin kauan kuin jaksaa, aloittaa nopeasti, vaeltaa hurjasti ja levottomasti lähiympäristössään, huutaa, riehuu ja remuaa, puhuu paljon, selittää koko elämänsä kuvakirjan, surullisen, sanalla sanoen: palaa. Ja aina pohjaan saakka. Sen jälkeen hän ei ota mitään. Joskus kuurin välillä on kuukausi, kaksi, enemmän tai vähemmän, sitten se tulee taas. Tai se ilmenee muussa muodossa. Se on pohjattomasti melankoolisen, rehellisyydessään ihmeellisen kansan reaktio kovissa olosuhteissa. Se on tuhoon tuomitun kansan reaktio. Tämä kansa voi nousta yhtenä miehenä ja yhtään epäröimättä yksinään maailman suurinta sotilasvaltaa vastaan ja ryhtyy pitämään puolia lumessa ja pakkasessa. Se pitää myös. Ja jos tämä neljä ja puoli miljoonainen kansa tottelisi aavistuksiaan, lähtisi koko kansa yhtenä samanaikaisena ja samansuuntaisena liikkeenä länteen, miehet vaimoineen, vaimot lapsineen, karjoineen, kaikkine tavaroineen, valtavana kolonnana suin päin länteen, niin kahdessa viikossa se asettuisi väkisin sinne asumaan. Vastarinnasta välittämättä. Kahdessa viikossa. Se ei koskaan tee sitä. Se jää tänne. Tämä on pohjattomasti melankoolisen, tuhoon tuomitun, passiivisen kansan reagointia. Silloin tällöin siinä näyttäytyy jokin äärimmäinen ilmiö: se on arktinen hysteria. Sen jyrkkiin äärimmäisyyksiin johtavia purkauksia ei silloin rajoita mikään itsehillintä. Päin vastoin kuin on ominaista trooppisten seutujen ihmisten innostukselle, hurmiolle, tämä ei ole elämänriemua. Riehakkaimmillakin se on kuolemanvakavaa. Emme tiedä mitä se oikein on."

VASTAUS: No joo.

------------

KYSYMYS: Hei, Luin tiedotteen uudesta julkaisusta ja haluaisin kysyä miksi levyltä yli jääneet biisit julkaistaan tällä tavoin? Mitä vikaa jo pari kertaa toteutetussa EP+DVD tavassa tai pelkässä EP:ssä on?Tiedotteessa kerrotaan Hynysen sanoneen "Oletamme, että joku on kiinnostunut tekemisistämme ja julkaisemme "Miekka-levyltä" yli jääneet biisit nyt näin.".Jos joku on kiinnostunut tekemisistänne, on hän luultavasti jo hankkinut uusimman levyn. Nyt hän joutuu hankkimaan sen vielä uudestaan, koska on kiinnostunut kuulemaan lisää teiltä. Uskon ettei tällä tosiaankaan haeta mitään "rahat pois kuleksimasta" -meininkiä, mutta ei tämä kyllä palvele vanhoja fanejakaan ellei paketin hinta tule olemaan sitä tasoa mitä edellisten EP -levyjen hintataso ollut. Luultavasti tässä on jokin järkevä syy takana. Kuten EP:t ovat kalliimpia tehdä tai normaalipainosta ei paineta enää ja ainoastaan tätä saa jatkossa kaupoista kun vanhat ovat loppuneet. En siis halunnut hyökätä viestillä mitenkään. Vain kysyä, miksi EP linjasta poikettiin? Tulen ostamaan uuden julkaisun, kuten olen ostanut edellisetkin. Pidän tekemästänne musiikista todella paljon ja monet kappaleet herättävät jokaisella kuuntelukerralla tunteita. Toivotan hyvää jatkoa ja nautinnollista syyskiertuetta. 45 Specialin keikkoja odotellessa.

VASTAUS: Lyhyesti: levy-yhtiömme ei halua julkaista ep:tä. Heidän mukaansa siitä ei hyödy bändi eikä firma. Niinhän se varmaan on, mutta ei sitä ennen vanhaan ajateltu. Käsittääkseni hintataso tulee kuitenkin olemaan kohtuullisen pieni. Ja eihän sitä ole pakko ostaa, muistakaa se.

