Tilaa Jumalattomat
KTvisio - kanava nörteille!
OSTA! OSTA! OSTA!
HYVÄÄ PESÄÄ KAIKILLE -KIERTUE JATKUU...

MITÄ VITTUA?! TAMMEN SISÄLTÄ LÖYTYY IHMINEN

UKONHAUDAN PALUU

(kuvat Mika Huotari)

VARKAUS, Zone perjantai 1.4.2011
Soittajat ja tekniikka ovat jälleen murusina maailmalla. Hynynen, Sinkkonen ja Tammen veljekset (Joonas tulee paitamyyntiin) lähtevät Hynysen autolla Lappeenrannasta, Hongisto tulee pakettiautollaan Tikkalasta ja Gaia musicin pojat Tuomo ja Pete tuovat kamat kuorma-autolla Imatralta. Huotari valuu jollakin konstilla Varkauteen. Tai matkalla kuulemme, että hän odottaa jo meitä siellä.

Matkalla muistelemme Suomen rehellisintä autokauppiasta Jania, joka asusteli Mikkelissä, mutta myy nyt autoja taivaallisten moottoriteiden varsilla. Rauha hänen sielulleen. Sinkkonen ja Hynynen ostivat molemmat häneltä ainakin yhdet autot. Hyvät.

Thumbnail imageOlemme Varkaudessa joskus viiden aikoihin. Soittajapojat suuntaavat hotellille ja törmäävät siellä yllättäen KT:n vanhaan valomieheen Pikku-Villeen. Selviää, että Antti Tuisku (taas!) on samaan aikaan kaupungissa ja Ville tekee hänelle valoja. Tuiskun keikka on aivan oman keikkapaikkamme vieressä, mutta jo klo sheitsemän. Eli klo 19 siis.

Tilaamme ruuat ja seuraamme ikkunasta, kuinka äidit raahaavat pieniä tyttäriään Tuiskun keikalle. Muutama kaunokais-äitikin bongataan. Hieman erilainen yleisörakenne kuin meillä, mutta mikäs siinä.

Äänenpaineentarkastus on vaikea, meteli pyörii tyhjässä salissa. Saamme jotenkin homman haltuun ja luotamme, että yleisö demppaa ääntä sen verran jotta soundi paranee. Se on muusikon toiseksi viimeinen oljenkorsi. Jos sekään ei auta, niin soundi paranee viimeistään kossupullon avulla.

Thumbnail imageSiirrymme hotellille saunomaan. Saunan jälkeen Hynynen nappaa Hongiston tietokoneen ja siirtyy baarin puolelle etsimään Ei kukaan -biisin sanoja. Nettiyhteyttä ei nimittäin huoneista löydy. Sanoja kirjoittaessaan viereiseen pöytään saapuu seurue, johon kuuluu kaksi naista ja mies. Mieheltä herahtaa kuola suusta ja hän alkaa selittää Hynyselle välittömästi jotain parta-asiaa, vaikka varsin hyvin näkee miehellä olevan tekemistä. On käsittämätöntä, että jos mies istuu kahden naisen kanssa pöydässä niin hän käyttää tehokasta taikatemppuiluaikaa puhumalla viereisen pöydän miehelle. Luulisi käsien olevan täynnä muitakin töitä. Nimittäin rakkauden töitä. Hynynen ei ymmärrä, hän pakkaa koneen, juo kaljan pois ja poistuu toivottaen miehelle paskat illan jatkot ja naisille onnea.

Tapaamme takahuoneessa Vesa Kontiaisen, tuon savolaisen perämiehen, jolta ei rasvaiset jutut aivan nopeasti lopu. Takahuoneessa on myös Koposen Mixa, valomies Luojan armosta. Läppä alkaa lentää suht vapautuneesti. Puhumme syvällisistä aiheista, kuten pillusta ja avaruusteknologiasta.

Mitä yhteistä muuten on pillulla ja avaruudella? Molemmat ovat tavoittamattoman kaukana.

Rento ja helvetin hyvä keikka. Paljon kivan näköisiä misuja. Paljon metelöiviä miehiä. Ja kolme urpoa lavalla, joiden soitto- ja laulukunnossa ei tälläkään kertaa ole moittimista. Kerta kaikkiaan. Silti soitamme vain yhdet encoret, sillä enempää meille ei anneta. Jengi ei taputa. Emme sitten kai olleet tarpeeksi hyviä kuitenkaan.

Leijona-pullot tyhjenevät ja siirrymme baarin puolelle. Nauratamme naisia ja pyydämme miehiä suksimaan hevon vittuun.

Hotellille menosta Hynynen ei muista enää mitään. Onneksi matkaa ei ole kuin sata metriä.

PÄLKÄNE, SAPPEE lauantai 2.4.2011
Hynynen valuu aamiaiselle jo ennen yhdeksää. Olo on helvetillinen. Myöhemmin mies kuulee, että viinaa on juotu lähes aamukuuteen Sinkkosen ja Hongiston huoneessa, joten ei ihme.

