Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
Lehdistötiedote 7.7.2011
Julkaisuvapaa heti

KOTITEOLLISUUS ILOSAARIROCKISSA 29-HENKISEN MIESKUORON KANSSA

Joensuun Ilosaarirockissa Sulo-klubilla viikon kuluttua esiintyvä Kotiteollisuus paljasti keikkaa koskevan salaisuuden. Ensimmäistä kertaa Ilosaarirockin sekä Kotiteollisuuden historiassa, lavalle nousee yhtyeen lisäksi 29-jäseninen mieskuoro. Joensuulainen Joensuun Mieslaulajat –kuoro otti Kotiteollisuuden basistin Janne Hongiston esittämän tarjouksen yhteisesiintymisestä vastaan avoimin ja iloisin mielin. Kotiteollisuuden ja Joensuun Mieslaulajien yhteiskeikka järjestetään ainoastaan Ilosaarirockin Sulo-klubilla perjantaina 15. heinäkuuta. Lippuja klubille on myynnissä ennakkoon Tiketissä, Ilosaarirockin verkkokaupassa ja Joensuussa levykauppa Levy-Eskoilla. Liput maksavat 20 euroa.

Sovitukset syntyvät Yarin kynästä

Kuoron sovitukset tekevä, ja osittain esiintymistä johtava pitkän linjan muusikko Yari selvitti mistä ajatus Mieslaulajien ja Kotiteollisuuden yhteiskeikasta lähti.

- Ajatus syntyi muutama viikko takaperin Jokela-levyn julkistamisjuhlissa. Hongisto herkistyi kuullessaan mieskvartetin laulua ja esitti ajatuksen kuorosta Kotiteollisuuden keikalla. Minä olin jo aiemmin tehnyt jousisovituksia bändin levylle ja keikoille, joten pyysivät auttamaan tässä asiassa. Selvitin välittömästi mahdolliset kuorot ja Joensuun Mieslaulajat innostuivat ajatuksesta. Tällä hetkellä on käynnissä kuumeinen sovitusten viimeistely ja kohta päästään harjoittelemaan, Yari intoilee.

Joensuun Mieslaulajien ja Kotiteollisuuden yhteiskeikka on ainutkertainen tapahtuma, joka tullaan kokemaan ainoastaan Ilosaarirockissa. Itsekin festivaalin järjestelyjoukkoihin vuosikausia kuulunut Janne Hongisto halusi, että erikoisesiintyminen tapahtuu nimenomaan Laulurinteellä. Kotiteollisuuden kolmikon lisäksi lavalle ahtautuu 29-henkinen laulukööri, joten YleX-teltan lava tulee olemaan ääriään myöten täynnä maskuliinista energiaa.

- Ei tällaista ole tullut vastaan koko kolmenkymmenen vuoden urani aikana. Kuoron ikähaitari ulottuu reilusta parikymppisestä ikäihmisiin. Vanhin laulaja taitaa olla 82-vuotias. On ollut mahtavaa, miten innostuneesti kuorolaiset ovat ottaneet ajatuksen vastaan. Varsinkin tekstien kautta Kotiteollisuuden kappaleet ovat avautuneet laulajille uudella tavalla ja esiintymiseen suhtaudutaan suurella kunnioituksella. Kuoron avulla haen tukevuutta Kotiteollisuuden soundiin, sitä Hongistokin kaipaili. Tarkkaa kappalemäärää ei olla vielä sovittu, parempi muutenkin säilyttää vähän salaperäisyyttä. Voi olla, että kuoro esiintyy välillä myös soolona, mutta selvitköön se kuitenkin vasta keikalla. Ollaan myös puhuttu, että keikka pitää taltioida. Sen verran ainutlaatuisesta tapauksesta on kyse, Yari lisää.

Kotiteollisuus ja Joensuun Mieslaulajat esiintyvät Ilosaarirockin avaavalla Sulo-klubilla perjantaina 15.7.2011 klo 00:30. Klubilla esiintyvät myös Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Anna Puu, Jätkäjätkät, Ultramariini, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Rosa ja Tumppi Varonen & Problems.

Lisätietoa asiasta: http://www.ilosaarirock.fi/2011/felamaa