------------

KOMMENTTI: Semmonen Kotiteollisuus maratooni oli se. Tuli nimittäin katottua kummatkin DVD:t pariinkiin kertaan viikonlopun aikana. Nyt mie taas muistin minkä takia omistan levyt ja paljon muuta tavaraa. Minkä takia mie kuuntelen joka päivä, ja vaikka en kuunteliskaan päässä soi vuoron perään joku biisi. kai se niin on että en mie siit pääse mihinkään et työ ootte vieny miun sydämmen jo 4 vuotta sitten. Kiitos kaikesta, nähdään keikoilla.

VASTAUS: Vai soi päässä. Oletko muistanut ottaa lääkkeet?

------------

KOMMENTTI: Se ois huomen Jouni pojalla kova päivä eessä Jyväskylässä. Onnea!

VASTAUS: Meni jo. Suht hyvinkin vielä.

------------

KOMMENTTI: Terve, Lueskelin KT:n sivuilta proosaa ja huomasin ilokseni että muutkin nauttivat lukuhetkistä mestarikirjailija VH:n seurassa (Käsitin että Sotkamoilaisen kirjailijamestarin VH n tuotanto kuuluu sinunkin kirjahyllyysi. VH on paras!) ....Rouva tosin vittuilee minulle jos lyhyet erikoiset on iltalukemisina. Kuulemma, saatana, sänky heiluu hekotuksien ja naurunhörinän tahtiin....Heiluupahan meilläkin sänky edes silloin Eräs ehdoton suosikkini VH:n tuotannossa on "Kylän Koirat". Olet varmaankin lukenut teoksen? jos et, niin voit hävittää tämänkin viestin. Jos olet, niin tunnistat varmaan seuraavan vastaavuuden (ts. analogian); Kun luin päiväkirjojasi, niin huomasin, että räyhäävä koiralauma kiimaisen nartun haistettuaan toimii melkolailla vastaavasti kuin KT:n fanit Imatralla tai jossain helvetin pohjanmaan nuorisoseurantalolla...Rähjäävä, kuseksiva, juopunut, öykkäävä, häiriköivä, ylimielinen (viiksekäs) ja kiimainen lauma uroksia, joita on täysin mahdoton saada ymmärtämään minkäänlaista järkipuhetta....Onkohan ihminen nisäkkäiden joukossa kovinkaan ylivertainen? Ensi kerralla kun olette tuolllaisen pidättämättömän koiralauman joukossa niin koikeilkaapa kuten VH yritti(ilman suurempaa menestystä tosin), ripustaa pitkän kepin, vavan yms päähän makkarankyörä siinä toivossa että tämä haiseva joukkio resoritakeissaan hukkaisi hetkeksi mielenkiintonsa jolloin voitte päästä karkuun ilman että joudutte liimaantumaan älykkäisiin dialogeihin näiden paikallisten kossiivien kanssa,,, tuskinpa toimii, mutta voihan sitä kokeilla. Toinen vaihtoehto on tietysti heitellä jäätynyttä hevosenpaskaa ikkunoista, jotka ovat vastaavanlaisen koiraluman herkkua. (vastaa varmaankin ananasjäätelöä, marenkia tai toffeeta kaupunkilaiselle/ ihmiselle). Olen nyt launatai-iltana mekoisen päissäni, mutta pitipähän nyt laittaa tämäkin viesti kun minusta tuo vastaavuus itä-karjalan/pohjanmaan teinien ja rakkikoirien välllä oli noinkin huvittava. Lopuksi kiitokset KT rokista, josta olen saanut iloa vuosien ajan. Keikoille en ole ehtinyt, mutta nyt kun ennen joulua olette näköjään tulossa espooseen niin taidan tulla paikan päälle, heilutan "Veitikkaa" eturivissä, teillä kun nettikuvissa näyttää viikset väpättävän samalla tavalla kuin Adilla Itävallassa opiskeluaikoina. Jos tulette baarin puolelle niin tarjoan "steinhägerit"... VH ehkä olisi kuvannut musiikkianne salvetun porsaan hätähuudoksi, mutta minä tykkään. Kiitoksia koko bändille! Nyt menen sammumaandspadfsjfhsgr5

VASTAUS: Tässä viitataan siis Veikko Huoviseen, jos joltain meni ohi.

------------

KYSYMYS: moi. nähtiin gringos logosissa tossa pari vk sitten ja oli puhetta teijän keikasta virgin oilissa ja siitä että monelta aloitatte soittamisen. tiiätkö jo nyt sen että monelta rupeette soittamaan? niin tietää tulla sit ainakin ajoissa että ei missaa mitään..

VASTAUS: En tiedä. Hyvästi.