Puoliltapäivin Jani soittaa ja käskee ulos ja autoon. Olemme lähtövalmiita. Hynynen nukahtaa auton etupenkille ja herää siihen, kun JANI KYSELEE, ETTÄ KUSETTAAKO. Siis tämä on ensimmäinen kerta, kun Jani kyselee kusitauon paikkaa. Janista on tulossa ihminen!

Olemme perillä joskus ennen viittä. Hynynen syö ja hakee jaloviina-kahvin ja kaljan ja tekee Aamulehden haastattelun ja fotosession pois kuleksimasta. Sen jälkeen on äänenpaineentarkastus. Überfanimme Mika ja Henrikka ovat paikalla ja kysymme heiltä sopivia soundcheck-biisejä. Soitamme heille Meren mutaa -kappaleen ja itsellemme Raskaat veet. Kai siinä jotain muutakin vedetään. Tämän jälkeen normaali elpyminen meille varatuissa huoneissa. Lienee turha mainita, että käymme saunassa. Ja puhumme pillusta.

Tapaamme takahuoneessa tuntia ennen keikkaa. Tunnelma on odottava ja jopa väsynyt. Veto on jo kymmeneltä ja tuntuu, ettei jengi osaa tulla paikalle vielä siihen aikaan. Tai sitten me emme ole vain tarpeeksi kiinnostava bändi.

Vaan onhan sitä porukkaa kuitenkin, kun viimein kymmenen jälkeen aloitamme. Hieman väsynyt bändi vetää kelpo setin, mutta ehkä tämä on näistä kevään vedoista heikoin kuitenkin. Sillä erotuksella, että kerrankin Hynynen soittaa Soitellen sotaan -biisin dempit kohdilleen. Yleisö on kyllä hyvin mukana, mutta ehkä meihin olisi pitänyt iskeä verkkovirtaa hieman lisää. Tosin sekin asia korjaantuu setin loppua kohti. Jopa niin hyvin, että Hynynen löytää itsensä ilman paitaa yleisön puolelta Kuningas Mammonan aikana.

Hynynen alkaa tuhoamaan viinapullojen sisältöjä sisuksiinsa. Hongisto ja Sinkkonen poistuvat (Hongisto ajaa!). Joskus yöllä Hynynen röhähtää autonsa takapenkille, toteaa Janille isotellen, että nyt aletaan ryyppäämään ja nukahtaa lähes välittömästi.

Käytiinköhän me Utissa kusella? Ei vittu mitn havaintooooo. Mutta viikon päästä Hynynen saa Päijät-Hämeen poliisilta kirjeen, jossa kysellään, että miksi mies on ollut liikkeellä ajokiellossa olevalla autolla.

Mistä Hynynen sitä tietäisi. Janihan sitä ajoi.

KUOPIO, HENRY´S PUB keskiviikko 6.4.2011
Kilometriviiva vilistää silmissä. Taas sama tie. Nämä paikat nähtiin jo viikko sitten matkalla Varkauteen.

Kuljemme yhä Janin pakettiautolla. Hongisto on kuitenkin antanut ymmärtää, että bussi saapuisi tänään Kuopioon. Tarkoitus on myydä Janin auto siellä, ryypätä rahat ja jatkaa matkaa bussilla.

Äänenpaineentarkastus. Ruokailu, jonka aikana Hynystä alkaa närästää. Korventaa niin kovin, että ääni häviää. Kurkusta tulee pelkkää pihinää ja keikkaan on aikaa vain tunti.

Jengiä on, mutta ei baarin täydeltä. Hynynen palauttaa äänensä ja hävittää närästyksensä kossulla. Keikka menee hyvin, mutta loppukeikasta kossu alkaa vaikuttaa suoritukseen. Ääni häviää entistä enemmän ja tulee iskettyä muutama väärä sointu väärään kohtaan.

Thumbnail imageBaarissa tulee puolestaan iskettyä muutama väärä mimmi väärään kohtaan. Jossain vaiheessa Tuomo ihmettelee Hynysen drinkkiä, joka näyttää omenamehulta. Sitähän se onkin, mutta puolet tuopista on kossua. Tuomo ei usko, ottaa huikan, alkaa sopertaa ja sammuu takahuoneeseen.

Sitten Hynynen tajuaa, että nyt on aika poistua. Puhe alkaa sammaltaa. Ja matkalla hotellille häviää muisti.

KUOPIO, HENRY´S PUB torstai 7.4.2011 (loppuunmyyty)
Muutakin on hävinnyt. Hynynen tajuaa herätessään, että still-kamera on jossain. Videokamera löytyy sentään taskusta.

Käymme syömässä ja suuntaamme klo 16 Anttilaan nimmarikeikalle. Jengiä on.

Lyhyet treenit Henkassa ja sen jälkeen syömään (taas). Sitten onkin keikka.

Nyt osuu! Tupa on täynnä ja soitto kulkee. Liki täydellistä tikkausta.

Sama vanha laulu, olemme luupissa. Suuntaamme baarin puolelle. Hynyseltä katoaa taas muisti.

Kuinka tämä rock´n´roll -elämä voi olla näin tylsää?

MIKKELI, VAAKUNA NIGHT perjantai 8.4.2011 (loppuunmyyty)
Karkea aamu. Takki ja videokamera on hukassa. Samoin laukku ja sen sisältö. Hynynen suuntaa Henkkaan ja löytää ne sieltä, mutta still-kamera on ja pysyy kateissa. Tämän jälkeen aamiaiselle, bussiin ja kohti Mikkeliä. Matka menee nukkuessa ja miettiessä, että nyt tekisi mieli naisen sukupuolielintä.

Velvollisuudet kutsuvat. Holmstedin Jukka vie meidät paikalliseen Citymarkettiin nimmarikeikalle. Jengiä on aivan vitusti. Paikalla on myös makkaravastaavamme Tumppi, joka on meitä odotellessaan nauttinut jo puoli pulloa jaloviinaa. Kirjoittelemme nimmareita tunnin verran ja suuntamme takaisin Vaakunaan.

Lyhyt äänenpaineentarkastus, ruokailu ja sitten saunaan ja porealtaaseen. Tätä on rock`n` roll -todellisuus. Käymme myös tarkistamassa takahuoneen, jonne Jukka on varannut 20 pulloa kossua normaalin raiderin lisäksi. Se on maksu Hynysen parrasta, jonka hän nyt omistaa. Pervo jätkä.

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Kaija Koo on viereissä baarissa. Hynynen unelmoi näkevänsä hänen ihanat rintansa, mutta haaveeksi jää. KT:n keikka alkaa puoli kaksitoista, Kaijan kahdeltatoista. Yhtälö on mahdoton. Ei auta muu kuin lompsia kalu puolikovana lavalle.

Thumbnail imageTimanttinen keikka! Bändi soittaa kuin unelma ja yleisö on mukana. Paljon tuttuja naamoja eturivissä ja vähän taaempanakin. Kivan näköisiä tyttöjä täällä Savossa, kerta kaikkiaan.

Suojakänni takahuoneessa on tosiasia. Hynynen sammuu sinne. Onneksi se on oman huoneen välittömässä läheisyydessä. Huoneeseen ei kuitenkaan ole mitään asiaa, sillä sen ovat vallanneet Hongisto ja Tuomo.

Nuorta rakkautta, kerta kaikkiaan.

SEINÄJOKI, RYTMIKORJAAMO lauantai 9.4.2011
Aamu on kuin hauras ja kusinen kuin vanhan naisen sukkahousut. Sen varaan ei kannata liikaa laskea. Tai ollenkaan.

Matka Seinäjoelle menee nukkuessa.

Thumbnail imageJätkät kasaavat kamoja. Hynynen, Hongisto ja Sinkkonen käyvät keskustassa kaljoilla. Tämän jälkeen keikkapaikalle, äänenpaineentarkastus, ruokailu ja keikan odottelua. Tylsää. Hynynen kävelee ulos ja toteaa jollekin paikalliselle, että sauna tekisi nyt poikaa. Seinäjokelainen alkuasukas on niin hullu, että lupaa sen tarjota. Hynynen on niin hullu, että tarttuu tarjoukseen. Takaisin hän palaa puoli tuntia ennen keikkaa. Mutta vielä kerran: kiitos Petri (nimi ehkä muutettu). Vaikka paljastuikin, että pidät naisten alusvaatteita ja käytät hiustenhoitoainetta täytyy todeta, että olet hyvä jätkä.

Thumbnail imageYleisöennätys meillä Seinäjoella. Paikalla on vajaat tuhat ihmistä, kun yleensä ollaan pyöritty jossain kuudessasadassa. Meteli on kova. Kova on bändikin, nyt on ilo ylimmillään. Tuntuu ihan vitun hyvälle tajuta kuinka kovassa kunnossa me olemmekaan. Encoreiden jälkeen yleisön metelöinti ei ota laantuakseen. Olemme jo kävelemässä takaisin lavalle, mutta tajuamme, että Tuomo on vetänyt jo kioskin kiinni. Jätämme vellovan yleisömassan metelöimään keskenänsä. Lupaamme korvata tämän ensi kerralla.

Kossut huuleen ja baarin puolelle. Hynynen kerää hovin ympärilleen ja jututtaa paikallisia naisia. Käy siinä jotain jätkiäkin, mutta ne mies toivottelee ystävällisesti suksimaan hevon vittuun.

Kamat on kasassa. Bussi starttaa. Hynynen sammuu.

Hynynen havahtuu Lappeenrannan liikenneympyrässä. Olo on hämmästynyt. Ukonhaudan ratin takana istuu Janne Kristan Hongisto. The Thing.